Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elegantka

jak moj partner ma jasny zielonkawy garnitur to jaką sukienkę powinnam zalozyc?

Polecane posty

Gość elegantka
ani jeden, ani drugi postaram sieę czegoś podobnego poszukać

Gość wole bez nicka
ekri

Gość elegantka
nie, jest dużo jaśniejszy od tych na zdjęciu próbuję coś znaleźć ale na razie nie udaje mi się

Gość Broń Panie Boże
moje Panie, radzę zastanowić się nad pojęciem takim jak kolory kontrastowe. Takimi właśnie jest czerwień i zieleń. Kolory te się nie gryzą, ale wręcz przeciwnie- dopełniaja i podkreślają nawzajem. Pod warunkiem że są w odpowiedni odcieniach oczywiście. Z kolei czerń jest zaliczana do kolorów neatralnych co oznacza że pasuje do każdego innego. Do zieleni również. Bardzo ładnie odbija jej tony. Z wykształcenia jestem plastykiem, uczyłam się przedmiotu jak fizjologia barw, także zanim któraś z Was skomentuje moją czy inną wypowieć słowem :'WIEŚ" radzę pokierować się czymś więcej niż poczuciem własnego smaku. Bo jak się okazuje nie zawsze jest on dobry.

Gość elegantka
przepraszam, że nie zdjęca garnituru, ale nie mogę znaleźć do Broń Panie Boże - czyli czarny mogę załoyć bez obaw? nawet czarny z czerwonym może być? Serdecznie dziekuję

Gość elegantka
nie wiem, czy jak ja się ubioręw coś jasnego- biel, ecru, beż - to nie będzie za mdło wyglądało

Gość a ja mysle ze
biel ze zlotymi dodatkami albo sukienka w kolorze zlota ale nie swiecacego tylko takiego matowego moze tez byc material zakardowy zlotawo bezowy akurat teraz to jest na pokazach czarny odradzam za ciezko bedzie wygladac bez tez bedzie ladnie

Gość niestety moja kolej
No sama pomyśl- jak będzie wyglądać czerwony do takiej zieleni... :o Bez komentarza. Podobnie czarny- akurat pauje do jasnego garnituru letniego, szczególnie jak pod koniec maja będzie 25-30 stopni, w sam raz... :o Jeżeli to wesele, to już w ogól;e [porazka, no ale to tylko moja opinia:) Proponuję następujące kolory: stalowy, półmat, lekko połyskujący, dość ciemny, stalowy kolor. Moższ do niego dobrać np. dodatki jaśniutko zielone, takie pistacjowe, w odciniu bardzo zbliżonym lub indentycznym z odcieniem garnituru. Idelane byłyby takie korale, torebka i buty, czy nawet szal. Pamiętaj, że ta zieleń, to ZIMNY kolor, więc czerwień po prostu nie będzie pasować, nie mówiąc już o tym, że będziecie wyglądać pstrokato. Moim zdaniem właśnie stalowy kolor jest idealny. Zieleń będzie przy nim wydobyta, a jednocześnie nic nie będzie się gryzło, zielone, jaśniutkie dodatki będą idealnie pasować i wszytsko będzie ładnie:) Zaraz spróbuję poszukać takiego koloru:)

Gość elegantka
jako kolor stalowy rozumiesz taki dosyć ciemny szary?

Gość elegantka
czyba wiem o jaki kolor Ci chodzi

Gość elegantka
tylko do tego kolorku to chyba niekoniecznie pasują zielonkawe dodatki.....

Gość elegantka
aha, to taka prawie czern polyskujaca, cos oikolo czerni grafitu i ciemnego szarego

Może być czarna sukienka, ale koniecznie przełam ją dodatkami. Musisz skrupulatnie dobrać np.zielony szal w odcieniu garnituru, ewentualnie o ton jaśniejszy lub o ton ciemniejsz, nawet lepiej z tą zmiana tonacji. Pamiętaj jednak, że najważniejsz by zieleń garnituru, szala, torebki była tak samo ciepła, chłodna, sztuczna, naturalna, czy jaki ten kolor jest.Jeśli będziesz mieć problem ze znalezieniem szalu, szukaj w sklepie z materiału, każda krawcowa obrzuci Ci go za parę zł. Bezpieczny będzie też cieniowany szal. Oprócz czarnej sukienki pasowałoby coś z brązu, ale ostroznie, żebyście nie wyglądali jak powitanie wiosny.

Gość niestety moja kolej
nie mogę znaleźć dokłądnie takiego koloru:) Musi być lekko połyskujący, ciemnoszary, stalowy. Moim zdaniem taka torebka np. (jak to ostatnia, albo jeszcze jaśniejsza) i bardzo jasne zielone dodatki pasują: http://www.bellegray.net/Product.aspx?ID=434033

Gość elegantka
niestety ja w brązach niezbyt korzystnie wyglądam - taki kolor dodaje mi lat, jestem jasną blondynką, mam bardzo jasną karnację i niebieskie oczy

Gość niestety moja kolej
No ale łaśnie pokazuję ten połysk mniej więcej na czarnej, bo nie mogę znaleźć takiego koloru. Stalowy to nie czarny, jest zdecydowanie stalowy, inny, nie czarny. Zaraz może jeszcze coś znajdę:)

Gość elegantka
do niestety moja kolej - jestem wdzięczna przeogromnie za poświęcenie

Gość niestety moja kolej
No może coś takiego, jak ten ostatni cień do powiek;) http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P72202&shouldPaginate=true&categoryId=S6300 Na ubraniach faktycznie ciężko znaleźć:) Chodzi o taki ciemnoszary kolor, połyskujący, do tego zielone dodatki, podobne do tej torby, którą wkleiłam, albo trochę jaśniejsze. Powinno być dobrez i pasować idealnie i do Twojej urody i do pory roku, i do garnituru:)

Gość elegantka
najgorszy w tym wszystkim jest kolor garnituru :P nic nie da się dobrać, co by pasowało. może coś uda mi się wymyślic - niestety muszę dosyć tanim kosztem

Gość elegantka
do niestety moja kolej - jeszcze raz dzieki za poswięcony czas na szukanie kolorków

Gość elegantka
niestety ja w brązach wyglądam staro

Gość a idzcie nago i nie zawracaj
ludziom dupy przy 2 maja :P wielkie mnie tu co !chlop Ci pasuje ? to ciul w garnitur