Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brzusio77

Jaki krem do pielęgnacji pupci?

Polecane posty

Linomag? Sudocrem? Tormentiol? Ponoć sudocerm bardziej wysusza od innych, a tormentiol ma działanie bardzioej lecznicze niż pielęgnacyjne, więc może linomag? Moja szwagierka używała tormentiolu, ale ja nie jestem przekonana...

ja stosuje nivea przeciwodparzeniom i córcia ma piękną dupcie :-) od czasu do czasu też ją wietrze jakieś 10 min.

No właśnie, o nivei też słyszałam :) ale myslałam, że trzeba stosować jakąś maść.

Gość pod pieluche
jesli nie ma odpażen trzeba cos tłustego zeby powstała warstwa chroniaca skóre przed wilgocią, sudokrem dobrze leczy powstałe juz odparzenia:)

A ja stosuje masc robiona na receptę i SUPER sie sprawdza :) 100gr koszute (przynajamniej w mojej aptece) 5 zl. Teraz juz strcza mi na naprawdę dlugo. Jedyny problem to to, że trzeba chodzic po receptę. Ale i tak polecam.

Ja też stosuję maść robioną w aptece. Rewelacyjna!Córcia wróciła ze szpitala z bardzo odparzoną pupą, pomogło a teraz stosuję dla ochrony i mała ma sliczną pupcię. Jest taniutka i wydajna. Niestety nie znam jej dokładnego składu, wiem,że zawiera pantenol i lanolinę a co jeszcze nie pamietam dokładnie.

Bephanten -jest masc i krem. Rewelacyjne na wiele problemow ze skora i nie tylko malenstwa. Goraco polecam.

Brzusio, o Tormentiolu słyszałam, że zawiera coś czego nie powinno się stosować u dzieci. Tak więc ja bym nie ryzykowała. Nawet był taki topik na ten temat. A te maści robione są bardzo podobne do linomagu. Linomag, bephanten i alentan dobrze natłuszczają pupcie dzidzi.

Gość na diecieeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ja od półtora roku używam tylko bambino,może dwa zazy zdażyło się małe odpażenie wtedy pupcie synka posypywałam zwykłą mąką ziemniaczaną działa ekspresowo .

Ja uzywam sudocrem i jestem bardzo zadowolona nie przy kazdej zmianie pieluchy ale tak 2-3 razy dziennie i moja corka nie miala jeszcze zadnego odparzenia ani nawet zaczerwienienia

ja stosowałam alantan, i był super, synek nigdy nie miał odparzeń. potem tez uzywalismy sudokrem,tez był ok. mojemu dziecku wysuszała skóre oliwka( kazdej firmy) chyba ma to po mnie, ja nie cierpie nawet dotykac oliwki. więc po kąpieli kremowalismy go kremami nawilzajacymi, np.nivea. pozdrawiam:-)

Gość jaaaaaaaaaaa79
może jeszcze ktos podzieli się opinią?

Gość jaaaaaaaaaaa79
a tak profilaktycznie?

ja stosuję też maść z apteki ,jest rewelacyjna na wszystkie kropeczki a nawet potówki.Pediatra kazała smarować też plecki,brxzuszek wrazie czego...kosztuje 5 zł 100 g ale trzeba chodzić po recepte.Ja tylko dzwonie i mi zostawiają w recepcji i prosze odrazu 2 lub 3 sztuki .I chce tylko powiedzić że używałam na początku sudokrem ale on jest na odparzenia a nie do codziennej pielęgnacji i narobiłam małemu bałaganu na skórze....

ale po co profilaktycznie? profilaktycznie to można pieluchę, zwłaszcza teraz w upały, ściągać Moja córeczka ma 8 miesięcy, stosujemy Sudocrem, użyłam go najwyżej 30razy.... koleżanka używała przy każdej zmianie pieluchy i jak chciała po jakichś 4 miesiącach (po uwadze pediatry) używać co 2-3 przewijania to mała dostała wysypki......

o i mamcia25, ma racje,to chciałam powiedzieć nie używajcie maści na odparzenia przy każdym przewijaniu.... ogólnie niech sobie skóra dziecka oddycha, skóra dziecka jeśli jest zdrowa to sama potrafi o siebie zadbać

Gość jaaaaaaaaaaa79
czyli niczym nie smarować?przeciez to moment i odparzenia gotowe,czyms trzeba, moze nie od razu sudokremem ale jakims kremem bepantenem czy bambino np

ja uzywam linomagu, bardzo dobry, wydajny i tani. smaruje dupcie malego po kazdym kapaniu i jak na razie bylo tylko jedno malenkie odparzenie, ktore, szybko zlikwdowalam sudokremem :) a smaruje juz piaty miesiac i wciaz mam te sama tubke co zakupiona po porodzie ;) wiec i tanio, i ekonomicznie, i bez odparzen ;)

Gość jaaaaaaaaaaa79
ale smarujesz linomagiem tylko po kapileli czy po kazdej zmianie pieluchy? a linomag zawiera podobno kwas borowy

tylko po kapieli, tak skora jest bez zadnych masci czyli raz a w upaly dwa razy dziennie ;)

kobitki a ja z czystym sumienime polecam serum do pupu i brzucha Eveline 3D(rozowie opakowanie) jets po prostu supe rjak sie posmarujessz to czujesz taki chlod fajny:)

Gość jaaaaaaaaaaa79
czyli jest to ten zielony a nie czerwony?

Gość bubchen
polecam,mozna kupic go w tesco,jest dyuzy,starcza na pare m-cy,kosztuje ok 15zł na odparzenie testowalam sudocrem,nivea,balneum i tylko bubchen zadzialal natychmiast

Gość 1967
a ja polecam gemidermę, też jest fajny