Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotwicka anna

on Turek, ja Polaka

Polecane posty

Gość kasia_turek____
wiesz wertyp ty zawsze mi poprawiasz humor jak piszesz te swoje mądrości, masz prawo do swojego zdania dobrze że nie wszyscy mają tak w głowie jak ty! lubie czytać i się zbijać z twoich wypocin!

Gość kasia_turek____
w ryj to moge ja dac tobie! tak polykam w calosci a co zazdroscisz? tobie nie ma kto nawet loda zrobic bo az wstyd patrzec na takiego polaczyne za dyche! a kurwe, dziwke,szmate to ty masz w domu (o ile masz zone czy dziewczyne bo ktora by takiego chciala) pisz wiecej to sie posmieje humor mi wrocil dzieki tobie! DAJESZ WERTYP DAJESZ!

Gość kasia_turek____
załóż białe skarpety i sandały (wzór wszelkich cnót polaczków) to może jakaś na ciebie poleci! a sorry ty już takie nosisz! wrzuć na luz wertyp świata nie zmienisz a i twoich nerwów i wypocin szkoda

Gość ewelina_ewelina
Pominę Waszą debatę, powiedzcie mi proszę, czy idąc do kogoś w odwiedziny coś się przynosi albo zapraszając kogoś na wspólne wyjście - czy każdy płaci za siebie? jak to jest? jaka jest w Turcji etykieta?

Gość kasia_turek____
wertyp chuju na kaczuch lapach to nie jest twoj topik chyba ze jestes turecka dziwka! wyszczelalabym po mordzie i patrzyla czy rowno puchnie fiucie zlamany nie zycze sobie wyzwisk zdjechla gnido. jak bys stal obok to gebe bys mial zjechana rowno znawco od siedmiu bolesci wracaj do ksiazek dzieciuchu i nie obrazaj kuafonie! szkoda slow na ciebie!

Gość kasia_turek____
twoja szmata cie zdradzila i poszla w tany z turkiem teraz jemu ciagnie druta a tobie zal bo tylko renia ci zostala? i teraz sie odgrywasz na wszystkich? wstyd wojtku! wstyd!

Gość ewelina_ewelina
to jest Alanya, jadę z wycieczką, ale moja znajoma poznała tam kogoś rok temu i jesteśmy z nimi umówione, z Turami miejscowymi, znajomymi mojej koleżankki

Gość beta48
Tak, przynosi się. To może być drobiazg. Jak idziesz do sąsiadki, znajomych możesz przynieść sok, czekoladę, ciasto jeśli upieczesz czy kupisz, cokolwiek. Nie chodzi o wielkie prezenty ale wypada nie iść z pustymi rękami (zaraz trepek dopisze do "pustych rąk" swoją ideologię i znów będzie się z czego pośmiać :D ). Ja mam do tej pory tak, że jak idziemy do kogoś z mojej rodziny czy do naszych znajomych to nie ma opcji żebysmy poszli bez niczego, zawsze mój narzeczony mówi, że idzie do sklepu i coś kupi skoro mamy iść. Często też idąc gdzieś w gości do rodziny muzułmańskiej Ty wychodzisz z jakmiś podarowanym drobiazgiem. No i oczywiście napewno nie wyjdziesz głodna tak samo jeśli zaprasz kogoś do siebie powinnaś mieć zrobione coś czym możesz wszystkich poczęstować. Przynajmniej ja się spotkałam z samymi takimi rodzinami a tu nie chodzi tylko o rodziny tureckie, ale polsko-arabskie również. Trepku, szykuj odwet na to co napisałam, może jakiś link o ubóstwie (najlepiej z Indii-wiem, że ma się to nijak do Turków i Arabów, ale zawsze to większe ubóstwo będziesz mógł pokazać), no wierzę w ciebie, że wymyślisz znowu coś na poprawę humoru :D

Gość beta48
Ewelina, uważajcie na siebie z koleżanką. Myslałam raczej o innym spotkaniu. Hmm, co ja moge od siebie napisac. raczej nie spotykalabym się z Turkiem poznanym kiedyś tam i przez chwilę, w dodatku mieszkającym w Turcji. Właściwie nie poznasz takiego czlowieka do końca, bo jak? Z rozmów przez internet? Mogą mówić wszystko. Myslalam, że oni mieszkają tutaj, dobrze ich znacie i przede wszystkim macie zaproszenia od ich rodzin. Ważne jest zeby rodzina a głownie matka Was zaakceptowala, bo jesli nie może być średnio ciekawie. Mój np. mieszka w Polsce juz sporo lat, a zaproszenie do Turcji mam wlaśnie od jego mamy, stąd wiem, że mogę spokojnie lecieć i nie wyladuje spowrotem, sama na lotnisku. Wiele razy także z nia jak i z siostrą mojego rozmawiałam przez internet. Ja miałam też to szczęście, że trafiłam na bardzo świecką rodzinę, do życia podchodzą jak europejczycy, a kobiet w tej rodzinie niegdy w hidżab na głowie nie widziałam, czy w bluzkach albo spódnicach zakrywających wszystko. Nota bene kilku kuzynow mojego równiez mieszka w Niemczech, we Francji i mają żony stamtąd i jest ok. póki co.

Gość ciasteczkowa pani
tak sobie was czytam od jakiegos czasu i postanowilam napisac. jestem mężatką od prawie 25 lat właśnie z turkiem i nie prawdą jest to co niektórzy piszą nigdy nie spotkałam się z tym żeby mój mąż podniósł na mnie rękę czy mi ubliżył nie warto przejmować się opiniami innych i wspierać stereotypy. każdy jest inny każdy lubi co innego nie warto się kłócić kto ma racje wszak to tylko internetowe forum i każdy może się wypowiedzieć a nie warto komuś dogadywać że ma żonę ukrainkę, męża turka,araba czy koś tam jeszcze. będzmy bardziej otwarci na innych. polak jak pojedzie do innego kraju też nie chciałby żeby go wytykali palcami prawda? więc każdy mądry i normalny inteligentny człowiek ma do siebie i innych szacunek. pozdrawiam wszystkie żony, dziewczyny, narzeczone turków

Gość ewelina_ewelina
dzięki Wam, ja mam trochę do Turków dystans, koleżanka ich na dobrą sprawę nie zna, nie mamy zaproszenia od ich rodzin tylko od nich. nie wiem czego spodziewać, koleżanka mówiła mi, że tam się dzielą kasą, to prawda? to normalne, że się za nich płaci?? ja nie będę płacić za nikogo

Gość ciasteczkowa pani
a do pana który tak ubliża dziewczyną tu na forum trochę godności nie wstyd panu takimi wyzwiskami obrzucać kobiety? przecież swoim zachowaniem i tak nic pan nie zmieni. każdy powinien zająć się swoim życiem a nie czyimś panu radzę to samo.

ewelina - co do płacenia, honorowy i godny turek nie da Ci zapłacić za siebie :) tkai kurortowy może nawet liczyć że będziesz go utrzymywać :D to uważajcie na siebie tam !!!

Gość beta48
Takich "wyjatków" trepku mogę ci wymienić jeszcze bardzo, bardzo dużo, ale twoja komórka mózgowa tego nie ogarnie zatem szkoda mi ścierać klawiaturę. Nie są to tylko malżeństwa polsko-tureckie ale i polsko-arabskie. Znam też niefajne przypadki, ale tych jest niewielki odsetek i to głównie dziewczyn co "zakochały się przez internet" co jest dla mnie bynajmniej dziwne. Także jeśli dziewczyny nie znacie tych Turków z Antalyi, hmm, nie wiem i nie rozumiem po co się do nich pchać. Kupcie sobie wycieczkę objazdową po Turcji, napewno będzicie mieć milsze wspomnienia. Ja na Waszym miejscu byłabym bardzo ostrożna, ale zrobicie jak chcecie. Ja bym do Turcji do jakichś nieznajomych facetów w życiu nie poleciała.

Gość lili007
dziewczyny nie reagujcie na te zaczepki tego glonojada znowu zaczal pajacowac burak jeden a jakis czas temu prawie sie zesral jak panienka go namierzyla jak pieknie przepraszal falszywiec jeden dinozaur opozniony dla mnie jest walnietym typem bez mozgu i fajna rozrywka darmowe kino naprawde jak juz pisalam mam gdzies te jego wyzwiska na mnie nie dzialaja a jego podniecaja bo tylko to jemu zostalo.....Pozdro dla was dziewczynki....

Gość beta48
lili007 problem trepka polega na tym, że stał się pośmiewiskiem forum a dalej tego nie widzi. Nawet glonojad ma wieksze IQ :D Ja sobie z jego wypowiedzi nic nie robię za to on dalej nie chce uwierzyć, ze ja doskonale wiem kim on jest i przyjdzie czas a sorry, ja lubię sobie poczekać a potem się pobawić. A będziemy bawic się z trepkiem w prokuraturze. Wiesz im więcej on obraża, pisze tym gorzej dla niego stąd grzecznie czekam sobie jeszcze i jeszcze aż przyjdzie czas.

Gość kasia_turek____
dajacie spokój z tym zbokiem napiszcie lepiej co tam u was? wybieracie się w najbliższym czasie do Turcji?

Gość kasia_turek____
urzekła mnie twoja historia okolice rzeszowa żądzą!

Gość kasia_turek____
MIRIEM jak to czytasz ja tez juz wiem! odezwij się kochana ale jaja ciec nad cieciami!

Gość beta48
Tak, ja się wybieram za kilka miesięcy. Znaczy lecimy razem, do jego rodziny. Tyle, że ja mam zaproszenie na miesięczny pobyt przez jego mamę wobec czego nie lecę w ciemno. Zobaczymy jak się będzie mieszkało przez tyle czasu z turecka rodziną :)) Rozwieje mi to też wątpliwości, które zawsze tam gdzieś w każdym związku (nie tylko z obywatelem innego kraju) są.

Gość kasia_turek____
będzie dobrze ja tez się wybieram zreszta staramy się jak najczęściej tam jeżdzic rok temu bylismy pod koniec kwietnia i pozniej pod koniec sierpnia akurat w post ale jak zawsze bylo super.

Gość kasia_turek____
jeszcze raz mnie tak nazwiesz a poniesiesz konsekwencje i nie zartuje mam tego dosc dokladnie juz wiem kim jestes zglosze to odpowiednio wystarcza mi moje znajomosci. aha i czytaj ze zrozumieniem to co pisze. granica zostala przekroczona. zegnam!

Gość nina45
kochani ! wybywam na erasmusa do mojej Hiszpanii :-) do mojego ciepelkaaaa :D ciaooo :-*

Gość ewe8
beta48, kasia_turek___ i inne mądre kobiety ;) : popieram Wasze wypowiedzi w 100% ! Mam faceta Turka i jest cudowny. Oczywiście mają inną mentalnośc, ale co z tego, trzeba to po prostu zaakceptowac. Tak panie WERTYP - można życ z turkiem, nigdy mnie nie zgwałcił ani nie uderzył, nie obraził.. Idź się lecz koleś :D Chociaż tobie już nic nie pomoże szmaciarzu. W życiu nie spotkałam większego chama i prymitywa. Aczkolwiek, zabawny jesteś :D

Gość ewelina_ewelina
Dzięki Wam, my nie jedziemy do nich tylko na wakacje zorganizowane i miałyśmy ich odwiedzić, ale może jednak tego nie zrobimy, chyba, że w dzień. No ja liczę, że będziemy się dobrze bawić, najwyżej nie będziemy nigdzie łazić wieczorami pozdrawiam Was

Gość ewelina_ewelina
wertyp - no, olejemy, już tyle się naczytałam, że nie mam złudzeń że to tylko uprzejme spotkanie

Gość Martarta
Ewelina, olej kolesi, ja się tak nacięłam, nic nie wiedziałam o Turcji i pojechałam tam na wycieczkę. Tam poznałam kolesia pracującego w hotelu, który zaproponował mi wycieczkę po Alanyi (bo przecież Turcy są uprzejmi), ja się zgodziłam, generalnie było ok, a pod koniec dnia zaproponował mi hotel i powiedział, żeby zapłaciła 40 lirów!! Masakra, olałam go, zaczęłam się z nim kłócić, ale on tylko się zaśmiał. Następnego dnia powiedziałam menegerowi hotelu, że ma żigolo jako pracownika. Więc trzeba uważać, nic się nie stało, ale miałam farta, mógł mnie zgwałcić itd, nigdy nie wiadomo, a wydawało mi się, że jestem bezpieczna z pracownikiem hotelu. Tak więc na wszelki wypadek - olej ich. To była sytuacja dla mnie bardzo nieprzyjemna, nie życzę nikomu usłyszenia takiej propozycji. Takie są koszty jak się nawet nie czai gdzie się jedzie! I dowiedz się nieco o ich zwyczajach itd, już trochę wiesz. Marta

Gość ciasteczkowa pani
drogi panie wertyp ja tez byłam kiedyś młoda jak poznałam mojego męża miałam 20 lat po 3 latach wzięliśmy ślub spotkałam się z różnymi komentarzami ale nic sobie z tego nie robiłam bo dobrze wiedziałam jaki jest mój wybranek. dziewczyny piszące tu na forum są młode tak jak ja kiedyś i doskonale je rozumiem tak to już jest i nikt tego nie zmieni dlatego wyzywanie i obrażanie się wzajemne nie ma najmniejszego sensu wszak nikt nie zmieni swojego życia tylko dlatego że komuś to nie pasuje. zastanawiam się w jakim pan jest wieku bo takie wyzwiska świadczą tylko o panu i pana wychowaniu aczkolwiek każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie ale nie kosztem ubliżania. takie moje zdanie. a do dziewczyn- to wasze życie i nie zwracajcie uwagi co kto mówi czy pisze los bywa przewrotny i nie warto wszystkich złych słów brać sobie do serca. życzę powodzenia. ciasteczkowa pani.

Gość beta48
Martarta, wybacz, ze zapytam, ale czy Ty naprawdę jesteś aż tak naiwna czy masz malutko lat i jeszcze nic o życiu nie wiesz? Czy uważasz, że jak jedziesz na wakacje, np. do Miedzyzdrojów i zaprasza Cię na wycieczkę koleś pracujący w hotelu to liczysz na wielką miłość, tak łatwo się zgadzasz czy wiesz dobrze, że choć to Polak to liczy na to, że zaliczy. Co do Turkow, Arabów, chrześcijan i innych to są ludzie i ludzie. Znam osobiście we wszystkich nacjach normalnych facetów. Mam serdecznego przyjaciela w Algierii, który nigdy nie proponował mi niczego a i trochę uspokoił moje obawy jak zaczęlam się spotykać z Turkiem. A przecież Turkowie z Arabami ponoc tak bardzo się nie lubia :)) Znam też takich Turków, że splunąć nam się z narzeczonym na nich nie chce, a oni się znają i mój narzeczony również ma o niektórych bardzo negatywne zdanie, zresztą z racji mojego zawodu, wiem, że ma racje :)) Znam też "miłosiernych chrzescijan", ktorzy wedle swej religii jak dostaną w twarz powinni nastawić drugi policzek a tymczasem wysywają kobiety od k..., szm... itp. tu przykład z tegoż forum - trepek. Więc, trzeba żyć, poznawać i wyciągać wnioski.