Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Figazmakiem

Szukam kremu z filtrem min. 100 UVA/B dla dziecka

Polecane posty

Bardzo proszę o pomoc. Szukam kremu z filtrem minimum 100 UVA/B dla córeczki. Jest po wypadku i w ogóle nie może się opalać. Kupiłam jeden krem z francuskiej firmy SVR z takim filtrem, ale niestety mała ma po nim strasznie wysuszoną skórę, a w konsekwencji podrażnioną. Szukam innego, który byłby odpowiedni dla dwulatki. Czy ktoś mógłby mi pomóc i podać nazwę innego???? Z La Roche i Biodermy nie ma odpowiedniego dla takich małych dzieci, bo sprawdzałam. Ale każda sugestia zostanie przeze mnie sprawdzona. Z góry dziękuję.

Gość fifkaaa
Trudno mi cos doradzic dla tak małego dziecka, bo ja kupuje dla swojej córki, ale moja c orka ma juz lat kilkanaście. I nie ma czegos takiego jak 100 UVA/B, teraz sa inne oznaczenia, i nie chce cie wprowadzac w błąd, ale najwyzsze to teraz 60+, przynajmniej z tego co ja się orientuję.Sprawdz jeszcze firmę Avene, bo jej nie wymieniłaś. Poszukaj tez opinii na wizazu.Pamiętam jak wybierałąm dla swojej córki to pani z apteki mówiła o niektórych, ze sa dobre i dla niemowlaków. Filtry sa chemiczne, albo biologiczne, lub mieszane. Łagodniejsze sa te biologiczne. Ale prawdę mówiąc uczulic może kazdy. Popytaj w aptece, ale nie kupuj od razu, tylko sprawdz najpierw w internecie, nie wszystkie panie w aptekach mają rozeznanie, a te kremy sa drogie. I pros o próbki, może ci sie uda.

może się zrehabilituję - bardzo polecam firmę Mustella - co prawda maja krem z filtrem bodajże 50, ale to i tak jest już blocker. Po prostu trzeba smarowanie powtarzać co dwie godziny. Z filtrem 100 przy ekstremalnie wrażliwej skórze mniej wiecej co 3 godziny, więc dużej różnicy nie ma. Żaden filtr nie wystarczy na cały dzień

Zuzik - dziękuję za link - sprawdziłam, ale niestety jest to krem dla dorosłych. Nie nadaje się dla taich maluchów jak moja córka.

Znudzona - masz rację co do smarowania. Lecę sprawdzić na stronie Musteli (o tej firmie nie pomyślałam, choć w ciąży używałam kosmetyków od nich :-) ) Odezwę się za kilka godzin, bo jadę z małą na wizytę lekarską, a potem na rehabilitację. Dziękuję Wam.

Gość fifkaaa
No nie wiem, jak mówisz, że sa 100, to pewnie wiesz co mówisz. Teraz patrzyłam w Aptece Internetowej, i maja Mustele dla maluchów i to jest 50+. Oczywiście niewiele to oznacza, bo po prostu moga tylko taka miec teraz w ofercie. Ja tylko powtarzam co mi mówiła moja szwagierka dermatolog. W tych starych seriach było takie oznaczenie, teraz juz sa inne, i ze ważne jest ten stosunek filtrów dla promieni A do B, czy jakoś tak. Bo kiedys te filtry zabezpieczały tylko przed jednymi z tych promieni i dlatego to mogły byc 100. Ale upierac się nie będę. Wręcz przeciwnie chetnie sie czegoś dowiem, moja córka ma alergie na słońce, każda wiedza na ten temat mi sie przyda.

Fifka - to jest stronka z kosmetykami firmy SVR. W grupie pomarańczowej są kosmetyki ochronne przed słońcem. Zajrzyj, może dla Twojej córki będzie dobry, moja niestety nie może go używać. Dlatego szukam drugiego z takim filtrem. http://www.bio-med.pl/cenniksvr.html Cholipka, nie mogę się ogarnąć, zeby wyjść w końcu z domu. Dobrze, ze nie mam określonej godziny wizyty :-)

Gość nov
teraz nie ma już filtrów 100. Jak są to zeszłoroczne svr, bioderma. Teraz największa ochrona to 50+. A patrzyłas dermedic? tez w aptekach, lub avene jak ktos proponował...

No to klops :-( Avene ma maksymalny filtr 20 SPF, a to za niski filtr, A Dermedic nie posiada w ofercie kosmetyków przeciwsłonecznych dla maluchów. Chyba muszę zacząć szukać za granicą.

Gość fifkaaa
Avene ma napewno 50+ bo taki mam, właśnie wyciągnełam z lodówki, może teraz nie bylo w tej aptece co pytałaś. I powalcz o próbki, te kremy są drogie i dojście do właściwego metoda prób może okazac się kosztowne.

Gość Liloo
Piszesz, że szukasz filtru minimum SPF 100? Po pierwsze to jest maksimum, a po drugie teraz już nie ma takich oznaczeń i najwyższy filtr to SPF 50+. Ja bym Ci polecała firmę Avene, ponieważ oprócz bardzo stabilnych filtrów bardzo dobrze nawilża i łagodzi wszelkie podrażnienia.

Liloo - dzięki, spróbuję w innej aptece. Myślę, ze zdecyduję się na Avene, bo La Roche ja miałam straszne problemy ze skórą i długo się leczyłam. Boję się więc, ze moja córa też może mieć po tym jakieś kłopoty. Ten pierwszy krem Avene wyczytałam, ze jest odpowiedni dla skóry ze swieżymi bliznami - akurat taki typ bardzo mnie zainteresował ze względu na moją małą (jest po przeszczepie skóry). Jutro będę biegać po aptekach. Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc. Co kilka głów - to nie jedna :-D Postaram się wydębić próbki.

MoniaK bardzo proszę. Bardzo się cieszę, że mogłam Ci pomóc. Jak coś mi się jeszcze rzuci w oczy to dam znać. Pozdrawiam i życzę zdrówka Twojej Córeczce.

Liloo - znowu dziękuję :-D Muszę dokładniej się spytać o właściwości tego kremu, bo nie do końca zrozumiałam - ma ochronę przeciwsłoneczną 50 B, ale dla promieni UVA tylko 15?? Jest napisane: 50 B 15 A. Czegoś tu nie rozumiem.

MoniaK już wyjaśniam-oznaczenie 50B 15A oznacza, że ochrona przed UVB wynosi 50, a przed UVA 15.

Gość Moja córcia ma 3 latka
Stosuję dlaniej tylko kosmetyki firmy Intercosmetics ze szawajcarii. Totan sun blok z filtrem 40 jako ochrona przeciwsłoneczna jest niezastąpiony.Zobacz link.Powodzenia. I cmokasek dla coreczki;) http://www.zepter.com/eshop/?&m=12

Ja mam bardzo jasna karnacje i mama kupuje mi krem vischy 60 uva/b!!! nie slyszalalm o wiekszym filtrze ale mysle ze warto wyprobowac! mnie pomaga!

tak, to prawda że zostały zmienione oznaczenie kremów i teraz największy to jest 60+ (zostało to zrobione bo w zasadzie nie było różnic pomiędzy 100 a 60) dzieci i osoby o wrazliwej skórze powinny stosować kremy z filtrami mineralnymi a nie organicznymi. filtry mineralne jak lusterka odbijają promieniowanie-najpopularniejszym jest zwykły tlenek cynku, który jak wiadomo ma także dziąłanie wysuszające-w droższych kremach stosuje się także tlenek tytanu. filtry organiczne same w sobie mogą podrażniać skórę. jesli chodzi o firmę SVR to ja ją osobiście uważam za najlepszą na naszym rynku. i polecałbym Ci właśnie kremy tej firmy-jeśli uwżasz że wysusza córce skórę to poprostu posmaruj najpierw balsamem nawilżającym i problem z głowy :) ogromnym plusem kremów tej firmy jest posaidanie filtrów także przeciwko promieniowaniu IR czyli ciepłu (krem odbija ciepło) SVR 100 ma mieszninę filtrów organicznych i fizycznych (przewaga), natomiast SVR 60 ma tylko fizyczne :) najlepiej było by pochodzić po aptekach i popytać o próbki. dobre kremy ma tez firma ISIS PHARMA niestety nie wszędzie mozna je zdobyć .

Gość monikab
wiesz co ja mieszkamw grecji i tutaj raczej dzieci uzywaja bardzo silnych kremow z filtrami.Ja polecam SAMBRE SOLAIRE DLA DZIECI.BARDZO DOBRY.ALBO JONSONA.POZDRAWIAM

cholender bylam ostatnio w drogerii i widzialam jakas 100 dla dzieci ale nie pamietam firmy. Prawdopodobnie byla to bielenda, soray badz eris. Napewno ktores z nich. To bylo niebieska butelka.

Tak jak napisałam wyżej w związku ze zmianą oznaczeń najwyższy filtr to teraz SPF 50+. MoniaK pisała, że potrzebuje filtru dla dziecka, więc powinna wybierać jedynie wśród najwyższych filtrów czyli SPF 50+. Co do marki filtru to polecałam jej Avene, ponieważ bardzo dobrze koi podrażnienia i nawilża skórę, a MoniaK pisała, że inne filtry bardzo wysuszyły i podrażniły skórę jej córeczki. Vichy w tym wypadku odpada, ponieważ ma w składzie alkohol, który wysusza i podrażnia skórę.

Hejka! Sorki za milczenie, ale byłam na wyjeździe u rodziny na wsi (niestety brak dostępu do internetu :-( ) Liloo - dzięki za pilnowanie moich spraw :-D :-D :-D Moja córa jest po przeszczepie skóry - ma bardzo wrażliwą, takie kosmetyki jak Johnson, La Roche, Vichy, Baby Delfi, niestety SVR i każdy z zawartością rumianku - podrażnia ją lub uczula. Dlatego muszę mieć coś delikatnego i jednocześnie z najwyższym blokerem (lekarz zabronił przebywania na słońcu między 12:00 a 16:00 i bez smarowania kremem z blokerem). Wypróbowałam powyższe - i skutek jest żałosny. Szkoda mi traktować córeczkę jak królika doświadczalnego, ale muszę, zeby dobrać coś odpowiedniego i jednocześnie dobrze ją zabezpieczającego przed słońcem. Wystarczająco dużo już wycierpiała jak na swoje 2,5 roczku. Dlatego nie ma takiej ceny, której bym nie zapłaciła za dobry kosmetyk dla jej skóry. Ale tu następuje bariera - mam na ten temat nikłą wiedzę, dlatego Wszystkim dziękuję za każdą wiadomość, która pozwala mi poszerzyć wiedzę w tym temacie i jednocześnie pozwala na dobór najlepszego kremu. Po długim weekendzie w jednej z aptek mają mi przywieźć kilka próbek z Avene i Biodermy. Popytam też i o inne z Waszych propozycji. Dziękuję.

Liloo - ten z Avene jest IDEALNY!!!!!! Moja córcia nie ma po nim suchej, podraznionej skóry, nie ma podkrążonych ani zaczerwienionych oczu. To chyba był strzał w 10-tkę!!!!!! DZIĘKUJĘ za pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!

MoniaK bardzo się cieszę. Możesz napisać, który dokładnie kupiłaś?