Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfdgdffg

co to jest skype?????/

Polecane posty

Gość sfdgdffg

Gość oświecę Cię
Skype umożliwia prowadzenie darmowych rozmów głosowych oraz wymiany video między użytkownikami programu oraz płatnych rozmów z posiadaczami telefonów stacjonarnych lub komórkowych za pomocą technologii VoIP (Voice over IP), jednak po znacznie niższej cenie niż w przypadku tradycyjnej telefonii.

Gość no ja lubieć ludzi
Skype umożliwia prowadzenie darmowych rozmów głosowych oraz wymiany video między użytkownikami programu oraz płatnych rozmów z posiadaczami telefonów stacjonarnych lub komórkowych za pomoca technologii VoIP (Voice over IP), jednak po znacznie niższej cenie niż w przypadku tradycyjnej telefonii. Przykładowa cena jednej minuty rozmowy z USA, Kanada lub wybranymi krajami Unii Europejskiej (również z Polskš) i kilkoma innymi krajami lub miastami (Moskwa, Petersburg) wynosi 1,7 eurocentów. Połaczenia do polskich telefonów komórkowych kosztuja 20 eurocentów. Darmowe sa również połaczenia z numerami typu 800 do Polski (0-800), USA (1-800, 1-888, 1-877 i 1-866), Wielkiej Brytanii i Francji. Oprócz tego Skype oferuje funkcje bezposredniej wymiany informacji tekstowych za pomoca ręcznie wpisywanych wiadomosci oraz przesyłu plików. Program działa na kilku platformach systemowych. Skype, jak podaja jego twórcy, używa zestawu modułów firmy GIPS, w tym kodeka GIPS iSAC, który dostosowuje szybkosć transferu danych do aktualnej przepustowosci łacza (srednio 3-16 kilobajtów/s). Co ważniejsze, w przeciwieństwie do kodeków z tradycyjnej telefonii (w tym GSM i 3G), które oparte sa na CELP (Code Excited Linear Prediction), nie potrzebuje 70-100ms próbki testowej na resynchronizację w przypadku utraty ciagłosci połaczenia. Skype wykorzystuje też kodek dzwięku GIPS iLBC, przeznaczonego do połaczeń o małej przepływnosci.

Gość o rany rany
google w kosmos wyleciało?

Gość mam pytanko___
a czy to mozliwe ze jak ja gadam na skype u gory w pokoju to ktos kto jest na dole na innym kompie moze odtwarzac moje rozmowy?? tzn jakos je nagrywac? idzie to? ja gadam z reguly dlugo,tzn ponad godziny dziennie.jest to mozliwe ze da sie to nagrac??