Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samolocik

Jakie imie daliscie dziecku?

Polecane posty

a ja mam pytanie do.... ASIULEK 27...... cyt. \"asiulek27 moja ma Martynka po tacie bo to odpowiednik meskiego imienia Marcin\" Gdzie mozna znales takie odpowiedniki imion...? Probowalam szukac w necie i niestety nie znalazlam :O:(

Gość ach te imiona...
Zosia, to Zofia po babci, czyli mojej mamie...Drugie Katarzyna, jest moim imieniem... Antonina ma imię po mojej babci, ale wołamy ją Tonia, drugie ma Cecylia-po mamie mojego męża; Wojtuś ma imię mojego dziadka, ale też mojego kochanego brata... :) drugie ma Krzysztof, jak jego tato!

Nikodem na drugie ma Dawid,po tacie.. w sierpniu skonczy trzy latka

Choć dopiero oczekuje dzidzi, mam swoje preferencje: dziewczynka: Monika, Julia, Wiktoria, Oliwia chłopczyk: Wiktor, Michał, Filip, Piotr, Krzysztof, Antonii

Gość xElwirkax
nasza dzidzia ma 3 latka i ma na imie MIŁOSZ

Gość rybci
Maya Mariola,ma juz 2 miesiace,chlopczyk bylby Jakub Bartlomiej i mam nadzieje ze nastepne baby to wlasnie bedzie chlopczyk a jesli nie to pewnie Paulina ,Paula lub Blanka(mojemu mazowi sie strasznie podoba ta Blanka).Zobaczymy

Gość kamina
Damon?brzmi jak demon,wspolczuje mu w szkole pierwsze tez slysze ze Martyna to zenski odpowiednik Marcina,ktos chyba na sile dorabia historie imienia pasujaca do jego potrzeb a znowu Oliwka to najbardziej oklepane imie jakie pojawia sie w ciagu ostatnich kilku lat.Jak ja bylam w podstwowce to w klasie milismy 5 magd, w teraz tak samo bedzie z Oliwkami

co prawda obstukane,ale Wiktoria Weronika,drugie imię ma po prababci,wiek:9,5 miesiąca.

Gość iknas
Krzyś Karolinka Jakub Marta

Gość iknas
Krzyś-8 lat Karolinka-7 lat Jakub 20 sierpnia skończy 5 lat i Marta ukończy 6 miesięcy 15 maja

Gość rybci
duza agata= dlatego Maya bo urodzi;a sie w stanach i nie chce zeby tutaj mowili na nia madza,a tak to amerykanie beda mowili tak jak ma byc-Maja.

Gość Magma06
Powiem Wam, że wybór imienia dla mojego dziecka będzie jednym z najtrudniejszych wyborów. Na razie jest to przede mną, ale już drżę na myś o tym. Podobają mi się imiona, które można zdrobnić, gdy dziecko jest małe i brzmi ono normalnie, gdy jest się dorosłym. Aha żadnych wymyślnych i oryginalnych, by rodzice się dowartościowali.

Gość teraz mój wybór
Dziewczynka mogła by mieć na imię: Nadia, Kalina, Katia, Ilja, a chłopiec Igor, Filip, Jan, Miłosz, Bartosz, Wojtek, jak na razie to tyle, ale pewnie jak urodzę, preferencje się zmienią :)

Gość to jak ja++++++==
Lubie proste zwyczajne życie, i proiste zwyczajne imiona, mój syn to Bożydar 21 miesięcy, pozdrawiam

Gość Bożydar-to jest zwyczajne
Uważasz,że to jest "proste,zwyczajne" imie:O:O:O?????? Żart chyba jakis???!!!!

Gość u mnie na osiedlu
jest chłopie(2lata),który ma na imię Alan. Jak jego matka mówi,jak to dziecko ma na imie,to wszyscy pytaja "jak????" Ale z drugiej strony jest chyba 7-miu Kubusiów w wieku od 2 do 3lat!!!! No i jest z 8Julek od 1roku do 5lat. A osiedle jest wyjątkowo małe,bo tylko 6 niskich bloków.

Gość to jak ja++++++==
Jasne , ze z tym Bożydarem to żart, ale wkurza mnie to zacofanie w nadawaniu imion w Polsce, tu wciąz wszystko obraca się wokól, dosłownie kilkudziesieciu imion, żadnej fantazji, polotu, kazdy , kto przekroczy te ramy jest praktycznie wytykany palcami. I jeszcze wszystko kreci sie wokół serili , dalej nikt juz nie wyjdzie.Nudzi mnieten kraj ji ludzie w nim żyjący, jest taki prowincjonalny, ludzie myślą stereotypami, i byleby sie nie wyróżnić z tłumu. A ja w klasie byłam 4 dziewczynka o takim samym imieniu, bez sensu.

Gość mamusia Darusi
Daria 17 miesiecy :) Daria Zuzanna ur. 21.12.2004

Gość Malo spotykane
lubie imiona malo spotykane moj 4letni syn ma naimie Dorian,i do tej pory nie spotkałam chłopca o takim imieniu.

Gość mamamama79
Mój 4,5- letni synek ma na imię Cyprian, podoba się komuś to imie??

Gość myszeczka23
ja za 3 miesiace zostane mama mysle nad inieniem Majka i Sylwia a chłopczyk Mikołaj i Sebastian co myslicie o tych imionach?

Gość myszeczka23
mysle ze imie cyprian jest bardzo zdkim imieniem moze byc ale osobicie bym dziecka tak nienazwała kojazy mi sie z wyspa cypr wazne zeby tobie sie podobało

Gość olifka123
rodzę w pażdzierniku i jeśli będzie dziewczynka to Marysia, a chłopiec ?? nie wybrałam jeszcze imienia dla chłopca...:)

Ja co prawda nie mam jeszcze dzieci, ale mnie i mojemu narzeczonemu podobają się imiona: Magdalena, Mateusz, Szymon i takie właśnie chcielibyśmy nadać naszym dzieciom w przyszłości :)