Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NARÓD

KOMUNO WRÓĆ !!!!!!!

Polecane posty

Gość zaniepokojona jestem
za komuny była praca dla kazdego .mało ale była kasa. Natomiast nie było nic na półkach, ocet sam, a teraz wszystko jest a kasy nie ma. Trzebabyło dowiadywać sie waptece kiedy będzie zrzut waty i papieru do dupci. byłam mała ale pamietam jak stałam w ogonku bo kawa przyszła, i jak szłam z kartką do sklepu by kupic cukier na tą karteczkę.

Myrevin ---> Chocby z sentymentu...? :P A by the way... dawno Cie nie bylo... Juz myslalam, ze Ci sie udalo... :O (wiesz co...)

Gość glupota Polakow
po raz kolejny sie odzywa. Jak tesknicie do systemu komunistycznego proponuje przeprowadzke do Chin lub Korei PN

Gość różnica między komuną
a tym co mamy teraz jest taka, że kiedyś były przesladowania za chodzenie do koscioła, a teraz sa przesladowania za niechodzenie do koscioła, takie samo bagno tylko kto inny jest przy korycie, proste i logiczne

--> Krwawa_Orlica Powoli niczym żółw ocięzale, jak bym nie wychodził z nałogu wcale.. :O

Gość krossssaegrsdhtrd
up

Gość słuchając starej piosenki
Łza mi się zakręciła w oku bo ta piosenka przypomina mi najlepsze czasy mojego życia. Dziś wszyscy się dziwią czemu to moje zycie ułożyło się tak źle. Bo zamiast stwierdzić, że Polacy są ludźmi drugiej kategorii uznałam, że to nieprawda. A z mojego punktu widzenia dziś to była prawda bo tyle kłamstw naraz nie widziałam jeszcze w żadnym człowieku chyba za wyjątkiem moich własnych ziomków. No - powiedzmy większości. Ile bym dała żeby cofnąć czas do tyłu. Tak jak w tej starej piosence. I tylko wam powiem jeszcze - ale z was idioci. naprawdę. :(

temat jest super tylko z was są durnie bo wy nie umeicie układać życia codziennego tylko walczyć o wolność, z którą nie wiecie co zrobić. drugi irak tutaj. i wygrywają ci, którzy są bezmyślnymi sługusami i lizydupkami. W Polsce nikt by nawet komuny nie wymyślił bo tu każdy jest zbyt zajęty albo lizaniem dupy Moskwy albo Ameryce. Teraz wszyscy liżą dupę Brukseli a oni z was robią ..morderców. I bardzo dobrze. Za 50 lat będzie cie już ludobójcami przy waszej głupocie. Tylko szkoda, że dałam się w to bagno wciągnąć. W tę jedną wielką schizę narodową:(

Brukseli i ...Ameryce. Ale nie można słuzyć dwóm panom bo jednego się będzie nienawidzić, a drugiego kochać. Musicie więc sobie wybrać kogo tak kochacie. Mam nadzieję, że Amerykę bo ci naprawdę wiele tu dobrego zrobili jak dotąd... :( Pa.

Gość nie powiem kto
Wyklęty powstań ludu ziemi powstańcow ktoreych gnębil głod mysl nowa blaskiem promiennymi dzis wiedzie nas na bój na trud etc

Ale ja powiem kto ja powiem ZŁODZIEJ i MORDERCA!!!

Gość nie powiem kto
a ja komisarz Reks na tropie ręce do gory gdzie mordujesz i gdzie ukradles spiwaj mi tu zaraz:P

Takie zawołanie to tylko przejaw wielkiego rozczarowania (kolejnego) jaki dostarczyli swym wyborcom ci którzy niedawno objeli rządy. Przypomnę iż jeszcze nie tak dawno exkomuniści przytłaczajaco wygrali wybory - pół roku temu ten sam elektorat co wybierał Oleksych, Millerów, Kwaśniewskich zaufał obiecujacym gruszki na wierzbie budowniczym IV RP. Wiem że to wbrew demokracji ale marzę o dożyciu czasów by o prawach wyborczych - biernych i czynnych - decydowało jednak kryterium wykształcenia i majątku. Jak się okazuje bowiem dwóch obszczymurków spod budki z piwem przebija siłą swej większości jednego profesora uniwersytetu. A potem ci rozczarowani żule wrzeszczą wieczorną porą - KOMUNO WRÓĆ!!! :o :o :o

nie, żeby komuna wróciła, teraz jest więcej do kradnięcia a to jest dla polityków dobrze ... Szkoda, że wtedy upadła :( mozę Chinom sie udało i mówią o nich jako o przyszłej potedze gospodarczej ale Polsce ani Rosji by sie to nie udało, juz wtedy ekonomia ciągnęła nmiemal resztkami sił, pare lat z 10 moze i upadła by całkowicie, w Polsce byłby taki sam głod jaki teraz neka kraje 3 śwuata i wtedy gdyby w koncu Polska upadła byłby spokój, oszczędzilibyśmy temu krajowi albo tej naziw tego kraju, która kiedyś jakaś dumą mogła sie poszczycic tych załosnych, godnych pogardy zachowan naszych polityków ... Tak, szkoda, że komuna upadła, mogła pociągną nas całkiem w dól i byłby świety spokój ...

Ja uważam, ze komuna w Chinach ngdy nie padnie. No - nie za prędko bynamjniej. Jeśli Ameryka nie chce wysadzić ziemi w ..kosmos to ostatnią rzeczą w jakiej mają interes to by padła komuna w Chinach.

i znając sporo Amerykanów w Chinach i widząc co tam wyprawiają i co piszą mam wrażenie, że trzeba być ostatnim osłem by nadal popierać Amerykę. Wczoraj oświadczyłam na Francuskim forum, że jeśli miałabym sie jeszcze raz urodzić to francja może być jak najbradziej. A jeden Holender mi napisał, że Francja uważa się za Bogów. A ja mu odpisałam, że ja też czasem się czuję jak Bóg - olewam wszystko dokumentnie. Bo mam wrażenie, że Bóg tę ziemię i ten kraj całkowcie olał. Chyba za dużo się modlimy dlatego tak nas zlewa:(

A teraz macie linka do piosenki, od której zakręciła mi się łezka w oku bo kiedyś o tej porze ciągle słuchałam tej piosenki - ale daleko stąd. Niech żyją Celtowie z kontynentu i wszyscy mądrzy ludzie na około całego świata. Teraz mamy całkiem ładne okno na codzienność świata, które nazywa się internet i póki komputery nie zardzewieją w tym głupim i zdzierskim oraz bezmyślnym w większości kraju trzeba z tego korzystać. Moje zdanie:) papa http://www.youtube.com/watch?v=4Uytg-MAiIQ&search=Enya%20Anywhere%20is

Piękna jest ta piosenka, no nie? I teledysk po latach sobie zobaczyłam. A najbardziej się zdziwiłam jak w muzeum w Szwajcarii zobaczyłam że Celtowie to zanim się znaleźli u swego schyłku w Irlandii byli przed cywilizacją rzymską główną siłą KONTYNENTU - naszego starego kontynentu kochanego. Bardzo boleję, że w tym roku nigdzie nie pojadę bo nie mam za co, ale dzięki Netowi - bardzo specyficznemumedium dowiedziałam się, że nie ma to jak biznes na bezrobociu u sprzedajnych debili. Nie pozostaje mi zatem nic innego jak się dołączyć do bogatszych uczciwie bo głodować nie mam zamiaru. :)

Naprawdę z Netu można wyczytać wszystko, ale pewnych rzeczy nie opowie wam nikt prócz przewodnika albo nie odczytacie gdzie indziej jak z opisów muzealnych. Moim marzeniem prócz Irlandii jest Paryż bo tam jeszcze nie byłam. Tylko się obawiam czy tam są broszurki po angielsku, ale mam nadzieję, że są. No i jeszcze Szkocja i irlandia piękna. oraz wiele innych marzeń, ale tu nie ma co pisać bo wy jesteście normalne debile przeważnie. I ten Holender jest naprawdę biedny - ciągle tylko pisze - jeszcze żyję... to dużo tłumaczy. naprawdę.

ps. jeśli Enya jest na 95 miejscu jeśli chodzi o najbogatszych Irlandczykólw to czy Enya jest bogata czy biedna? Wszystko zalezy, no nie? :)

ps. tak naprawde musze wam jeszcze powiedziec, ze jak byłam w Londynie to zrozumiałam, że tak naprawdę w świecie nikt nie chce nawet rozumieć czym była komuna. Jest to coś złego, obrzydliwego, podłego i nikt nie chce nawet się tym zajmować prócz historyków być może. Normalny człowiek uczcieka i się boi. Irlandczyk rozumie głód, Francuz rewolucję, Brytyjczyk rodzinę królewską, Amerykanin kasę, a Żyd nazizm. A co rozumie komunista?

Co do internetu i Chin ... tak, Chińczycy mogą powiedzieć jakie to dla nich okno na swiat .. mocno, bardzo mocno ograniczone :O A do Celtów ... wiesz, że z 95 % symboli i świąt chrześcijańskich zaczerpnietych jest właśnie ze Starej Religii ?

Tu jeszcze video macie z koncertu Enyi w 1995 roku w Rzymie. Te dwie w blond perukach są trochę śmieszne, ale za to dobopsze są super. Enya mieszka w pałacu w Irlandii i dużo podrózuje. Najpierw śpiewała w Clannadzie (tym co napisał ścieżkę dżwiękową do Robin Hooda z Michealem Preadem). http://www.youtube.com/watch?v=b8Qib73x_OI&search=Enya%20Anywhere%20is%3Cbr%20/%3E To już naprawdę koniec. Rzym jest piękny...:)