Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córeczka zatroskana...

ob 80 i temperatura

Polecane posty

ja zasugerowałam jej , aby po długim weekendze połozyła sie do szpitala na internę, aby kompleksowo ja przebadano, bo tak prywatnie to kasy traci, długoi czeka i nic nie wadaomo.

serduszkow porzadku. Aha wieczorem albo popoludniu ma czerwony policzek - jeden, a tak to cała jest blada. Analizawołam z lekarka wszystkie leki, które bierze - ponoc nie kolidują ze soba a wynik wynikiem no i ta temperatura

leki na grużlice brała b. regularnie pod kontrola pani profesor, zreszta szybko wyszła z tej choroby, a na wątrobe bierze leki osłonowe i ponoc wszystko ok

jestemm bezsilna. martwi mnie ten spadek wagi, chciaz wiem, że może to byc spowodowane tym co przeszła w ostatnich miesiącach - mnóstwo stresów i niepewności

Gość doktor Q
Jeśli jest to rzeczywiście gorączka, chudnie, żle się czuje, ma podwyższone OB i jest w trakcie leczenia przeciwprątkowego to powinna się położyć do szpitala moim zdaniem. Ja bym nie czekała na "po weekendzie". Na wszystko odpowiadasz "w porządku" ale my z dr nie wiemy na jakiej podstawie tak mówisz. Np serce mógł ktoś opisać na rtg klatki piersiowej - sylwetka serca bez zmian, ale to nie znaczy, że tak w rzewczywistości jest. To znaczy tylko, że jego sylwetka jest ok, a funkcja? Tego nie wiemy. Kiedy stomatolog, kiedy ginekolog? Rok temu - nie liczy się.

Gość doktor Q
Leczenie gruźlicy nie trwa krótko, zapewniam Cię. To nie jest leczenie na 2 tygodnie.

chyba się nie rozumiemy. mama leżała w szpitalu na gruzlicę . i była to gruzlica nieprątkująca - od samego początku. jej lecznie trwa od grudnia 2005 i na ostatniej wizycie u pani profesor usłyszała, że jest juz niemal wyleczona i ze w czerwcu najprawdopodobnie odstawei leki, które bierze i brała cały czas b. regularnie. Niczego nie zanidbała. A odnośnie serca to jet po konkretnej wizycie u kardiologa.

laryngolog - tydzień temu, gin. 2 mies., kardiolog 4 mies, tomograf - 2 mies. usg jamy brzusznej 2 tyg. internista - kilka razy w ostatnim czasie.

Gość dr.
I we wszystkich wykonywanych badaniach laboratoryjnych jak rozumiem nie bylo jakichkolwiek(z wyjatkiem leukocytow 3300, odchylen...

a odnosnie gruzlicy, to leżała w szpitalu na normalnym oddziale, bo NIE PRATKOWAŁA , i lezała tam tylko dlatego, że robiono jej mnóstwo badan, aby ustalić, i upewnic się, że to gruzlica, a nie nowotwór płuc

Gość doktor Q
Rozumiem, nieprątkująca to dobrze. Systematyczne leczenie - ok. Nie wiem co poradzić. Napisz jak się sprawy będą rozwijać. Ja pomyślę jeszcze.

Gość dr.
i jeszcze raz wroce do pytania doktor q - czy bylo wykonane echo serca ?

Gość doktor Q
dr - to leukopenię niewielką to chyba ktoś inny miał.

niew mam jej wyników w swoim domu, nie znam teraz szczegółów. prosiłam o pomoc, bo właśnie nadal nic nie wiemy mimo tylu badań i wizyt u lekarzy róznych specjalizacji. Gdyby wszsytko było jasne i oczywiste, nie zadawałabym tutaj żadnych pytań. Stąd moije w porządku, skoro pytałaos o poszcególne wyniki

Gość doktor Q
Nie dają Wam żadnych odpisów badań? Poproś o nie.

Gość doktor Q
Nie zrozum nas źle, chcemy pomóc, ale mamy bardzo mało danych. Prawda dr?

tak było echo serca wykonane. Dzieki za cz ęci pomocy i za zainteresowanie sie tematem. Ja niczego nie bagatelizuje, wręcz przeciwnie chcę jak najszybciej ustalic przyczynę, a w tym najbrdziej pomoże chyba poby i kompleksowe badania w szpitalu. Dzieki

Gość dr.
oopss..faktycznie - nie spojrzalem na nick....jestem troche zmeczony...ale myslenie o kierunku hematologicznym ,mysle cenne...ale tak jak mowisz doktor q,oddzial wewnetrzny i diagnostyki ciag dalszy bo ja rowniez nie wiem co ci moc dalej poradzic...

Gość doktor Q
Polecałabym posiewy i hematologa (morfologia z rozmazem najpierw).

ma ich całe stosy i do każdego lekarza zabierała je ze soba. Szpital chyba bedzie najlepszym rozwiązanie i obie o tym wiemy. My nie bagatelizujemy, to raczej lekarze odnosili sie do tej pory jakos scpetycznie i to ja musiałam z nich wyciągac jakies informacje i prosic o jakies weyjasnienia - i to na prywatnych wizytach, za duże pieniadze.

dzieki za podpowiedzi wszelkie

Gość doktor Q
No cóż zrobić. Rozumiem, że masz trochę żalu, ale diagnostyka stanów gorączkowych jest trudna czasami i żmudna. Może dlatego jakoś trudno znaleźć rozwiązanie tego problemu. Jeśli będziesz miała więcej danych to pisz. Coś będę się starała podpowiadać.

Gość pablospawel
3 lata temu spotkałem się z podobną sytuacją - ob 120, podwyższona temperatura i, mimo wielu badań, brak przyczyny. Tu też nie wiadamo, jaka jest przyczyna, ale pamiętam co zaproponowałem. W efekcie temperatura unormowała się w ciągu 5 dni (choć wieczorami potrafiła się trochę "podnieść"), a ob spadło do 40 po dwóch miesiącach. Po dwóch następnych było poniżej 20.

witam. Niestety mama jet juz od kilku dni w szpitalu, a ob podskoczyło do 130. Poiza tym ma podwyższone Crp. co to może oznaczać?

do mojego przerdmówcy....Myśle, że odpowiesz na mojego maila. Czekam na podpowiedz z twojej strony

odsiweżami i prosze o podopowiedzi