Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiciaaa

kolczyk w pępku

Polecane posty

siemka wszystkim:):) właśnie znalazłam to forum i powiem szczerze że troche panikujecie. Jeśli chcecie sobie zrobić kolczyk w pępku to sie nie zastanawiajcie tylko róbcie, bo naczytacie sie tu nie wiadomo czego a potem sobie będziecie coś wymyślać. Tym bardziej że przebicie pępka nie jest czymś specjalnie trudnym a tym bardziej nie wymaga nie wiadomo jakich przygotowań. Mam kolczyka w pępku od 2 lat-zrobiłam go sobie sama, tak jak w nosie, języku i wardze:):) jasne-trochę bolało ale każdy ból da się znieść:):) Rana szybko się wygoiła, nic sie nie babrało i nie mazało. Ogólnie samo przebicie nie boli (wiem bo przekłuwałam ponad 20 pępków), może to zależy od sposobu robienia??? Do tych co planują kolczyk-nie czytajcie o żadnym bólu,ropie, wypychaniu kolczyka: skąd wiecie że też to będziecie miały????

siemka wszystkim:):) właśnie znalazłam to forum i powiem szczerze że troche panikujecie. Jeśli chcecie sobie zrobić kolczyk w pępku to sie nie zastanawiajcie tylko róbcie, bo naczytacie sie tu nie wiadomo czego a potem sobie będziecie coś wymyślać. Tym bardziej że przebicie pępka nie jest czymś specjalnie trudnym a tym bardziej nie wymaga nie wiadomo jakich przygotowań. Mam kolczyka w pępku od 2 lat-zrobiłam go sobie sama, tak jak w nosie, języku i wardze:):) jasne-trochę bolało ale każdy ból da się znieść:):) Rana szybko się wygoiła, nic sie nie babrało i nie mazało. Ogólnie samo przebicie nie boli (wiem bo przekłuwałam ponad 20 pępków), może to zależy od sposobu robienia??? Do tych co planują kolczyk-nie czytajcie o żadnym bólu,ropie, wypychaniu kolczyka: skąd wiecie że też to będziecie miały????

Cześć Dziewczyny;) Wczoraj przebiłam sobie pępOooooL u kosmetyczki:D Mam 15 laT, nie mam dużej tkanki tłuszczowej, no wiecie :D szczuplutka jestem iiii drobnej kości;) Ale to chyba nie jest ważne, więc... Zatem ... Iż ... Ponieważ ;) Piszecie tutaj różnie, każda inaczej mówi, każda ma inną teorie i tak czytam i chcę tO poskładać i nie mogę... ii mam takie pytania, mianowicie: Wyjeżdżam 14 lipa nad morze ii boje się, że nie będę mogła sie kąpać:( Czy ma sie czego obawiać? Too mnie najbardziej martwii... A moge to normalnie moczyć jak sie kąpie normalnie;)? Czy należy czymś zakleić? Plasterkiem czy coś w tym stylU Schylać sie nie mogę zabardzO, ale rade daje:P TRoche boli jak chcem sie wygiąć, ALe wiem, że to normalnie:) Przez ile będzie tak bolało przy schylaniu? Narazie to ładnie wygląda, pzremywam wodą utlenioną, krew mi nie leci NARAZIE... ale Pewnie jescze bedzie, prawda? Powiedźcie mi cos jeszcze na temat pielęgnowania tegO cuudeńka ;) boo nie chciałabym, żeby coś sie stało. I powiedźcie coś na temat tego kąpania się w morzu... Dziekii wielkie z góry;) Pozdrawiam wszytskie ;*

Siemka wszystkim (do ) Więc powiem ci na moim przykładzie, niewiem czy tak u wszystkich wkońcu każdy jest inny, ale ja już pierwszego dnia jeździłam na rowerze, kąpałam się normalnie, ale w morzu/jeziorze/stawie to ja po ok. tygodniu, ale spoko wszystko sie zagoiło, nic nie bolało, nie paprało się ani nic.. wydaje mi się że spokojnie możesz się kąpać w morzu, tylko uwarzaj na to swoje cudeńko i przemywaj po wyjściu z wody ;) pozdrawiam :*

To było do malenka15 (ale każdy może to czytać i korzystać z tych informacji..) :*

Gość zapytam o coś jeśli można
czy mogę zadać wam pytanie? po co w ogóle to robicie? po co okaleczacie swoje ciała? nie macie takiego uczucia, że się okaleczacie? ja nie mogłabym chodzić z dziurą i kawałkiem metalu, gdziekolwiek - nawet w uszach.

Gość zapytam o coś jeśli można
??

A co w tym złego? jeśli jest ładna dziewczyna i ma co pokazać tzn ma łądny brzuch to czemu ma nie robić jeśji jej się to podoba

Gość olus678
Nie,nie czuję ,że okaleczam własne ciało. Od jednego kolczyka w pępku jeszcze sie nic nikomu nie stało. Mi się to podoba i dlatego to robię,a nie dlatego,że inni mają ;)

A jeszczE mam jeno pytaniE;) Kiedy mogę wymienić kolczyka? tzN po jakim czasie od przebicia? iii czy mogę opalać się na słońcu i solarium?

Możesz wymienić jak ci się już ładnie zagoi a na solarioum i do opalania się radziłabym kolczyk wyciągnąc, bo to jest metal i może się nagrzać..

Gość sandruss06
WYCIAGNIJ GO JAK NAJSZYBCIEJ BO POTEM BEDZIE ZA POZNO.. WIEM Z WłASNEGO DOSWIADCZENIA, ZROBIłAM KOLCZYK BO BYLA TAKA MODA, MYSłAMAM ZE MI SIE JUZ WYGOIł A PO POL ROKU ZACZAł MI ROPIEC I MUSIAłAM WYCIAGNAC I DO DZIS MAM OKROPNA BLIZNE PO TYM KOLCZYKU, A KOLCZYKA JUZ NIE MAM Z 3 LATA..

Nie po to sie robi kolczyka żeby go po chwili wyciągać;/ Nie wiadomo czy będzie ropieć poo długim czasie, przecież gdyby tak było to dziewczyny by sobie nie robiły;/ a kolczyk ma dużo dziewczyn i jakoś żyją i ładnie sie im pogoiło. Wiadomo, że może coś sie dziać alE jeśli się doba oo to to raczej nie powinnO. Ja mam kolczyka 3 dzien i nawet już nie odczuwam tego bolu przy schylaniu i narazie jest Okej;) ale nie wiadomo co będzie dalej... Zobaczymy;) mam nadzieje, że wszystko ładnie się zagoi

Gość olus678
To jest totalna glupota robic kolczyka i potem go wyjmowac.Ja przeklulam uszy w wieku chyba 6 lat i wszystko jest pieknie wygojone,a mimo wszystko czasem ropieją - źle się położe podczas spania lub po prostu taksame z siebie.. tak samo z pępkiem..nic w tym nienormalnego..

Właśnie najlepiej zaklej sobie plasterkiem.. Jednym się ładnie goi od razu innym nie.. trzeba o niego dbać a zwłaszcza na początku.. przemywać dokładnie nie przebywać za długo na słońcu, a na pewno szybko się zagoi..

Gość olus678
Wlasnie przekulam sobie pepek! :) jestem szczesliwa:) jednak przyznam ze bolalo ... az mi sie mrówki przed oczami zrobily..ale juz jest w porzadeczku:)

Gość olus678
Ze dziurka sie goi ;) to jest najlepszy objaw

Gość saruśś
a jak co to ja mam tego kolczyka jakieś ładne 7 miesięcy!!=)

Gość olus678
Rany pomozcie:( przekulam pepek tak jak mowilam w piatek ,do tej pory wszystko bylo ok,nie bylo duzego zaczerwienienia a od wczoraj jest jakby gorzej :( wczoraj sie zaczerwienilo wokol dziurek a dzisiaj jest troche mocniej czerwone,...przemywam notorycznie woda utleniona i takim psikadlem ktore dal mi piercer "Easypiercing" ktore ponoc jest najlepsze i antybakteryjne :< pomozcie;((

Gość olus678
up..

Gość olus678
up..:(

Gość magdia
nie przemywaj wodą utlenioną!! oszlałaś?! to zatyka dziurke bo wiem to z doswiadczenia,radzila bym ci uzywac soli fizjologicznej do przemywania z gory dzieki i pisac na maila jak beda jakies problemy buźka:*

Gość olus678
ale leczy ranę... i jak ma ją zatkac skoro kolczyk wciaz tam jest i nim ruszam? tak samo przemywalam zawsze uszy woda utleniona i jakos mam wszystko dobrze do tej pory i nic sie nie zatykalo:P

Gość olus678
ale leczy ranę... i jak ma ją zatkac skoro kolczyk wciaz tam jest i nim ruszam? tak samo przemywalam zawsze uszy woda utleniona i jakos mam wszystko dobrze do tej pory i nic sie nie zatykalo:P

Gość Ana789456123
Witam Od Poniedziałku ( a mamy dziś piątek ) jestem szczęśliwą posiadaczką kolczyka w pępku. Mój problem polega na tym, że na wielu forach czytalam czym przemywać świerzo przekłute miejsce, a sposobów jest co najmniej z 10 , m.in. : Woda utleniona, spirytus salicylowy, jak przeczytałam na wildcat „woda przegotowana, szalwia lub rumianek”, na innych forach kosmetyczki pisały żeby sola fizjologiczną, maściami, tribiotikiem ja już sama nie wiem. Tak więc przez pierwsze 1,5 dnia przemywałam spirytusem salicylowym, i było w miare wporządku jak na tak krótki czas po przekłuciu sporego kawałka skóry. Zrobiły się strupki, ładnie się przemywało. W 2 dniu użyłam soli fizjologicznej i tataj zaczęła lecieć ropa, zaczęło się babrać czerwieniec i boleć więc zrezygnowałam. Użyłam wody przegtowanej jak pisze na sławnym wildcat, i w zasadzie wporządku było , ładnie dziurka już widoczna. Stwierdzilam ze cos nie tak jest ze tak się goi szybko może cos się dzieje po tej wodzie I zmieniłam na rumianek jak także na wildcat pisze. I znów zaczęła ropa leciec zaczeło się babrac. Czy to dobeze ze ropa leci z tego miejsca? Czy to oznaka, że pępek się goi ? po rumianku górna kulka kolczyka mi się przykleja do rany nic więcej, jakbym była uczulona na niego. Doradzcie co uzyć, bo chcę ładny pępęk a nie wielką niewyleczona dziurę specącą mój brzuch. Pozdrawiam

Ana789456123 Szałwia nie to raczej do przekłuć związanych z jamą ustną. Rumianek ok. Jak Ci się już papra to kup Tribiotic, jeśli możesz to wymień kolczyk na tytanowy tak będzie najlepiej. Nie dotykaj paluchami, kup sobie rękawiczki chirurgiczne w aptece i najlepiej wtedy przecieraj rankę.

Gość Ana789456123
Dzięki za odpowiedź, ale czy nie lepiej zostać przy wodzie przegotowanej ? najlepszy efekt po niej był, bo się nic nie babrało i ropa nie leciała. A dzis 2 dzień jak używam rumianku i leci cos z dziurki poczym robi się taki jakby strup poźniej jak dochodzi czas przemycia - jest wporzadku na 5 min i znów to samo. A slyszalam, że tribiotyk tylko można uzywać przez ok tygodnia bo skóra się ściera czy coś w tym stylu. Pozdrawiam

Gość olus678
Niektorzy snuja jakas teorie ze woda utleniona zamyka dziure. Ja p-rzemywalam nia przez tydzien pepek i mimo ze lecialo duuzo ropy(przez jeden dzien) wszystko sie pieknie zagoilo. Pepek slicznie wyglada i nawet zapominamze go mam.