Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alcia16

Które tabletki najodpowiedniejsze??w wieku 16 lat

Polecane posty

Gość alcia16

Lkarz przepisal mi harmonet.Mam 16 lat czekam na odp,jak myslicie dobry wybor?

moim zdaniem każdne tabletki (nawet te z malą ilością hormonów jak harmonet) bedą za bardzo ingerowały w organizm 16 letniej dziewczyny. przecież ty jeszcze dojrzewasz! to naprawdę nie wskazane żebyś faszerowała się hormonami:o no ale skoro się decydujesz(moim zdaniem głupio) to novynette mają jeszcze mniej hormonów więc może na poczatek sprobuj z nimi:o

Gość szkoda kasy
ale ty chyba nie chcesz jeszce wspolzyc...??? przeciez ty masz 16 lat...dopiero 16 lat

Gość rebeka
kochana ona sie nie pytala czy powinna rozpoczynac wspolrzycie tylko czy te anie inne tabsy jej beda odpowiadac?Moim zdaniem trafny wybor

Gość a moim zdaniem ....
nie powinnaś brać tabsów wariatko!rozwijasz się i faszerowanie hormonami może miec wpływ na kształt Twoich piersi w przyszłości oraz na inne rzeczy ktore jeszcze się u ciebie nie ukształtowały!wiesz jakie z tego moga być konsekwencje? dziwie się że lekarz wole ci to zapisał. chyba jest obłąkany:o

Czy wy nie mozecie odpowiadać po prostu na zadane pytanie a nie krytykować? Ja zaczełam współżyć w wieku 15 lat i żałuje tylko tego że zaczęłam brać tabletki w wieku 17 lat. Też mi przepisano harmonet, aczkolwiek źle się po nim czułam, teraz biorę Yasmin i jestem zadowolona. O Harmonecie słyszałam wiele dobrego więc myśle ze to odpowiedni wybór. Jeżeli bedziesz się xle czuć to po prostu zmień lek na inny.

Gość tak uważamm
Rany świat schodzi na psy:O dzieci pytają o tabasy:O:O

Gość ehhhhhh
..co za chore pytanie stawiasz!!! Tak ono głupie jak pewni ty sama! A może tobie sie wydaje, że tabletki antykoncepcyjne kupuje sie w supermarkecie i chcesz dowiedzieć sie tylko jakie dla 16 - latki??? NIe wpadłaś na to, że o rodzaju tabletek decyduje wyłącznie lekarz?

Lekarz wie najlepiej, które tabletki będą dla Ciebie najlepsze. Nie pytaj tu o takie rzeczy bo cię dewotki zakrzyczą. Dla każdej dziewczyny dobre są inne tabletki.

ja zaczelam brac w wieku 17lat mercilon, potem minulet a teraz od niedawna yasmin:) to wszystko zalezy od organizmu jak on przyjmmie tabsy:)

Gość Sory
" lekarz wie najlepiej" akurat! wie tyle co i wy razem wzięci. Lekarz wie co dla jego córki byłoby dobre ale nie dla ciebie.Dla córki brak współżycia najlepszy a dla ciebie byle co. przepisze ci owszem ale za plecami śmieje się z takich dziewczyn.Masz naturalną burzę hormonów i jak jeszcze sobie weźmiesz to ci cycki urosną razem z rakiem, a potem "mamusiu kochana ratyj", albo " a skąd to się wzięło w moim wieku!"

Gość agniesia84
o boze 16lat i juz współzyc ?! i w takim wieku brać tabletki?!! ten lekarz który Ci to przepisał to naprawde jakis nie poważny jest! ehhhh co to sie dzieje na tym świecie.....

Gość no nieźle
Dziwię się, że lekarz przepisał Ci tabletki, mój ginekolog w życiu nie przepisałby mi tabletek anty w wieku 16 lat, chyba, że miałabym jakiś problem zdrowotny. Chociaż z jednej strony lepiej, że chce brać tabletki anty aniżeli miałaby być kolejną 16-letnią matką. Spróbuj stosować Harmonet, nie rób nic na własną ręke.

Gość madrze
robi dziweczyna myslac o zabezpieczeniu.

to nie jest prawda, że lekarz wie jakie tabletki sa dla kogo najlepsze. Moja pani ginekolog przepisuje tylko 2 typy tabletek: Microgynon i Harmonet. Tak naprawde jest jej chyba obojetne co komu przepisze :O Moje znajome mowia to samo o swoich lekarzach... Rzadko trafia sie ginekolog ktory naprawde przestrzega tych wszystkich regul... Niestety :(

no coz. moglam sie spodziewac takich odpowiedzi. ja np zaczelam wspolzyc w wieku 14 lat i teraz mam zdeczka zjechana psyche, pigulki bralam majac prawie 17 lat.jesli ci takie przepisal widocznie takie musisz brac.ja bralam diane 35 bo byly tanie(o takie poprosilam)

mnie też dziwi wiek pytającej, ale poczytajcie inne fora o antykoncepcji- tam 16- latki udzielają już FACHOWYCH odpowiedzi na zadawane pytania

Gość moim zdaniem .m.m
polecam witamine c i wapno :P

albo wodę \"zamiast\" :)) jak chce niech zaczyna- co nam do tego

Gość hulioooo
w zasadzie tabletki powinno sie zacząc brac dopiero 6-7 lat po pierwszej miesiączce. zawsze jest to jakas ingerencja hormonow w organizm, ale w taki jeszcze nie do końca ukształtowany, taka ingerencja nie jest wskazana. No i mnie si ewydaje, ze 16 latka nie będzie współzyła regularnie, czy w takim wypadku jest sens tak sie szpikowac chemią, kiedy sa inne środki. Oczywiście zrobisz jak uwazasz, ja tu nie chce moralizować, radziąłbym to jednakl skonsultowac z innym lekarzem, i wcześniej zrobic badania na poziom hormonów. Gra w ciuciubabkę, nie jest tu wskazana.

Gość retty ale tu dziwne dziolchy
siedza, teraz 13latki wspolzyja a wy sie oburzacie ze 16latka? przynajmniej sie dziewczyna zabezpiecza

Gość jo..lik
alcia16 łykaj hormonki łykaj całymi garściami nie pojedynczo a za rok powiesz że lekarz to kretyn bo nie umiał ci dobrać tabletek będziesz miała tyłek jak szafa 3 drzwiowa z lustrem biust będziesz nosić w misce bierz dziecko bierz

Gość Czayka
to, ze zjawisko jest powszechne, wcale nie oznacza, ze jest dobre. Smarkule z gimnazjum łykają prochy, popijając je alkocholem i uprawiają seks za pieniądze i co z tego? Trudno patrzec spokojnie jak ktos jeszcze tak młodziutki uparł sie spieprzyc sobie życie.

Gość szklanka wody
nie przed ani po tylko zamiast

Gość a nie pomyśleliście
że może ma np. nieregularne miesiączki? W wieku 16 lat już się ma raczej regularne.

Gość gógle nie gryzie
w wieku 16 lat? ZADNE !!!

Gość a nie pomyśleliście
co za nonsens, ja pamiętam, że i ja i moje koleżanki rówieśniczki miałyśmy regularne ( oczywiscie w miarę, bo nawet teraz nie mam równych iluś-tam dni tylko zawsze plus minus dwa) to teraz niby co, inaczej sie żywią, że mają nieregularne ?!

Gość Madziaa22
Ja mam 17lat czy to już dobry okres na przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych?Czy od nich się bardzo tyje??Czekam na odpowiedź!!

Gość a ja ma 32 lata i nigdy
jeszcze nie brałam tabsow -niby po co (od 10 lat mężatka +jedno dziecko_;-)