Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okrutna mścicielka

Jak zaszkodzić wrogowi

Polecane posty

Gość okrutna mścicielka

Mam śmiertelnego wroga, który doprowadził mojego partnera do bankructwa i z premedytacją pozbawił nas dachu nad głową. Nie mogę puścić mu tego płazem. Moralizatorów proszę o zmianę topiku a resztę o pomoc i pomysły. Facet ma przy domu mały zakład uslugowy, zatrudnia na czarno dwie osoby. Wiem, że co najmniej od roku nie płaci ZUSu. Nie może w żadnym wypadku dowiedzieć się, kto za tym stoi.

Gość oj chyba i tak sie dowie
spryskaj mu drzwi carnym sprejem

Gość lalalaloli
eeeee.... jaki sens komus szkodzic gdyby nie mial wiedziec za co go cos spotkalo?

za co i za co... Jak robi zle, to nie musi wiedziec za co, wazne, by sie nauczyl, ze zle sie nie robi. Skoro zatrudnia na czarno, to juz jest wykroczenie i kontrol przyjdzie i kara bedzie za to co robi zle i nie zgodnie z prawem!

zreszta, zemsta w nerwach, wogole, zadna zemsta nie jest dobra. Predzej czy pozniej obroci sie przeciw tobie. Zyc z ludzmi trzeba tak, by wszystko bylo wyprowadzone na prosta. Zbankrutowaliscie przez niego, cy przez wlasna glupote????????????

Gość KAWAŁ BABY
nie akceptuje pomysłu. No nie wiem, może nad sobą pomyśl, nienawiść cię zabija. A skoro masz taką wiedzę o nim, to napisz skargę w imieniu pracownika do Państwowej Inspekcji Pracy. Nie znam branży, ale donos do San-Epidu napisz. Daj ruskiemu na flaszkę, niech mu szybę wyrąbie, lakier podrapie. Zus będzie ciekaw co tam słychać, Urząd Pracy jeśli pracownicy są na zasiłku. Co ty, dziecko jesteś? Może za psa nie płaci, US lubi donosy. Postaw się na jego miejscu i pomyśl czego byś się bała... Ale jestem głupia, ze piszę te rzeczy :(

Gość okrutna mścicielka
nie może się dowiedzieć bo mimo że bardzo nas skrzywdził to ma możliwość jeszcze nam zaszkodzić i niewątpliwie skorzystałby z tej okazji. To wyjątkowo wredny typ. Do jakiej instytucji mam go podać, w jaki sposób to zrobić i przede wszystkim - czy napewno pozostanę anonimowa?

okrutna mścicielka czyzby???? Mam śmiertelnego wroga, który doprowadził mojego partnera do bankructwa i z premedytacją pozbawił nas dachu nad głową. Sam wszedl i zabral, czy zadluzyliscie sie???? Musieliscie zrobic cos, co pozwolilo prawnie ta kwestie tak rozwiazac. Proste. Nie mogę puścić mu tego płazem. Trzeba bylo myslec wczesniej. Moralizatorów proszę o zmianę topiku a resztę o pomoc i pomysły. Nie moralizuje tutaj, ale otwieram oczy, bo w nienawisci zapomnialas, ze to byl blad TWOJ i PARTNERA. Nie wiesz, ze w biznesie istnieje zasada ograniczonego zaufania?????? Facet ma przy domu mały zakład uslugowy, zatrudnia na czarno dwie osoby. Wiem, że co najmniej od roku nie płaci ZUSu. To powiadom ZUS i odpowiednie organy sciagania i niech odpowie za to, co zrobil niezgodnie z prawem. Nie może w żadnym wypadku dowiedzieć się, kto za tym stoi. tutaj to juz moge zrobic tylko HE HE HE HE, jezeli chcesz wyprowadzic go na prosta prawnie, to nie wazne kto. Jezeli chcesz zemscic sie o dom - pomysl, ile glupot narobiliscie wczesniej. Nie bankrutuje sie ot tak, ot tak nie zabiera sie domu.

Gość okrutna mścicielka
Kawał Baby - nie wiem, bo nigdy nikomu nie chciałam zaszkodzić a w sprawach urzędowych nie jestem mocna. Facet to szwagier męża, powiedział że nas zniszczy bo dostała nam się część majątku na który on ostrzył sobie zęby. Ogólnie jest typem żmiji i tyrana. Boi się go własna matka.

prawo jest prawem i nie przeskoczysz pewnych kwestii. ja sie pytam na jakiej podstawie zabral dom i skad bankructwo????? Bo mu sie tak uwidzialo????? Oj, nie....

Gość okrutna mścicielka
sexoholck, czemu zakładasz że narobiliśmy głupot skoro nie wiesz jak było?? Nie zbankrutowaliśmy przez głupotę. To była akcja planowana przez niego od dłuższego czasu. Prawnik stwierdził że można dochodzić swego ale trzeba na to lat i pieniędzy. Nie chcę nikomu udowadniać jego winy. Proszę o pomoc i pomysł na zemstę tych, którzy zechcieliby mi pomóc.

Gość okrutna mścicielka
polskie prawo jest dziurawe jak sito. Nietrudno kogoś udupić jeśli naprawdę się chce. Nie będę opowiadać całej historii bo jest długa i zawiła. Nie mam zamiaru niczego udowadniać. Pytanie jest proste - jak w temacie.

mscicielko, nie wnikam jakie byly intencje, ale fakt jest faktem. Bankrut to osoba, ktora zle prowadzila swoja firme. Domu nie zabiera sie ot tak. Gdzies popelniliscie blad, pewnie jakis kredyt pod hipoteke? NIe wiem, ale wiem tyle co napisalas i to wystarczy. bankrutowaliscie, bo gdzies zaufaliscie tamtemu czlowiekowi, bo zrobiliscie cos, czego nie przemysleliscie dobrze. Dlugo planowana akcja, ale zle i co wam teraz po czasie... Domu nie ma, bankrut to fakt. Na wlasne zyczenie. Opisz sytuacje, to powiem ci gdzie zrobiliscie blad. Dlatego sprawa moze sie ciagnac latami, bo ciezko bedzie udowodnic sadowi, ze poprostu dzialaliscie niemadrze pod wplywem kogos innego.

jest dziurawe jak sito, dlatego tym bardziej trzeba myslec i uwazac :) nic nie poradzisz, stoje przy swoim: trzeba bylo myslec wczesniej, a udupic, to mozesz jedynie zaprosic mu kontrol.

Gość okrutna mścicielka
błędem było to że nie zabezpieczyliśmy się wystarczająco przed tym człowiekiem. To zresztą bardziej sprawy umowno- rodzinne niż prawne, ale częściowo prawne też. Po raz kolejny piszę że nie chcę udowadniać niczego. Chciałabym np. dowiedzieć się w jaki sposób anonimowo zainteresować ZUS jego składkami, jak powiadomić że zatrudnia nielegalnie itp. Pragnę zemsty pełną świadomością. Poza tym on łamie prawo, uczciwa osoba powinna na to zareagować, czyż nie? ;)

Gość okrutna mścicielka
masz rację, nie znam prawa tak, jak zapewne powinnam. Nie jestem prawnikiem, zajmuję się czymś zupełnie innym. Może postaram się to nadrobić. Ale w Polsce w dużej mierze panuje bezprawie i układy, tego akurat zdążyam się nauczyć. Teraz chcę nauczyć kogoś, aby trochę liczył się z innymi bo i jego może dosięgnąć nauczka.

a dlaczego tak koniecznie anonimowo? skoro facet lamie prawo, to normalnie to zglos, co sie stanie takiego, jak sie dowie, ze to Ty podkablowalas? przeciez Ty tylko bronisz interesow wszystkich, ktorzy placa uczciwie na ZUS :)

Gość okrutna mścicielka
dlatego, że jest nam jeszcze w stanie zaszkodzić i na pewno by to zrobił. To typ który własnego ojca wygonił z domu, psa zabił bo ten na niego warknął kiedy on był pijany.... Przykłady mogę mnożyć godzinami. Czy nikt nie wie, jak anonimowo złożyć donos? Jestem zielona jeśli chodzi o urzędy.

Gość zwyczajnie napisać list
x2 nie podpisać się zaadresować do US i ZUS nakleić znaczek wrzucić do skrzynki

Gość tak se pisze
hmm... ale okazuje sie ze to sprawa w ramach rodziny... oj, to ja bym sie nie mscila

Gość okrutna mścicielka
nie wiem jak obcować z takim człowiekiem. Nigdy nie czułam do nikogo nienawiści, ale tego człowieka po prostu nie trawię. Wiem że czasem będę go widywać, okoliczności zmuszają do tego. Zawsze to rodzina. Wiem że mszcząc się zniżam się do jego poziomu i że to prymitywne. Niemniej po prostu muszę. To typ szpanera, człowieka fałszywego który żyje aby wiecznie walczyć i rywalizować. Skrzywdził wiele osób. Dla bliskich jest tyranem. Okrutny dla zwierząt. Nie wie co to przyjaźń, lojalność. Nienawidzę go całym sercem.

Gość okrutna mścicielka
dzięki za żołnierską instrukcję :)

Gość adidas trzy paski
donosy, donosy donosy...to w polsce dziala....

Gość esyfloresy
zemsta zemstą, ale facet łamie prawo.

to go zaboli (furczaczek@wp.pl) Przestań mu mówić DZIEŃ DOBRY. co to jest?? pozdrowienia dla elka melka :)

Gość okrutna mścicielko
wszelkie donosy do urzędów w tak drobnych sprawach jak zatrudnanie kogos na czarno w ogóle nie są rozpatrywane więc z donosami daj sobie spokój. Nikt ich nie czyta bo urzędy każdego dnia dostają ich całą amsę, biorą pod uwagę raczej listy podpisane bo w razie czego jest świadek, a tak to na jakiej podstawie mają komus coś udowodnić? Co do mszczenia się, to radziłabym sobie dac spokój. Wszytsko w życiu wraca więc jeśli facet jest taki jak napisałas to dostanie za swoje i niekoniecznie zło w wróci do niego w takiej formie w jakiej on sam je wyrządzał. Może coś mu się speprzy w życiu osobistym albo na jakiejś innej płasczyźnie. W każdym razie to, co wysyłamy to otrzymujemy więc los sam mu wymierzy karę.