Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość witka

Zdrowe zeby i NIEPRZYJEMNY ZAPACH Z UST

Polecane posty

Gość Małgosza
Ja też przez wiele lat miałam wielki problem z nieświeżym oddechem… bałam się gdziekolwiek otworzyć usta przy ludziach, bo cuchnęło jakbym zjadła całą główkę czosnku :) Spróbowałam chyba wszystkie znane mi sposoby. Myłam zęby nawet kilka razy dziennie i nic to nie pomagało. Dopiero Properio od białej perły dało dobry efekt i już nie muszę wszędzie chodzić z gumami do żucia :) Pasta jest na bazie cynku i ziół, można ją kupić w aptece. Dodatkowo mam mniej wrażliwe dziąsła, a i ząbki jakby jaśniejsze. Czy któraś z Was też jej używała?

Gość permits
Rozwiązaniem u nas była ajona i systematyczne stosowanie. Ale generalnie duże znaczenie ma dieta. Problemy żołądkowe także mogą być przyczyną, ale wcale nie jest to do końca takie pewne.

Gość gość
Mialam ten sam problem i rozwiązaniem było używanie żelu Orozyme. Kilka razy używalam i widzialam znaczną różnicę. Koleżanka mi poleciła i od tej pory kupuje za pobraniem tu: wwwpozabiegu.pl

Gość gość
DobryDuszek Witam, ja polecam przeplukiwanie gardla woda z jodem, wodnym roztworem jodu, tak ok 5 kropli na szklanke wody, przeplukiwac tym gardlo z 2-3 razy na dzien, mi to bardzo pomoglo, wlasciwie pomoglo na 100% , nadal profilaktycznie z 2 razy na tydzien plucze tym gardlo, tylko pamietajcie, zeby to nie byla jodyna, ta po przelknieciu ma straszny wplyw na uklad nerwowy, pozdrawiam

Gość gość
picie duzych ilosci cieplej wody ze szczypta soli

Gość membra
Jeśli podejście jest odpowiednie to wtedy nie ma opcji, aby ten zapach był kiepski. Kiepski zapach z ust wynika z wielu kwestii - przede wszystkim z braku systematyczności, kiepskiej diety, ale przyczyny mogą być również znacznie szersze i poważniejsze - orientujcie się.

Gość gość
Mam nadzieję że komuś pomogę w lepszym funkcjonowaniu w otaczającym nas świecie :). Nieświeży oddech 24h na dobę od 30 lat patologia szczególnie po mleku,serze,słodyczach,nabiale. Kilka gastroskopii liczne badania ( w tym labolatoryjne bardzo dobre wyniki) nic nie wykazywały po za przepukliną. Trafiłem więc ph-metrie i manometrie tam potwierdziła się teoria o przepuklinie lecz w badaniach okazało się że mam refluksy niekwaśne na co szanowne grono bardzo uznawanej kliniki po konsutlacjach przepisało mi leki obniżające kwasowość bo tak się robi w naszym kraju gastrolodzy przepisują te leki na wszystkie dolegliwości gastro.Efektu zero a nawet gorzej. Dzięki uporowi i determinacji w koncu wpadłem na pewien trop. Rozmawiałem z Pacjentami z przepuklina którzy nie mieli prolemów z nieświeżym oddechem. Więc po troszku a do celu po 15 latach leczenia dolegliwość w dużym stopniu została zminimalizowana poprzez podniesieniu kwasowości w żółądku poprzez zastosownie preparatu betaine hcl(kwas solny) , pół godz przed każym posiłkiem szklanka wody z sokiem z cytryny i wyeliminowanie w/w produktów tj.słodycze,nabiał,itd. po zjedzeniu których objawy były najgorsze. Mam nadzieje że komuś poprawię tym humor :) Pozdrawiam Paul

Gość gość
Mam nadzieję że komuś pomogę w lepszym funkcjonowaniu w otaczającym nas świecie :). Nieświeży oddech 24h na dobę od 30 lat patologia szczególnie po mleku,serze,słodyczach,nabiale. Kilka gastroskopii liczne badania ( w tym labolatoryjne bardzo dobre wyniki) nic nie wykazywały po za przepukliną. Trafiłem więc ph-metrie i manometrie tam potwierdziła się teoria o przepuklinie lecz w badaniach okazało się że mam refluksy niekwaśne na co szanowne grono bardzo uznawanej kliniki po konsutlacjach przepisało mi leki obniżające kwasowość bo tak się robi w naszym kraju gastrolodzy przepisują te leki na wszystkie dolegliwości gastro.Efektu zero a nawet gorzej. Dzięki uporowi i determinacji w koncu wpadłem na pewien trop. Rozmawiałem z Pacjentami z przepuklina którzy nie mieli prolemów z nieświeżym oddechem. Więc po troszku a do celu po 15 latach leczenia dolegliwość w dużym stopniu została zminimalizowana poprzez podniesieniu kwasowości w żółądku poprzez zastosownie preparatu betaine hcl(kwas solny) , pół godz przed każym posiłkiem szklanka wody z sokiem z cytryny i wyeliminowanie w/w produktów tj.słodycze,nabiał,itd. po zjedzeniu których objawy były najgorsze. Mam nadzieje że komuś poprawię tym humor :) i nie wierzcie w gumy, odświeżacze czy tabletki do ssania. Pozdrawiam Paul

Gość cemenis
To kwestia dobrego podejścia do pielęgnacji, ale generalnie od razu efektów nie uzyskacie. Tylko w wybranych przypadkach chodzi o chorobę, zazwyczaj problem jest do rozwiązania zwyczajną pielęgnacją i systematyczności.

Gość monika1717
bo podstawa jest w nas, czyli JELITA !! nie tylklo zeby , wiec samo szczotkowanie absolutnie nic nei da ( tylko na chwilke) :( niestety dziewczyny albo zaczniecie od srodka albo nic z tego , poczytajcie tu to sie dowiecie o co mi chodzi http://vita24.life/blog/7_3-sposoby-na-halitoz%C4%99---nieprzyjemny-zapach-z.html

Gość grzesiiek
Cześć mam 20 lat i dopiero zaczołem się leczyc z tego powodu że rodzice wogule się tym nie przejmowali i nie pomagali mi w tym pare razy byłem tylko u dentysty. Sprobuje opisać moje dolegliwośći najlepiej jak potrafie.Moj problem z ta dolegliwoscia zaczoł się bardzo dawno dokladnie niepamietam ale byłem bardzo mlody, Od zebów,Tak mi sie przynajmniej wydaje. Mianowicie miałem bardzo duze czarne dziury na dwoch górnych trzonowcach z tego powodu że nie myłem zebów a bardzo dużo jadłem slodyczy.Miałem te zęby w swoim zyciu przynajmniej 2 razy robione na jednym zebie znowu mam mała dziurke.Około roku temu byłem u dentysty i Zrobił mi 2 górne 7 i 1 dolna 6 zostały mi tylko 3 mało zepsute dolne zeby(6 i 7).Mam Też nalot na języku.W swoim czasie probowalem nieumiejetnie usuwac ten nalot i robiło sie jeszcze gorzej po 2 godzinach miałem całe zawalone gardlo jeszcze wiecej nalotu na jezyku i w buzi teraz juz to opanowalem ze nie jest tak zle.Cały czas mysle ze cos jest nie tak z górna 6 bo niekiedy wydaje mi sie ze jakis plyn z tego zeba sie wydostaje albo z dziasła ząb wydaje sie dziwny jak go poruszam i niekiedy boli ale dentysta powiedział mi ze to morze byc od zebów madrosci. Troche rozpisałęm sie o tych zębach ;D napisze wam jeszcze z czym mam problem Problem z zóładkiem pojawił sie jakies 2 3 lata temu w wakacje mianowicie miałem napadowe o każdej porze bóle nadbrzusia(w miejscu splota słonecznego)po jakims roku moze wiecej przestał mnie boleć ten brzuch a zaczoł sie robic się duży do Tego boli mnie WATROBA.Mam problemy z wypróżnianiem się bardzo zrzadko to robie zdażało się ze przez pare dni nic. Miałem tez problem z sikaniem potrafiłęm sikac 15 razy na dzień może było to spowodowane dużą iloscia wody jaką piłem, teraz juz nie sikam tyle razy. Napisze wam też o mojej diecie która jest ponoc najważniejsza a w moim przypadku bardzo zła od najmłodszych lat Nigdy nie jadałem sniadan, od dziecka przed wyjsciem do szkoły nic nie jadłem dopiero w szkole jakieś kanapki po powrotach ze szkoły jadłem coś a nawet niekiedy nic i wychodziłem na dwor do póznych wieczorów i tak zawsze przez całę życie, moja budowa zawsze przypominała szkielet do dziś moja dieta jest bardzo uboga jak zjem jakies hujostwa z tych zagranicznych hipermarketow to brzuch robi sie jak balon, bardzo nielegularnie jem i mało. Jedynie jakie robiłem badania to badania krwi z ktorych wyszło na morflogi ze mam Limfocytow za dużo i neutrofili o troche za mało na Rozmazie Wyszło ze limfocytów tez mam za dużo a na badaniu Asad czy jakos tak wszystko w normie. ZA WSZELKA POMOC DZIENKUJĘ MÓJ EMAIL TO 95grzesiek95@wp.pl

Gość melaniaaaaaaa8
Ja bym radziła Ci zacząć systematycznie chodzić na skaling. Odkąd regularnie robię sobie skalingi w gabinecie Indexmedica zauważyłam, że problem nieprzyjemnego zapach zniknął. Ich skalingi są bardzo dobre - nie jest to zwykle usuniecie kamienia skalerem, ale skaling, piaskowanie, polerowanie i fluoryzacja. Trwa to okrągłą godzinę, a zęby są potem mega czyste, a oddech świeży.

Moim zdaniem powinnaś poczytać i zainteresować się tematem badziej bo może to oznaczać jakąś poważniejszą chorobę.

Gość gość
Długo szukałem sposobu jak pozbyć się nieświeżego oddechu. Podstawa to perfekcyjna higiena jamy ustnej (szczoteczka+nitka+szczoteczka szczelinowa+irygator+płyn do płukania ust), mnie mycie zębów zajmuje około 20 minut. Dodatkowo wspomagam się tabletkami na halitozę, mnie pomaga Halitomin- przyjemne uczucie świeżości w ustach (polecam odwiedzić stronę http://halitomin.pl/ , dużo przydatnych informacji). Takie połączenie kilku metod dało u mnie naprawdę dobre efekty w walce z nieświeżym oddechem.

Gość Gosia ppp
Używajcie pasty Ajona. To koncentrat pasty do zębów, niemiecki, kosztuje niewiele do kupienia w każdej aptece. Tak wygląda: https://www.google.pl/search?q=ajona+pasta+do+z%C4%99b%C3%B3w&rlz=1C1VSNA_enPL597PL598&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjTuK30qvHNAhVGMZoKHRMaAmIQ_AUICCgB&biw=948&bih=563 To jedyna pasta dla osób z naszym problemem. Myć nią trzeba nie tylko zęby, język ale też nakłada się na nitkę dentystyczną i czyści przestrzenie międzyzębowe. Pastę tę poleciła mojemu tacie aptekarka, gdy miał mocny niemiły zapach z protezy zębowej. Jemu to pomogło, więc zaczęlam ją stosować na mój problem z halitozą i też pomogło. Pasta ta nie zawiera fluoru więc stosuję ją naprzemiennie innymi pastami, przynajmniej raz dziennie.

Gość marcysia 2
uppp

Gość gośćAwokado
Owszem owszem spróbujemy!!!!!!!!!!

Gość gość
Znam ten ból... mi na co dzień pomaga posiadanie w torebce sprayu do odświeżania - ostatnio mam taki firmy KIN, fresh spray, polecam!

Gość gość
Przyczyn moze być wiele ale jeśli wykluczono chorobę zołądka,zatok,zębów i dziąseł to moze być tylko grzyb a wtedy przede wszystkim odpowiednia dieta i płukanie gardła np wodą utlenioną czy jak ktoś tu wcześniej napisał wodą z jodyną. Gwarantuje ze jesli usunie sie grzyba (candida)problem nieświeżego oddechu minie.Zaznaczam,że strasznie cieżko jest się tej candidy pozbyć ale wytrwałość w przestrzeganiu diety daje pozytywne skutki

Gość gość
Na nieprzyjemny zapach z ust są teraz dobre tabletki, ale można sprawdzić czy nie ma jakiś problemów z żołądkiem. Czasami taki objaw pojawia się jak nie zje się rano śniadania.

Gość gość
Na nieprzyjemny zapach z ust są teraz dobre tabletki, ale można sprawdzić czy nie ma jakiś problemów z żołądkiem. Czasami taki objaw pojawia się jak nie zje się rano śniadania.

Gość gość
Mi pomaga pasta Ajona, którą kupuję w aptece za 9 zł, jest to jedyna pasta po której jest poprawa oddechu - żadnne inne które próbowałam nie pomagały oraz zamiast cukru stosuję ksylitol do słodzenia herbaty lub kawy.

Gość Elagość
W moim przypadku nieprzyjemny zapach pojawił się pomimo odpowiedniej higieny i bardzo zdrowej diety. Okazało się, że problemem może być brak równowagi kwasowo zasadowej organizmu, co może być wywołane nawet lekkimi zmianami w poziomach wydzielanych hormonów... Tak wiec stosuję Halitofast, który dzięki dużej zawartości cynku przywraca równowagę kwasowo zasadową i niweluje źródło problemu.

Gość gość
Przyczyn powstawania nieswiezego oddechu moze byc wiele. Bardzo czesto sa to poprostu bakterie, ktore gromadza sie w tylnej czesci jezyka. Sama z tym problemem sie zmagalam, az w koncu kolezanka mi poradzila, aby pojsc do zywklego dentysty. I to byl strzal w 10. Tutaj mozecie sobie poczytac wiecej na temat halitozy dbajousmiech.pl/halitoza-przyczyny-objawy-leczenie. Brzydkiego zapachu z ust nie nalezy ignorowac.

Witam serdecznie! Od czego by tu zacząć...Zmagam sie z tym samym problemem od wielu lat...moze i nawet od zawsze (straszny oddech, miliony wsadzone w gumy do zucia, mycie zebow kilka razy dziennie, nalot na jezyku, wydzielina splywajaca po gardle itp.) . Przegladałm nie raz fora o tej samej tematyce i doszłam do wniosku że nie ma sensu odwiedzać żadnych laryngologów robić gastroskopii (czytajac wypowiedzi osob ktore poddały sie tym zabiegom na marne i o bezradnosci lekarzy). Jesli chodzi o moja sytuacje to jakiś czas temu stalo sie cos dziwnego, otóż miałam zaplaenie migdalkow i lekarka przepisala mi antybiotyk (ospen) i bylam zaskoczona ale po kilku dniach brania i kilku po odstawieniu praktycznie nie czułam tego nieswiezego oddechu (chyba pierwszy raz w życiu), niestety tak jak napisalam po oskonczeniu kuracji wszystko wrocilo...;( zastanawialam sie czy moze odwiedzic swojego lekarza raz jeszcze i zapytac o ten lek. Co wiecej weszlam na jakies forum i jakas osoba napisala cos bardzo podobnego tez o migdalakach i o antybiotyku (ale jakims innym ) który tez chwilowo pomógl. Wiecie co jest najgorsze? Jakoś ciągle bagatelizowalam ten problem i odkładama to na nastepny dzien.. ale n ie ma co ! dzisiaj przeczytalaam komentarze do postu i biore sie za siebie! Zaczne przede wszytskim od diety zgodnie z moja gr krwii, picia duuuzo wody, unikania alkoholu, PICIA WODY Z DUZA ILOSCIA CYTRYNY (własnie czuje ze mi pomaga) Co wiecej teraz cos ode mnie, z mojego doswiadczenia...co moze łagodzic ten nieprzyjemny zapach: 1. ksylitol- biore z 1/4 łyżeczki przed spaniem i rozsmarowuje jezykiem po zebach 2. pasta sensodyne pro szkliwo (z jasno zielono-turkusowym korkiem) i czyszczenie zebow nicią codziennie 3. PŁUKANIE GARDŁA WODA UTLENIONA Z JODEM! -WYDAJE MI SIE ZE TEN JOD NAPRAWDE POMAGA: to jest taka mała buteleczka za 4 zl około to jest dokladnie spirytusowy roztwór jodu w buteleczce z żółtą etykietka (jest niemilosiernie obrzydliwe ale moze pomoc) Ogolnie wydaje mi sie ze z tym nieprzyjemnym zapachem jest lepiej niż wczesniej ale zdecydoanie zastosuje jeszcze diete prze 2 tyg i odezwe sie, dzieki wielkie za rady !!

Gość gość454
Sprzedam Betainę Hcl oryginalną ze Stanów Zjednoczonych (i herb). 1. Betaina HCL 648 mg z pepsyną 150 mg. Opakowanie 120 tabletek. Termin ważności 2018 grudzień. CENA 40 zł 2.Betaina HCL 650 mg z pepsyną 25 mg. Opakowanie 360 tabletek. Termin ważności 2018 sierpień. CENA 80 zł Kontakt tel. 608 053 386

Gość gość
Mi za przeproszeniem nieźle jeb#ało z gęby i tak: badania ok, zęby ok, zgagi 0, nitka do zębów, płukanie ust (płynami do płukania, olejem itd) - są. No to ja się pytam O CO CHODZI. Dochodziło do tego że musiałem jeść pastę do zębów (TAK, JEŚĆ!!!), bo tak mi było wstyd przed ludźmi. I wiecie co mi pomogło? https://wieczniemloda.com/produkt/zestaw-paski-wybielajace-zeby-wegiel-wybielajacy-zeby-promocja Bardzo śmieszne powiecie, ale przypadkiem natrafiłem na tą stronę (szukałem info o maseczkach na trądzik). I mówię, ok spróbuję. Po pierwszym użyciu pasków poczułem w buzi straszny SMAK wręcz chciało mi się wymiotować. I wtedy poczułem że to jest to. Te paski tak mi wymiotły smrody spomiędzy zębów, że szok. Nie myślałem, że paski tak będą działać. Po kuracji paskami utrzymuję efekt węglem z zestawu. Nie dość że mam białe zęby to jeszcze skończył się problem z oddechem :D właśnie dlatego POLECAM WSZYSTKIM te paski, są mało popularne, ale warto!!1

Gość gość
Ja udałabym się z tym do stomatologa. Możliwe, że to jakieś poważniejsze problemy. Jeśli mieszkasz we Wrocławiu mogę polecić Ci gabinet www.citodent.pl.

Gość gość
Ciężko powiedzieć jaka może być przyczyna. Używasz płynu do płukania? Ja udałabym się do stomatologa na Twoim miejscu. Mogę polecić Ci gabinet www.popkoadam.pl w Białymstoku.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować