Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja znowu

jak rozchodzic buty??

Polecane posty

Gość to ja znowu

JaK TO BYLO?? ZALOZYC MOKRA SKARPETKE , UBRAC BUTY I TAK LAZIC PO KILKANASCIE MINUT?? EHH NIE JESTEM PEWNA, WIEC PROSZE PRZYPOMNIJCIE MI

Gość Jenyyyyyy
No po prostu idz na spacer w nich. Jeny

Gość to ja znowu
JENY NO POSZLAM TYDZ TEMU WOCILAMPO 5 MIN Z OKLAECZONA SKROA KTORA ZRESZTA SIE DO DZIS CALKOWICIE NIE ZAGOILA, ALE JUIZ CZAS POWOLI JE 'ROZCHADZAC' BO KWONCU TRZEBA JE SPOZYTKOWAC..

nie wiem czy to było z mokrą skarpetka ale ubierz jakąś grubą i chodź po domu powiiiny sie rozciągnąć :-D

Gość jvoepqvbq
jest jeszcze ten stary sposob z denaturatem,ale dokladnie nie wiem jak to sie robi....chyba smaruje buty od wewnwtrz denaturatem i wklada te..no...te takie drewniane kulki polaczone metalowym pretem uzywane przez szewcow-pierun wie jak to sie nazywa...ale to jest spsoob tylko na skorzane buty....

Gość są za ciasne czy źle wyprofilo
wane? skórzane, czy skóropodobne?

Gość prawidła to ten sprzęt
używany przez szewców. Ja natomiast słyszałam o takim preparacie scholla, pryska sie do buta i but dostosowuje się do stopy, używa tego znajoma, która miała straszne problemy-każde buty ją obcierały, teraz problem zniknął, pozdrawiam:)

Gość to ja znowu
DZIKEUJE WAM, UBRALAM GRUBEMORKE SKARPETKII JUZ CZUJE LUZ W BUTACH MIEJMY NADZIEJE ZE SIE PONOWNIE NIE SKURCZE, NAJWYZEJ BEDE TOPRAKTYKOWAC JESZCZE JUTRO. A CZY DA SIE MATERIALOWE BUTY ROZCHODZIC? CO ZROBIOC JAK MATERIALOWE BUTY UCIERAJA KOSTKE???

Gość to ja znowu
DZIKEUJE WAM, UBRALAM GRUBEMORKE SKARPETKII JUZ CZUJE LUZ W BUTACH MIEJMY NADZIEJE ZE SIE PONOWNIE NIE SKURCZE, NAJWYZEJ BEDE TOPRAKTYKOWAC JESZCZE JUTRO. A CZY DA SIE MATERIALOWE BUTY ROZCHODZIC? CO ZROBIOC JAK MATERIALOWE BUTY UCIERAJA KOSTKE???

Gość kurde prawidla..rzeczywiscie
:D dzis jakies kiepskie cisnienie jest,bo az sie zle mysli :P to dziwne,ze materialowe buty cie cisna...nie chce denerwowac,ale one rzeczywiscie po wyschnieciu moga sie z powrotem zejsc.... a to taki material jak na tenisowki?

Gość mój punkt widzenia
Ja biorę młotek i dokładnie, delikatnie obstukuję. Nalepiej podłożyć szmatkę, aby nie uszkodzić buta. Jeśli buty skórzane są czarne można nasączyć szmatkę denaturatem, włożyć na noc do środka. Jeśli kolor buta jest iny niż czarny może zafarbować buty.