Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotwicka anna

on Turek, ja Polaka

Polecane posty

Gość cicegim (dawna bebegim)
to tak jak u katolików - każdego chrzczą i nie pytają niemowlaka czy chce czy nie :) a co do 'robienia' dużej ilości dzieci - może po prostu lubią :D i mają tak w tradycji, ale to też zależy którzy, akurat w Turcji przeciętnie mają dwójkę dzieci (na wschodzie więcej :P ) gorzej z krajami islamskimi typowo. W Polsce 100 lat temu też tak było, ale czynnik ekonomiczny zrobił swoje :P

Gość hvhv
"akurat w Turcji przeciętnie mają dwójkę dzieci" własnie nieprawda! mają stado! a poza tym mi chodziło bardziej o kwestię par mieszanych, takich jak np. ten twój, no hmm "związek". zawsze dzieciak musi mieć wiarę muzułmańską, czemu? :O i polki normalnie nie mają tylu dzieci, a z muzułmaninem to robią cały tabun, choć ich nie stać :O

Nie wiem czy zawsze dziecko musi mieć wiarę muzułmańską i nie wiem czy Polki robią tabun dzieci z muzułmanami. Niektóre zapewne tak, te które znam - nie. I ja również nie zamierzam, czy to z Polakiem czy to z Turkiem :D

Z drugiej strony dlaczego dziecko musi mieć zawsze wiarę katolicką? Poza tym, jeśli wybrało się takiego partnera, który wymusza takie rzeczy na partnerce, to można mieć pretensje już tylko do siebie, a nie wylewać je na forum, czyż nie? :)

Gość hvhv
@cicegim no własnie robią od razu dzieciaki po niedługiej znajomości, pewnie dla benefitów :O

Gość hvhv
" Z drugiej strony dlaczego dziecko musi mieć zawsze wiarę katolicką? " to może być wyśmienity test na swojego habibi, jeśli się nie zgodzi na chrzest to pewnie ma w dupie ten cały związek 😴

hmmm habibi czyli np. egipcjanin to faktycznie, jakoś ciężko mi uwierzyć że oni łatwo godzą się na chrzest dzieci.

nie wiem o co chodzi z benefitami, ale osobiście znam małżeństwa w Polsce które 'trzepią' dzieciaków jeden po drugim bo dostają zawsze jakąś kasę za nie ;)

Gość hvhv
polacy to co innego, my rozmawiamy o muzułmanach :classic_cool: a mi nie chodziło tylko o egipcjan, chociaz ci to hardkorzy razem z pakistańcami, afganami czy irańczykami :O ale ogólnie o muzułmanów, czemu chcą koniecznie nawracać "niewierzących"??? oni sa niebezpieczni, lepiej ich nie wpuszczać do europy :O

nie wiem, nie znam takich muzułmanów ktorzy próbują nawracać "niewierzących". Co do reszty, o której słyszymy np. w telewizji to zapewne ludzie niewykształceni, lub po prostu głupcy, którzy źle interpretują Koran. A jak wiadomo, tacy są smakowitym kąskiem dla mediów ;)

Gość hvhv
@cicegim każdy prędzej czy później zacznie nawracać swoją partnerkę

Gość hvhv
no i ciekawe, że muslin może w europie ruchać ile chce i sprowadzać se europejskie żonki do kraju, ale muzułmanka już nie może? czy ktoś zna parę ona muzułmanka a on innowierca?? bo ja nie, nawet nie było mi dane słyszeć o takich cudakach

ja również nie znam takiej pary , ale nie do mnie te pytania bo ja nie jestem ekspertem od islamu :P w wierze katolickiej również znajdziesz podobne temu paradoksy

Gość hvhv
@cicegim ale ty chyb nie chcesz przejść na islam??? tylko nie kłam !!!! :classic_cool:

Jeżeli Turek mówi ze dziecko będzie miało wolna rękę i będzie mogło zadecydować jaka wiarę wybierze - kłamie. Tu niestety muszę się zgodzić z trepem bo ma racje. No chyba ze facet jest zupełnie niewierzacy i islam ma gdzieś - to w takim razie dziecko pewnie będzie mogło zadecydować o sobie. Ale pamiętajcie o tym ze dobry Turek to przede wszystkim dobry muzulmanin. I nie mówię tu o fanatykach religijnych czy innych patologiach. Normalny wierzący muzulmanin to dobry człowiek i partner aczkolwiek bardzo trudno takiego znaleźć. Jeżeli partnerka ma inne spojrzenie na świat, lubi eksponowac swoje ciało, kokietowac facetow, lubi alkohol NIGDY nie stworzy udanego związku z praktykujacym muzulmaninem. Natomiast jeżeli owy Turek nie jest religijny i nie przeszkadza mu sposób bycia partnerki - będzie traktował ja jak scierke do podłogi.

Gość hvhv
"Natomiast jeżeli owy Turek nie jest religijny i nie przeszkadza mu sposób bycia partnerki - będzie traktował ja jak scierke do podłogi." czyli jak szmatę.

Turcy generalnie nie maja szacunku do kobiet z zachodu nie mówiąc juz o takich które przykładem nie swieca. Jeżeli juz w jakimś związku występują różnice nt. Ubioru, makijażu, używek warto się zastanowić ponownie czy to ma sens.

nie chcę przejść na islam , po co mam kłamać na forum internetowym ? :)

Gość hvhv
"warto się zastanowić ponownie czy to ma sens." to nie ma sensu !!!!

Gość merylkaaa
Widzialam dzisiaj Polke owinieta w hijab u mnie w pracy. Akurat manager poprosil, zebym usiadla na kase, bo bylo duzo ludzi, wiec poszlam. Zobaczylam bardzo gruba kobiete, Boze wazyla moze z 100 kg, biala, cala szczelnie owinieta w hijab, trzymajaca na reku malutkie brazowe dziecko, a drugie troche wyrosniete juz, tez brazowe. Byla ze swoja mama. Nawet mi przez mysl nie przeszlo, ze to Plka! Wiec rozmawialam z nia po angielsku. Dopiero jak uslyszalam, ze do swojej mamy mowi po polsku to jej powiedzialam, ze czemu od razu nie mowi, ze jest Polka? Ale ona sie zawstydzila, buraka puscila, chyba sie zawstydzila, ze normalna Polka ja obsluguje a ona biedulka przeszla dla chlopa na islam i od razu sie obwiazala.... Kurde, musielibyscie zobaczyc jej mine...zawstydzona do granic mozliwosci. I ten jej slabiutki angielki, ktorym mowila do dzieci swoich..... masakra.

w momencie jak chłopak pije alkohol, uprawia seks przedmałżeński ( jak to dziwnie brzmi :D ) nie modli się co piątek itp. aczkolwiek przywiązany do tradycji islamu jest i sam określa siebie jako muzułmanin nie prawa zabronić mi robienia tego samego - wszystko co dozwolone jemu dozwolone także mi - i to samo dotyczy moich związków z Polakami ;)

Gość hvhv
@cicegim może nie chcesz zdradzic swoich zamiarow, bo ci wstyd, ze dla gacha religie zmieniasz? ;)

Myślisz się kwiatuszku I tu sprawdza się powiedzenie " co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie". Nie porownuj siebie do niego i na odwrót bo na równi nigdy nie będziecie. A dlaczego? Ponieważ facet przewyższa kobietę we wszystkim, to mówi Koran.

nie zmieniam religii dla gacha, zejdź ze mnie hivie :D zdzwiłbyś/zdzwiłabyś się jak potrafię zmiażdżyć swojego faceta, i nie zmiażdżyć cielskiem, a pocisnąć mu tak że biedak nie wie gdzie się schować ;) chyba idę już stąd bo mi mój fagas powiedział że przydział internetu na dziś właśnie się skończył... :D

Gość Polki
do niektorych Pan nic nie trafia musza miec Brudasa i koniec, zmienia Religie tradycje wszystko zrobia dla tych czarnych smierdzieli, bo sa oczarowane tymi paskudami obrzezanymi, potem dostana kopa w dupe od brudasa i po gebie maja 0 praw 0 do gadania, a potem mysla co narobily, placz i zgrzytanie zebow, co to noe ma porzadnych Polakow pewnie sa tylko wiekszosc pan traktuje polaka zle, a za czarnym dupkiem oczy im wylaza, co podoba sie tym pania w tych smierdzielach? chyba ta czarna morda, i ten wstretny smierdzacy pot, i niech mi nikt tu nie pisze o tolerancji, ciekawe jakby was tam tolerowano w ich ojczyznie gdybyscie nie chcialy robic tego co oni od was oczekuja, ponad 20 lat patrze na nich jacy sa i jak zyja, bo to moi sasiedzi gdzieby sie nie mieszkalo, na kazdej ulicy mieszka brudas Ali

Simit - obważanku, chyba nie sądzisz że wykształcony człowiek w XX wieku powie na głos ze facet przewyższa kobietę we wszystkim? mój facet jest muzułmaninem, ale na Boga, jest także myślącym człowiekiem przede wszystkim.. nie wiem jaki jest Twój facet, ale mój normalnie się zachowuje, normalny związek jakie widzisz u swoich znajomych, rodziny, nie przychodzi mu do głowy traktować mnie niżej, skąd Wy to bierzecie? :o

XXI wieku*

Gość hvhv
@ merylkaaa ciapaki maja wiecej kasy niz polacy w UK. angole im dawaly taki socjal, ze taki dziecorob i mieszkanie za darmo dostal, a pozniej wynajmują... a jak masz mieszkanie swoje w UK i autko to juz jestes 1 klasa. dla kasy i szmate zalozy.

Gość hvhv
"potem dostana kopa w d**e od brudasa i po gebie maja 0 praw 0 do gadania" tak jest !!!! nawet zona muzułmanina sie do tego przyznała: "Ponieważ facet przewyższa kobietę we wszystkim, to mówi Koran."