Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blekitnooka

kocham ciepłe kraje...

Polecane posty

Gość inverno
To zdawaj nam tutaj relacje ze swojej podrozy!!:) Gdzie na poczatek jedziesz?

Na początku jade jeszcze do Anglii na parę tygodni :o potem do Hiszpanii, muszę jeszcze wrócić we wrześniu na parę dni do Polski pozałatwiać parę spraw, związanych ze studiami itp. potem pewnie wróce do Hiszpanii bo chce ją zwiedzić całą :) dalej Francja, potem do Włoch (tam też chcę pobyc troche dłużej...) potem polecę do Holandii i stamtą już do Meksyku. A Ty które kraje chciałabys zwiedzić? Co Cię tu trzyma w Polsce?

a czy ktos z was był w krajach dotkniętych tsunami w grudniu 2004 roku?-czyli tajlandia malediwy cejlon indonezja.jak wygląda tam krajobraz widać wciąż zgliszcza i zniszczenia?

I jak Ci się podobał Meksyk, gdzie dokładnie byłas? Ja jeszcze zastanawiam się nad Indiami, też bardzo chciałabym zobaczyć. Oprócz tego, że przelot troche kosztuje to na miejsu jest już bardzo tanio...

W Playacar, niedaleko Playa del Carmen, sliczna miejcowosc i piekny hotel, zwiedzilismy Chichen Itza i Tulum

Gość hej jakie biura podroze
polecacie a by odwiedzic Hiszpanie, Wlochy - mieszkam w Londynie

Gość inverno
Hej blekitnooka:) Wczoraj musialam wyjsc, wiec nie zdazylam odpowiedziec na Twoje pytanie. Ja marze w tej chwili od Peru(Machu Picchu), Meksyku i o Indiach. Zobaczenie Taj Mahal to moje najwieksze marzenie. Co roku obiecuje sobie, ze tam pojade i co roku tego nie robie:(

Gość inverno
A co do Meksyku, to wiekszosc ludzi jezdzi do takich miejscowosci Cancun, wykupi jedna wycieczke i mysli, ze zwiedzilo Meksyk. To co najpiekniejsze w tym kraju znajduje sie w glebi niego.

Inverno, widze, że ciągnie nas w te same miejsca ;) to prawda, lepiej kawałek Meksyku niż nic... dlaczego nie polecisz w takim razie, takie odkładanie z roku na rok to nic dobrego, w końcu możesz tego nigdy nie zrealizować...

Gość zaxxxcv
no ale nie mowcie ze lecicie z polski a nie z Niemiec? ja latam tylko z Niemiec bo jest o iles tam razy taniej..

Gość frappuchino bez czarnego
nie znam nikogo kto nie marzylby o podrozach do cieplych krajow :) za moich polskich czasow marzenia te byly poza zasiegiem, ale na szczescie teraz juz kilka jest zrealizowanych. do tej pory bylam na Krecie i Egipcie, w tym roku jade do Tunezji, w przyszlym roku na 30ste urodziny planuje Kube chociaz moj facet wolalby Malediwy :) coz, chyba mu ustapie :) poza tym na liscie mam jeszcze Kenie :) osobiscie polecam Thomasa Cooka - po prostu sa najtansi na rynku. tak naprawde to nie ma wiekszego znaczenia z ktora firma polecicie bo wszystko zalezy od hotelu/miejsca w ktorym bedziecie. TC odpowiada praktycznie tylko za przelot, ich loty sa zwykle opoznione o pare godzin ale za 200-300 funtow roznicy w wycieczce miedzy nimi i np Tui dam rade z opoznieniem. zanim sie wybierzecie proponuje obejrzec recenzje na www.tripadvisor.co.uk bo moze sie okazac ze hotel ma 4-5 gwiazdek a wg europejskich standardow ledwo sie lapie na 3. co do ceny ktora interesuje wszystkich - kiedys porownalam cene wakacji na Dominikanie zakupionych w Polsce i tych samych zakupionych w Anglii. roznica w cenie kolosalna

Gość nie do reki
eeee tam ja sama sobie kupuje wyciczki i jest o wiele taniej niz z agncji....

sorki za przerwe wypadlam na sniadanko :) teraz krotkie porownanie cenowe - przecietny urlop na Dominikanie/Kubie w Anglii to koszt ok 1600 - 2000, za 2 tyg, 2 osoby all inclusive hotel 4 gwiazki (czyli liczac po kursie 4,5 jest to 7,200 - 9000 PLN) . w Polsce znajomi zaplacili za podobna wycieczke 15 tys zl. czyli lekka reka roznica wynosi 4 tys. za 500-700 zl kupujecie bilet do Londynu (wiekszosc lotow TC jest z Gatwick) lecicie z TC i zaoszczedzacie ponad 3 tys. to jest oczywiscie propozycja dla osob ktore licza sie z pieniedzmi. jak kogos stac zeby przeplacac to mi nic do tego. druga zaleta latania z Anglii jest to ze tutaj firmy ktore organizuja wycieczki maja wlasna flote. czyli lecac na Malediwy, wsiadacie do samolotu w Londynie, lecicie 12 godzin do glownego lotniska na Malediwach, potem malym samolotem lecicie na swoja wyspe (to juz jest podroz ponizej 2h. koniec wycieczki. znajomy lecial na Malediwy z Polski w nastepujacy sposob (zorganizowany przez firme wycieczkowa): Warszawa-Londyn-bliski wschod-indie-malediwy glowne lotnisko-malediwy miejsce docelowe. czyli kilka przesiadek i stracone praktycznie 2 dni (w jedna strone) o cenie nie wspomne bo byla kosmiczna w porownaniu do tej w Anglii. nawet zarabiajac 5 tys miesiecznie raczej bym sobie na nia nie pozwolila :( dlatego wszystkim polecam sprawdzenie angielskich firm zanim przeplaca w Polsce - dla paru zaoszczedzonych tysiecy warto sie przeleciec ryanairem do Anglii. wiekszosc wycieczek mozna kupic przez internet ale nie wiem jak jest z biletami - czy trzeba odbierac osobiscie czy mozna np przed odlotem na lotnisku. my zawsze odbieramy osobiscie 2 tygodnie przed wylotem wiec nie wiem czy jest inna opcja powodzenia :)

ja pare razy probowalam znalezc cos sama tj osobno hotel, osobno przelot ale nigdy nie wyszlo mi taniej, chyba jestem jakas lewa :( probowalam poszukac cen easyjeta do hurghady i wyszlo mi za same bielety tyle co 3/4 calej wycieczki z TC wiec sie poddalam :(

Gość nie do reki
frappucin- no wlasnie sobie sparwdzilam ,bo nudzi mi sie w pracy. ja [lanuje wyjechac do Faro w protugalii na poczatku czerwca, niestety sama ... ;-( ale to niewazne.... pzrelot ryanairwem: ok .60 funtow ze stansted ( co mi najbardziej pasuje ) , hotel 23 funty za noc , trzygwaizdkowy ze smaidaniem, planuje na 4 nocy a wiec niecale 160 funtow plus 15 funtow dojzad na lotnisko.... z a TC najtansza wersja na 5 nocy 420 funtow....

Gość nie do reki
2 lata temu wyjechalam na ibize: przelot plys 6nocy w hotelu ( co prawda dwugwiazdkowy ale baaaardzo blisko plazy) ze snaidaniem ( snaidanie bardzo dobre ;-) zaplacilam ........120 funtow.

ehhh... jak ja Wam zazdroszzce tych cudownych podrozy... Egipt, Malediwy, Grecja, Meksyk, Kuba... Ja bylam tylko w Portugalii w mejscowosci Algarve bylo super . Bylo to jakies 4 lata temu teraz wyszlam za maz rok temu ur dziecko i jestem troche uzieiona a poz tym maz nie lubi podrozowac ani zwiedzac :( :( :( Ale jak moj syn troche podrosnie to pojedziemy nad polskie morze bez meza. Zazdrosc mnie zzera jak czytam o Waszych podrozach w tak egzotyczne miejsca.

moze do krajow europejskich jest rzeczywiscie taniej, o ile lata tam ryanair :) ja pamietam ze jak sprawdzalam w zeszlym roku Egipt i Grecje przelot easyjetem to mi sie odechcialo. poza tym na razie stawiam na wakacje typu lezenie na slonku, saczenie drinkow ew pare dni zwiedzania. przy takiej opcji akurat nam finansowo wychodzi lepiej opcja all inclusive. ale jesli ktos jedzie pozwiedzac to rzeczywiscie pokoj ze sniadaniem wystarczy bo w hotelu bedzie sie tylko spac. my na razie robimy dalekie trasy poki nas stac no i poki mam tylek normalnych rozmiarow pozwalajacy na pokazywanie sie na plazy w bikini. jak spadne ponizej pewnych standardow zaczne robic wycieczki krajoznawcze :)

Gość latacie
bo działają na was egzotyczne nazwy;)

Gość nie do reki
no ja to tylko latam tam gdzie lata ryanair........ ;-)

Gość eksipni
Z kolezanka planujemy leciec do Meksyku w wakacje:) jej ojciec tam mieszka na stale i nas zaprosil na pare dni:):):) jak nam sie nie uda to Egipcior lub Tunezja ale wszystko na wlasna reke bo sie oplaca :) W zimie bylam na Andamanach przelot zaplacilam sama no i domki na plazyyyyyyyyy super cale dnie lezenia:)

ostatnio sprawdzilam z ciekawosci, rzeczywiscie ryanair jest tanszy z UK do Agadiru w Maroku niz do Polski :( za 2 osoby tylko 170 tyle ze taniego hotelu w agadirze to juz nie umialam znalezc :( sprawdzalam easyjeta do Hurghady i zalamka - koszt to prawie 600 funtow za 2 osoby.

Gość Olga E
Myślę o wyjeździe w ciepłe kraje, ale dopiero po nowym roku. Póki co jednak zaczęłam już przeglądać ofertę zima, gorące marzenia Itaki. Chyba warto się pośpieszyć, bo przy rezerwacji do 31 sierpnia można liczyć na zniżki czterdziestoprocentowe, a nawet wycieczkę lokalną.

witam :) musze napisac, ze ja w ogole uwielbiam podrozowanie...w sumie odkad zaczelam gdzies wyruszac, teraz tylko szukam ciekawych miejsc, przegladam na necie zdjecia z wycieczekroznych ludzi (-mysle, gdzie na przyklad moglabym wybrac sie kolejnym razem)...marza mi sie Malediwy, ale niestety ceny troche odstraszaja ;) Bylam w kilku miejscach, gdzie mozna pozwiedzac, jak rowniez w takich, gdzie mozna polezec, wypoczac, poplywac w morzu i szczerze musze przyznac, ze bardziej wole to drugie. (ale od czasu do czasu nie zaszkodzi zobaczyc jakis zabytkow ;) ) Z checia polecialabym teraz do Egiptu...a po tygodniu opalania moglabym obejrzec piramidy ;) pozdrawiam!

Fajny temat, ja jestem w UK ale 2 lata temu byłam we Włoszech w jednym z najbardziej ekskluzywnych miast nad morzem adriatyckim i tak strasznie tęsknie... ale kiedyś napewno zamieszkam w Hiszpanii lub Włoszech bo niby dlaczczego człowiek ma się ograniczać hehe Wiadomo kwestia kasy ale jakby znaleźć dobrą prace w słonecznej Hiszpanii...wszystko jest możliwe

Gość truskawkowapolewa
Również ja chciałabym się tu z wami podzielić swoją wielką miłością do podróżowania. Z plecakiem na plecach chętnie zwiedzałabym świat przez cały rok. Zawsze jak tylko mam wolną chwilę to planuję jakąś wyprawę. W tym roku postanowiliśmy jednak z przyjaciółmi odpocząć i planujemy urlop w Egipcie tym bardziej, że na allinclusive.com.pl znaleźliśmy fajną okazję.

Gość mi mala niezalogowana
fajny temat:D bede tu zagladac. kocham podroze i wycieczki wszelakie, a ze UK jest jakie jest, to trzeba czesto stad uciekac za sloncem:) w zeszlym roku bylismy we Francji, Belgii i potem na Cyprze, w tym poki co w Hiszpanii... planowalismy jeszcze krotki 3dniowy city break w Rzymie, ale bilety lotnicze bardzo drogie, wiec chyba przelozymy na maj 2012. Hiszpania byla boska (Costa Dourada- Zlote Wybrzeze, polecam), ale Cypr to raj na ziemi:) bylismy w Paphos, groby krolow, paragliding, sporty wodne generalnie bardziej rozwiniete niz w Hiszpanii i jakas wieksza roznorodnosc. plus ludzie oczywiscie bardziej na poziomie, zero 'ruskich', cisza, spokoj, bardzo czysto i wszystko najwyzszej klasy. juz planujemy rok 2012:) na pewno jedziemy w lutym, na zimowe wakacje w poszukiwaniu slonca - na tapecie sa Karaiby, Teneryfa lub Floryda. we wrzesniu bedziemy sie decydowac. potem w czerwcu Majorka (tanio i pewna pogoda, hotel mamy fajny z polecenia, az zal sie nie wybrac bo tak blisko...), a potem Wlochy. juz sie nie moge doczekac 2012:)

Gość prowooooo
autorko topicu, meksyk nie jest w am.poludn.ale polnocnej