Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

moje dziecko mało pije

Polecane posty

Gość matkaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Mój synek ma 7,5 miesiąca.Od miesiąca podawałam herbatke specialną do tego wieku.Synek teraz prawie wcale nie pije,nie ma mowy o soczkach bo kupowałam różne ale żadnego nie toleruje. Kupuje różne herbatki owocowe lub ziołowe z hiipa ale albo wcale nie wypije przy czym jest mnustwo płaczu a jak już to 20-30 ml i to raz na kilka dni!!!!! Dziś podałam przegotowaną wode bo jest ciepło i skutki były też mizerne.Dodam że synka karmie butelką od kiedy skońćzył tydizeń. Drogie mamy czy też tak macie? jak sobie z tym radzicie

A mleko to nie picie? Jak pije dużo mleka to nie dziwota, że nie chce pić nic innego - po prostu nie potrzebuje

Gość mleko-jedzenie czy picje
Rafinka - ale mleko jest bardziej jak jedzenie,treściwe.A zeby dizecko też miało ładną skróre pownno dużo pić tym bardziej jak autoprka topiku powiedizała że karmi butlą. A tym bardziej że teraz coraz cieplej.

Jedni piją więcej inni mniej. A jeśli dziecko pije mleko, to myślę, że płynów mu nie zabraknie. I nic nie pisze o jakochś dolegliwościach, tak, że wogóle nie wiem, w czym problem

Wystarczy, że trochę pije herbatki. Jak nie potrzebuje to nie pije. Dobrze, że pije mleko. Najważniejsze, ze dobrze się rozwija.

Gość matkaaaaaaaaaaaaaa
dzięki kobitki za odzew :)

Gość do matkiiiiiiiiiiiiiiii
Moje dziecko też jak piło mleko to nie chciało innego picia. jak zaczniesz karmić bardziej stałymi pokarmami to sam zacznie domagać się więcej pić

Gość mało pije
jak dorośnie to zacznie

Moj synek tez nie chcial pic ani herbatek z hippa ani soczkow. Kiedy zaczelam mu podawac lyzeczka zwykla (ale slaba) herbate zaczal pic. Teraz tez nie pije zbyt wiele jakies 160-200ml dziennie. Znam dzieci, ktore wypijaja takie ilosci w ciagu kilku godzin.

Gość asiol
chyba powinnismy troche bardziej wierzyc swoim dzieciom, one chyba wiedzą najlepiej czy chce im sie pić :) moja mała tez mało piła pozdrawiam

A ja mam odwrotny porblem: mój syn pije bardzo dużo. Mi si e wydaje, że za dużo. 200ml to dla niego pestka.

Gość jjaaaaaaaaaaaa
mój synek jak był w podobnym wieku, to nie lubił pic, tylko mleko z butelki. potem mu to przeszło, . nic sie nie martw, jak zacznie chodzic, i sie wybiega to napewno będzie odwrotnie i będziesz sie martwic czemu tak duzo pije a mało je.. nie rób problemu, a jak sie boisz to spytaj lekarza, ale napewno jest ok.

Moja córeczka w tym wieku piła głównie mleko z butli, wypijała go 3 razy po 230 ml. Jadła też raz dziennie deserek owocowy i raz dziennie zupkę warzywno - mięsna. Chciałam dawać jej soczki i herbatki, bo wszyscy tak robią :P Ale moje mądre dziecko wiedziało lepiej ;) Jak chciała pić, to znalazła sposób, żeby mi to pokazać - cmokała. A piła tylko i wyłącznie czystą wodę, przegotowaną. Wszystkim innym pluła dalej niż widziała :) Ile ja się wtedy tych cholernych soczków opiłam ;) Wiadomo - wylać szkoda, a dziecko na nie nawet nie patrzy ;) Teraz mała ma 1,5 roczku i ostatnio zaczęła wołać \"sioka daj!\" Ale wodę nadal pije, soczek tylko w ramach ciekawostki. Inna sprawa, że ja nigdy jakoś nie miałam zaufania do tych granulowanych herbatek... Może kompot dziecku ugotować???

Widocznie Twojemu synkowi tyle wystarczy.Mój w ciągu dnia ma 2* mleko po 180 ml , kaszka,deserek i zupkę .Owszem dawałam herbatke ale z tym było więcej krzyku niż porzytku ,soczków też nie pije już nawet nie kupuje bo co kupiłam to wylać szkoda więc zamiast dizecka piłam ja.Dlatego daje przegotowana wode raz nic nie ruszy a raz wypije 20-50 ml spróbuj z wodą.Ostatnio było zimno więc dziecko też moze nie miała potrzeby picia teraz idzie ciepełko więc może będize się wody domagał