Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysia.kwiatek

mezalians

Polecane posty

Gość marysia.kwiatek

Posłuchajcie, czy istnieje teraz cos takiego jak mezalians własnie? Czy np. ludzie po studiach szukają partnerów tez po studiach, czy np. chłopak lekarz poważnie pomysli o partnerce, która w ogole nie skonczyła studiów, ale dobrze im sie rozmawia o zyciu, no ale jakby nie było nie ma wiedzy takiej jaka on nabył w czasie studiowania? Co Wy o tym ludzie sądzicie ?

Gość sadze ze zawsze jest lepiej
jak sie ludzie dobieraja pod wzgledem intelektualnym, srodowiskowym itd. A jak to zwal - mezaliams czy nie...

Gość liliowa_wodna
tak ale poziom intelektulany nie zawsze wynika z dyplomow, czasem taka bez studiow ma wiecej jego niz po 2 kierunkach. a czy jak on skonczyl medycyne, no to co? nawet taka po studiach np prawo, nie wie co on studiowal -wiedyz tej nie zna, zatem i taka bez wogole studiow rowniez, a jak im sie dobrze mowi, nie widze roznicy.

Gość a jednak liliowa
i tobie przydałoby się skończyć chociaż podstawówkę. Tam każą pisać wypracowania. Takie wypracowanie powinno mieć początek, rozwinięcie i koniec. I mieć sens. Teraz byś miała jak znalazł ;)

Gość japiszon
mezaliansy widzę tutaj panny obmawiacie,widac ze ustoj feudaln-mafiny tego kraju cofnął go w otchłań sredniowiecznej ciemnoty,tylko czekac jak jakiś doktorek ogłosi za niedług żechłopi i robotnicy mają kosci w kształcie narzedzi jak to robili roznilekarze za czasów szlacheckich :D

Gość liliowa_wodna
ja jestem usprawiedliwiona mam tarczyce = dekoncetracja i tak pisze:)

Gość po prostu wygodniej sie zyje
ludziom z tych samych srodowid\sk - po co komplikowac zycie.A jaka rodzina jest wazna!

Gość a jednak liliowa
A czy tak samo mówisz jak piszesz ? A ja też mam tarczycę :O i tak mi to nie zaszkodziło.

Gość japiszon
tak,lekarze z lekarkami,prawnicy z prawniczkami,paleciarze z paleciarkami i wracamy do średniowiecza a jak się komuś nie spodoba to na stosie spalimy,no dobra stosy są już przestarzałe,czipa się wszczepi i prądem sie bedzie razic :) oczywiscie codziennie modlitwa i hold oddawany fladze amerykańskiej i bogatym wyzyskiwaczom o zostaniu którym marzy prawie każdy w tym kraju,nieprawdaż?? :D :D

Gość marysia.kwiatek
Japiszon Ty mnie pocieszylaś ja mam szkole pomaturalną, a on no te studia medyczne, ale moze tu nie tak bardzo chodzi o nas samych jak o rodzinne uwarunkowania, jak myslicie ??

Gość japiszon
poza tym marysiu mezalians to małzenstwo osób nierownych stanemmajatkowym i naukowym :) w cywilizowanym swiecie zachodnim nie ma w tym nic nienormalnego,w średniowiecznej Polsce niestetynadal występuja poglądy rodem z epoki kamienia łupanego

Gość do japiszona
trafnie i ładnie powiedziane,racja🖐️

Gość japiszon o co ci chodzi
kto kogo na stosie?! Jak cie maz ( zona ) przestanie po 30 latach az tak bardzo rajcowac to zawsze z jego rodzina milo pogadasz, nie mowiac o wspolnych kumplach.

Gość japiszon
widzicie kochani,jak byłem wczechach i niemczech widziałem na włsne jebane oczy jak w knajpie siedzieli i pili razem,inzynierzy,robotnicy i krawaciarze,bez żadnych podziałow czy w Polsce było by to mozliwe??odpowiedzcie sobie sami?? :(

Gość co innego pic piwo w knajpie
a co innego e wspolnej kuchni kawe z mlekiem przez 60 lat

Gość co innego pic piwo w knajpie
poza tym w Czechch i w Niemczech bezpieczniej, u nas niestety w morde zarobisz za to nawet jak wlosy masz za dlugie albo za ktotkie

Gość japiszon
ja mimo wszystko jestem normalnym człowiekiem(chyba) i uważam ze najwieksze sznase na przetrwanie ma zwiazek oparty na miłosci,no chociaz mozna inaczej,rodzice polecą jakaś ustawioną kobitke,ja tez ustawiony i wykształcony,hajtniemy się z wielką pompa a pozniej zyc nie umierac,żonka na psychotropach szuka kochanków,tatuś zestresowany,łykajacy viagre i sponsorujący jakies "niskostanowe" licealistki i cureczka wygladajaca jakby po wyjsciu z auschwitz,w modnych ciuszkach ze sztucznym usmiechem czyta wciązporadniki o modzie i dietach niskokalorycznych,taka dobra rodzinka na zewnątrz,dobrze ubrani,fajny samochód,nie pijacy,zamożni i uprzejmi i ładnego pieska mają :D :D :D :D

Gość marysia.kwiatek
hahaha o kurde :D

Gość japiszon pieprzysz
a co to jest milosc? feremony tylko? I ile taka milosc tylko na tym oparta moze trwac? Akurat kasa nie jest najwazniejsza ,lprzeciez czasy posagu sie skonczyly, iczy sie wlasnie srodowisko . poziom intelektualny , przyzwyczajenia, wspolne poczucie humoru, zainateresowania , dobra rodzina a szczegolnie tesciowa, wspolni przyjaciele Ty chyba zycia jeszce nie znasz.

Gość japiszon
cóz,nie kazdemu było dane zaznac tegouczucia,ale nie martw się,nie bądz takim egoistą to moze i do ciebie sie szczescie usmiechnie

Gość japiszon pieprzysz nadal
akurat do mnie sie usmiechnelo, mam i feremony i super tesciowa i wspolne fajne zycie od wielu lat, wiec wiem, co mówie. Jedno drugiegi nie wyklucza ale same feremony tak jak i sama dobra tesciowa szczescia nie dadza.Im wiecej wspolnego tym lepiej

Gość japiszon
taaa,najpierw się pytasz co to jest a pózniej piszesz ze masz :D ja tez jak kazdy netowy napinacz mam i jaguara i piekny dom i młode kochanki :) oczywiscie mam własna firme,jestem wykształcony i szczesliwy :D

Gość z japiszonem sie nie dogadam
i na pewno bym nie probowala miec nic wspolnego ,bo bylby mezalians. Akurat dla mnie, bo dla kogo innego moze nie. I na tym to wlasnie polega.

Gość japiszon
no własnie,byłby mezalians umysłowy :D homo-sapiens z neandertalką :D :)

Gość nie wiedzialamze japiszon
jest kobietą. Tak, bylby mezalians,trafione w sedno.

Gość japiszon
nie no japiszon to rodzaj męski,żenski to byłoby japiszonka :) widzę ze ten wtórny analfabetyzm się rozplenia oraz bardziej :(

Gość japiszon to tylko nick
neandertalka rodzaj zenski. A tekst mówi sam za siebie, wiec wiadomo, o kogo chodzi. W kazdym razie przekonalam cie , ze isnieja mezalianse, sam to potwierdzies. Moge isc z czystym spokojem spac.

Gość marysia.kwiatek
To uważacie, ze pomaturalne wyksztalcenie nie wspominając juz o calym jestestwie i partner, ktory skonczyl studia, to nieprzepastna róznica dwóch światów wykluczająca wspólne życie ?

wg mnie zasada jest prosta ładna dziewczyna nie musi być wykształcona ;) tylko brzydule musza się kształcić, aby móc czymś zaimponować mężczyźnie , czyli innymi słowy mezalians jest wtedy, gdy piękny, wykształcony mężczyna żeni się z niewykształconą brzydulą ta zasada działa oczywiście w obie strony

Gość japiszon
nie musi być,moze być utrzymanką faceta,takie podejscie oznacza kurestwo charakteru