Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie w wyborze

Imiona męskie. Które z wymienionych jest najlepsze??

Polecane posty

Gość AGNIESZKA_29
ja za miesiąc rodzę! Nie mam pojęcia jakie imię mam nadać swemu dziecku! Nie wiemy co będziemy mieć! Dla dziewczynki MAJKa lub kINGA dla chłopczyka mam dylemat : Antoni roch, staś, jerzy, leon franek. Nie mam pojęcia jak nazwę swego syna. Pozdrawiam!

agnieszka z tych ktore wymienilas podoba mi sie Stanislaw i Franciszek. Reszta jakos niespecjalnie mi sie podoba :)

Słuchajcie, czy naprawdę jest tak dużo Kacperków?? Chciałam tak dać na imię swojemu synkowi, osobiście nie znam ani jednego dziecka o tym imieniu, ale czytałam na forum że Kacprów zatrzęsienie. Jak jest w Waszym otoczeniu?

Gość nonolka
też zastanawiamy się nad imieniem dla dziecka,nieznamy jeszcze płci ale jeśliidzie o imię męskie to na początku podobał nam sie Maksymilian-teraz juz mniej mi się to imie podoba,bo wiem że będą na niego wołali Max,Maxiu brzmi troche jak piesem (do psów nic nie mam) Potem myslelismy nad imieniem Grzegorz fajnie można zdrobnić Grześ,Grzesiek itp. Teraz przyszło nam do głowy jeszcze jedno imię Aleksander (Alek-zdrobnienie) Więc pewnie bedziemy się zastanawiac nad Grzesiem lub Aleksandrem.. A Wy z tych dwóch jakie byście dali??????

Gość nonolka
black eyed dog wierz mi dużo jest Kacperków Marcel (marcelk) też fajne imię jakoś teraz mi do głowy przyszło

ja bym wybrala Grzesia bo osobiscie znam 3 malych Aleksandrow a jak urodziłam Manie to na sali obok lezala kobieta któa tez miala Aleksandra i mówiła do niego Alex. Mnie to troszke smieszy ale jak sie kobiecie podobało :P Pamiętam jak sie na mnie popatrzyla jak raz poszła sie kapac a ja mialam jej popilnowac malego potem wrócila i sie pyta jak maly a ja jej powiedzialam ze Oluś byl grzeczny :D:D:D Wkurzyla sie za tego Olusia :D:D:D

Gość 1111111111111
ja znam dwóch Kacprów w wieku ok 3 lat :)

a kacperków znam kilku. Nawet moi przyszywani kuzyni maj na imie kacper i kubuś- blizniaki- 3 latka teraz mają :)

Najlepiej niech tata wybierze :) Tak bylo u nas :) A Kacperków, Mikołajów i Maxów jest faktycznie za trzęsienie :) U nas ostatnio w lokalnej gazecie byl artykół i wymienili imiona bijące rekordy popularności wśród rodzących się w naszym szpitalu dzieci (od początku roku) - ponad 30 - Kacper, Jakub i Mateusz, dalej Dawid, Szymon, Kamil, Piotr, Adam i Filip. Za to pojedynczo: Witold, Tymon, Natan, Noe, Nathaniel. Wśród dziewczynek najbardziej popularne: Wiktoria, Julia, Natalia, potem Martyna, Oliwia, Maja, Aleksandra, Nadia, Anna. Były także pojedyńcze \"przypadki\" Nikoletta, Wanesa, Natasza ( :( , no Natasza jeszcze ok.) Podejrzewam, ze podobnie jest w całym kraju, więc jak chcecie mieć oryginalne imię to wybierzcie coś spoza tej listy :P

Autorko topiku-najładniejsze w/g mnie jest imie Michał. :)) Agnieszka_29 -Antoni to fajne imię.:)

Gość a ja proponuje
2 imiona ktore sie jeszcze tu nie pojawily. nie sa popularne a jednoczesnie nie sa udziwnione. moje typy to: Remigiusz (Remek, Remi) oraz Kajetan (Kajtek).

Gość madziulka9419
moim zdaniem ładne imiona męskie to Hubert Igor i Konrad

Gość madziulka9419
a i zapomniełam Jakub jest też ładne ale bardzo popularne więc nie wiem

Gość jula23
nie każdy Michał to zdrajca.Nie każdy ma charakter po imieniu tylko po wychowaniu.A moją propozycją do imienia dziecka są np. Patryk Gracjan lub Grzegorz, powodzenie w wyborze.

Z podanych przez autorkę topiku mnie podoba się imię Konrad ale mój mąż byłby zdecydowanie za Michałem :) A z innych które mi się podobają to Dominik, Szymon, Bartosz, Filip, Tobiasz, Przemysław, Radosław. Najlepiej dać jednak dziecku takie imię, które nie będzie sprawiało problemów gdybyście Wy lub w przyszłości Wasze dziecko zdecydowali się na zamieszkanie zagranicą. Znam przypadek gdzie małżeństwo dało synowi na imię Przemysław a potem wyjechali na stałe do Irlandii i przechrzcili syna na Alan bo Przemek nikt wypowiedzieć tam nie umiał. Normalna paranoja ;(

Gość mamusia dwujeczki
JEREMI piękne imię Kajetan jeszcze piękniejsze ale to tylko moje zdanie

Gość mysz_szara_
Dziewczyny!!!!!!!!! Najlepsze imie dla chłopca to Kordian (nie mylic z Kondradem)

Gość BlaneczkaA
Nikodem, Emanuel, Eliasz, Tobiasz, Gabriel, Tomasz, Oliwier, Norbert Najbardziej mi się podoba Norbert, Oliwier, Nikodem i Emanuel

\"Nie znam żadnego Konrada, czy Adriana. Z tym, że Konrad za ciężko brzmi\". I właśnie o to chodzi. Jak ma być męskie to ma ciężko brzmieć:)

Gość iwona-0
Z podanych imion wybrałabym Michał(to drugie imie mojego synka )

Gość potrója mama
z proponowanych wybrałabym Michasia ja jednak osobiście wole imiona rzadsze, oryginalniejsze moi synkowie to Nataniel i Kasjan poza tym podoba mi sie -Maksym -Cyprian -Nikodem -Bastian -Remigiusz -Joachim -Jonasz -Jonatan - Marceli - Seweryn - leonard i wiele innych czasem " starszych " jak - Ignacy - Augustyn -Wincenty -Julian

Gość Pasi królik
Piotr, Andrzej, Sebastian, Paweł, Dawid, Damian, Bartek, Maciek, Kuba,Łukasz, Artur, Michał, Krystian, Krzysiek, Rafał,Mateusz itp................................................................................................................

Gość majstere
Ktoś wymienił imię OLGA jest to rosyjskie imie i całkiem popularne w Rosji ale jest jedno ale ,jest uważane przez dziewczyny noszące to imie za niezbyt ładne porównywalne z Klarą ,lub jeszcze innymi co nie znaczy że to są brzytkie imiona ,ale koleżanka Rosjanka woli OLA,,OLEŃKA byle nie OLGA

Gość Olguń
Ja jestem Olga, i może na początku mi się nie podobało, ale doszłam do wniosku, że lepiej Olga niż Aleksandra, bo to zbyt pospolite. ;D A pomyślał ktoś o Wojciechu? Klaudiuszu? Amadeuszu.? :D A imie Konrad jest wporządku, chyba skoro to ma być chłopak, to imie nie musi brzmieć jakby był laleczką? podoba mi się tez Błażej.

Gość Jak dla mnie Olga to
brzydkie imię, twarde bardzo i mało kobiece. Brakuje mu też ładnych zdrobnień. Olgunia..?? Brrr....