Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiol

czy można sobie zażyczyć cesarkę?

Polecane posty

Gość asiol

nie wiecie czy w szpitalu można poprosic o cesarkę? zapłacić jak trzeba i załatwić to jakoś tak legalnie? czy tylko pokątnie i łapówkarstwiem, bo to mi sie jakoś nie bardzo podoba...

Gość ajajaja
mozna sobie zazyczyc legalnie,koszta sa rozne,nalezy zgłosic to wczesniej.

Gość a ja słyszałam
że nie bardzo, bo to operacja i bez potrzeby sie jej nie robi, ale moze w różnych szpitalach róznie

Gość ja tez nie wiem
a chciałabym wiedzieć, ktos wie?

Gość Wanka
Można, legalna 1500 a nielegalna 700 - to zależy od lekarza.

Gość asiol
aaa! to mnie cieszy, dzięki pozdrawiam

To chyba zależy od szpitala.U nas się robi tylko kiedy trzeba albo jak da się w łapę lekarzowi.

Gość asiol
ech, to już nie wiem, spytam sie po prostu jak bedzie czas, boje się, że się nie da tego załatwic legalnie a nielegalnie nie dam rady, bo mój lekarz nie bierze łapówek ( w sumie to dobrze :) jakoś sie dogadam, moze jakis okulista bierze i mi wystawi zaświdczenie, ze nie moge rodzic , bo mi sie siatkówka odklei albo cos innego wymyślę :) dzieki

Gość rodziłam
asiol dam Ci dobrą radę. Załatw to sobie szybko. U nas nie można było załatwić legalnie więc próbowałam załtwić to ze swoim ginem , niby się zgodził ale tak mnie trochę wodził za nas, próbował przekonać, że lepiej spróbować naturalnie itp. itd. Ja myslałam po prostu, że czeka na kasę. Złożyło sie nieszczęśliwie,że musiałam rodzić w innym szpitalu gdzie nie było mojego lekarza i męczyłam się naturalnie...To nie był poród, to była katorga...Dziecko dużo, ja mała...Teraz mam traumę i żal do całego świata, że nie załatwiłam sobie tej cesarki tak jak trzeba! Powodzenia!

Gość asiol
ech, może i tak byłam szczuplutka, rodziłam córę ponad 4 kg, trwało to cały dzień młoda sie urodziła podduszona 6 pkt w skali Apgar, zastosowali sztuczne oddychanie i na szczęście wszysko jest ok, pani neurolog mówi, że takie dzieci trzeba obserwować ciągle , bo nigdy nie wiadomo, młoda była sina ze 3 miesiące, miała czerwone białka od oczu, w 1 dobie dostała żółtaczki, opalała się pod tymi cholernymi lampami tydzień i teraz podobno od tego psuje jej sie wzrok, bo te okularki to sobie można włozyc za przeproszeniem hm... tu nie chodzi o to, że długo czy że boli, bo to są głupoty, boje się o zdrowie i zycie dzieciaka i tyle, dzięki za rady

Gość mama dziewczynki
Cesarki nie można sobie zażyczyć!!!! Ten temat był juz tu poruszany. Jezeli ktoś Ci zrobi cesarkę"na życzenie",to tylko za łapówkę.I powiem Ci,ze jest to dla takiego lekarza nie lada problem.On musi dać wskazania do cc,musi przekonać innego lakarza do asysty i ogólnie jest przy tym sporo zamieszania. Przecież przy takiej operacji jest na sali conajmniej kilka osób. Musisz mieć 2 lekarzy,chyba 3pielegniarki,anestezjologa,i juz dalej nie pamiętam kogo jeszcze. Cesarka to poważna operacja.Sama o tym nie wiedziałam,kiedy mnie cieli. Ja jestem akurat zadowolona z cc i chciałabym drugie urodzić przez cc,ale jeżeli nie będzie wskazań,to bedę musiała rodzić naturalnie:(:(:(:( U mnie wskazaniem było duze dziecko(z usg wyszło 4700g)i przenoszona ciąża-czyli 42tydzień.

Gość asiol
tak własnie myślałam, porozmawiam poważnie z moim lekarzem jak przyjdzie czas, można się łudzić, ze drugi poród bedzie łatwiejszy, dzieki za odpowiedzi

Asiol,a ja myślę,że jeżeli powiesz lekarzowi o tym w jakim stanie urodziło się pierwsze dziecko to bez problemu zrobią Ci CC.Przynajmniej u mnie w szpitalu tak robią.Pozdrawiam.