Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maleńka 21

kochane prosze zajrzyjcie , nie wiem co o tym sądzic ??wynik testu ,załamana

Polecane posty

Gość maleńka 21

Kochane zrobiłam test sama nie wiem co o tym myśleć wszystko zrobiłam jak zawsze wdług ulotki i kochane po okolo 30 sekundach zaczela sie pojawiac ta kreseczka na gorze ze brak ciazy , na dole sadze ze wtedy powinna juz byc ta co oznacza ciaze jednak wystapila tylko tamta ,za jakies 10 sekund zaczelo cos na dole sie pojawiac jakby jakies zalanie tam gdzie wyskoczyc powinna linia ciążowa tak wyraznie sie zaznaczylo ale nie saama kreska bo kreski żadnej nie bylo nawet niewyraznej a caly obszar od dolu az polowy testu jakby zamokł na rozwo od samego dolu do tego miejsca gdzi jest zazwyczaj dolna kreska pozniej coraz wyzej , myslalam ze jestem w ciazy z tych nerwow po ok.1,5 min od rozpoczecia testu to cos z dolu wyschlo bo to bylo jakby nadmiar bo zalalo od dolu az do polowy testu i pojawila sie na bialym tle tylko wyraźna czerwona kreska która oznacza brak ciąży a wiadomo wynik testu odczytuje sie po ok 3 minwiec chyba efekt koncowy sie liczy a jesli bylaby wpadka z postionoru to ciąża trwałaby już jakieś ładne 2-3 miesiace wiec chyba by wykazało ?? jak myślicie co robić ?? jestem w ciąży ?? a od tego niebezpiecznego stosunku tzn bez zabezpieczenia bez wytrysku i w dni nieplodne minelo jakos 2,5 tyg jakos tak wiem ,że nigdy nie bede sie kochac nieodpowiedzialnie :( a jesli kiedys zechce zostac mamą to co innego :( odpiszcie błagam

Gość aj kup drugi
test ciążowy, bo tak się robi na testach, że one zalewają się na różowo a potem to znika, nie wiem co to jest ale tak się robi. Jak była jedna kreska to nie jesteśteś w ciąży, nie panikuj...po takim czasie już by test wykazał na 100%. Ale żeby się upewnić to idx do lekarza alebo kup drugi test. Ale w ciązy nie jesteŚ, CHYBA, masz jakieś inne objawy ciązowe, jak ból piersi, powiekszanie się brzucha, mdłości, wymioty, zachciewajki, skurczyki.....nie martw się myslę, że w ciąży nie jestesteś...

TEŻ SĄDZĘ, ŻE W CIĄŻY NIE JESTEŚ, ALE DLA PEWNOŚCI KUPIŁABYM JESZCZE JEDEN TEST

Gość maleńka 21
aj kup drugi - tak właśnie zrobie kupie kolejny żeby nie było obaw :( dziekuje ❤️ piszcie ..

Gość maleńka 21
Kroma - Tobie również dziekuje za wpis, no kupie ten test bo wyjścia innego nie widze kochane :( ❤️ piszcie ..

Gość nie sądze żebys była w ciąży
ale poprostu zrób jeszcze jeden test i tyle, zajmie ci to krócej niz siedzenie na necie i zadawanie pytań retorycznych..

Gość upupupup

ja juz chyba Tobie odpowiadalam jesli sie nie myle, ale i tak jeszcze cos Ci poradze o czym zapomnialam napisac - mysle ze skoro od ostatniego niebezpiecznego stosunku minely ponad dwa tyg. to test powinien wyjsc, ale jesli takie testy Cie nie uspokajaja, (bo faktycznie czasem daja bledny wynik, ale to sie zdarza rzadko), to zrob test w laboratorium z moczu - koszt okolo 10 zl, z krwi hcg-20 zl. (taki wystarczy i polecam), beta hcg (okresla wiek ciazy ) - 25 zl. Mysle ze wtedy juz na 100% sie uspokoisz bo one wykrywaja bardzo wczesna ciaze. Nas tych z apteki wprawdzie jest napisane ze juz po 6 dniach ale to bzdura, najwczesniej w dzien spodziewanej miesiaczki :)

Gość maleńka 21
Raija - dziekuje za ten wpisik :) kochana jestes , ja poczekam kochana do 12 maja dnia spodziewanej miesiaczki i wykonam test z moczu w takim razie ,bo wtedy będzie pewniakiem zapewne chyba ze cos dziwnie wyjdzie to z laboratorium bo szczerze oowiedziawszy to pytalam o laboratorium i nie ma w moim miescie :( ale czy to trzeba byc w sowim miescier , jesli np chce zrobic test w inym miescie to nie jest wazne z ktorego wojewodztwa jestem bo to ie jak wizyta u lekarza ze sie licza jakies kasy chorych czy cos , :( poczekam do okresu , zrobie test wtedy juz bedzie w 100 % pewny chyba ze okres bedzie to bede spokojna :(

A pytalas o lab. w szpitalach? W przywatnych przychodniach? Gdzies musza robic takie badania, ale mozesz oczywiscie zaczekac na okres :) Nie warto tak sie denerwowac bo to moze opoznic okres :) Jesli wspolzylas w nieplodne dni i jestes pewna ze byly nieplodne to czym sie martwisz? Zwlaszcza ze nie bylo wytrysku A test mozesz zrobic gdzie tylko chcesz, podajesz imie i nazwisko, placisz i wynik z moczu masz po kilku minutach, a z krwi nastepnego dnia Pozdrawiam i trzymaj sie cieplo

Gość maleńka 21
a to ja kochana nie wiedzialam ze tak tets mozna zrobic poprzedni test po zazyciu postinoru i wpadce choc nie wiem czy cos bylo we mnie ale chyba tak , robilismy to w płodne po 26 dniach od wpadki i w dniu okresu zrobilam test , wyszedl negatywny robilam go wieczorem w koncu tle dni po wpadce, niby okres jakis tam byl tylko troszke inny niz zawsze ale po nim zrobilam test i wyszedl negatywny tak jak napisalam, wykonywalam wieczorem , nastepnie gluypia bez zabezpieczenia raz mialam stosunek , w dni nieplodne choc cholera wie jak rozregulowal ten postinor, wytrysku nie bylo zadnego tylko po ok 2 min wyjscia ze mnie wtedy nastapil, nuby jkiedys tak robiklismy i bylo ok ale wiem ze juz nigdy nie bede tak lekcewazyc, wiesz kochana ten sam partner chcial mnie pobic , ublizal kiedy powiedzialam mu ze boje sie jesli zajde w ciąże :( dlatego tak sie boje :( zrobilam test od tego bez zabezpieczonego stosunku po 2 tygodniach tzn ten test wczorajszy a z nim 2 tygodnie temu zerwalam :( sama nie wiem czy mozliwa ciąża jednak zrobie test w terminie okresu :( odpisz kochana

Gość maleńka 21
Raija ?? :(

Jesli chodzi o postinor to on bardzo rozregulowuje cykl, wiec to ze okres byl inny nic nie znaczy, slyszalam o jednym przypadku ciazy po postinorze, ale kobieta zazyla go po ponad 48 godzinach a w dzien wpadki miala owulacje i sie nie udalo. Ale te tabletki maja bardzo wyska skutecznosc! Oczywiscie im wczesniej zazyta tym lepiej. Jezeli chodzi o tzw. stosunek przerywany, to wiadomo ze nie jest to metoda antykoncepcji, ale prawda jest taka, ze wiele kobiet go stosuje i w ciaze nie zachodza, w plynie przedejakulacyjnym nie u kazdego mezczyzny znajduja sie plemniki. No ciezko jest mi cos tutaj napisac, tak trzezwo na to patrzac naprawde mysle ze nie masz sie czego obawiac, robilas testy - wyszly negatywne! Tego bym sie trzymala, nie wmawiaj sobie oznak ciazy, ktorych nie ma i naprawde sprobuj sie uspokoic bo okres Ci sie spozni i bedzie jeszcze gorzej! Jesli chcesz zaczekac z testem to tak zrob. Ja do takich ciaz bez wytrysku podchodze sceptycznie, wydaje mi sie to malo prawdopodobne- nie mowie ze niemozliwe, ale jesli w dni nieplodne to juz w ogole :) trzymaj sie

Gość maleńka 21
Raija- kochana dziękuje za wszystko a k9olejny test zronie w dniu ,w ktorym powinnam miec okres ❤️ pozdrawiam