Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest..

Pierwsza wizyta u gina!!!!!

Polecane posty

Gość jak to jest..

Proszę podzielcie się ze mna swoimi przeżyciami;)Jak to jest z tą pierwszą wizytą u gina???? Jakie pytania zadaje,jak sie zachowywac????Czy wydepilowac muszelkę czy nie??? Z gory dzieki!!!;)

Gość jak to jest..
Wlasnie i czy zawsze jesli jest sie dziewica,badanie jest przez odbyt,czy nie zawsze???

Gość ngoima
ja pierwszy raz byłam z miesiąc temu, sporo stresu ale dpbrze że mam to za sobą. Najpierw mówisz z czym przyszłaś. Ja szczerze mówiąc nie nastawiałam sie na badanie, lekarz stwierdził że skoro jestem to warto zobaczyć czy wszystko ok. Nie byłam ogolona na zero, bo słyszałam że koleżanka zosała ochrzaniona jak przyszła całkiem wydepilowana. wydepilowałam sie po bokach, zostawiając krótki tójkącik. Lekarz nie pytał czy jestem dziewicą ( nie jestem) , ale zbadał mnie przez odbyt. średnio przyjemne ale którtko trwało. To tyle, pozdrawiam i nie ma sie czego bać :-)

Mojej pierwszej wizyty nie wspominam dobrze. Strasznie bolalo! Ale okazalo sie to wina lekarza, bo potem jak poszlam do innego, to bylo dobrze. Jestem dziewica, pierwszy lekarz nie powiedzial mi jak bedzie wygladalo badanie, bylo normalne. Nastepny powiedzial, ze mam dosc rozciagliwa blone i tez bylam badana normalnioe. Jednak u nastepnego, sama powiedzialam, ze juz bylam badana normalnie i musialam podpisywac jakies zaswiadczenie, ze chce byc badana normalnie, przez pochwe. Jakos bym sie dziwnie czula, jakby mi ktos w pupie grzebal.

Gość jak to jest..
a takie badanie przez odbyt ile trwa???????Jetsem dziewica wiec pewnie bede tak badana:(

Gość ngoima
u mnie trwało pół minuty. Nie wiem jaki masz problem, a to pewnie od tego zeleży. Ja przyszłam do lekarza z powodów hormonalnych.

Gość jak to jest..
ngoima poł min. jeszcze nie tak zle myslalam ze dłuzej;)Jeszcze jedno czy to prawda ze robi lewatywe czy to tylko plotki???

Gość ngoima
plotki :-) przecież lekarz nie wsadzi Ci całego palca. Wsunie tylko kawałek ( nic nie poczujesz bo powinien użyć dużo żelu ) a potem będzie naciskałna brzuch. I to wszystko

Z lewatywą to nieprawda, ale jesli wiesz ze bedziesz badana przez odbyt to nie mozesz być \"pełna\". Idź po wypróźnieniu. Ja kiedys jak byłam badana i chciało mi sie troszke siku lekarz do mnie \"ooo czuje ze pęcherz cały pełny\" hahaha Badanie trwa bardzo krótko, ale jest nieprzyjemne. Troche boli jak naciska na brzuch bleeeee. Najlepiej nie spinąc sie i być rozluźnionym, a to baaardzo trudne;)

Gość jak to jest..
czyli nie jest tak strasznie jak niektore strasza;)dziekuje Ci bardzo;)

Gość czy jakos tak
ngioma nie jestes dziwica i on sie nawet ni ezapytal czy wspolzyjesz??????a ty mu nie powiedzials??i dalas sie zbadac przed odbyt?? wigole jaki to lekarz z enie pyta czy wspolzyjesz!!??

Gość jak to jest..
dziewczyny ja ja to przezyje tobede najszczesliwsza pod sloncem;)

Gość nic sie nie boj
Ja bylam u gina miesiac temu pierwszy raz, mimo, ze mam 22 lata. I nie jestem dziewica, ale jestem tak waska, jak dziewica. I najpierw wlozyla mi wziernik dla dziewic, pozniej zmienila na wiekszy. Nie boj sie - ginekolog smaruje wziernik lubrykantem i nie boli. Ja tez sie ogolilam tylko po bokach, zeby wygladalo estetycznie. I nie boj sie, ginekolog widzi cipki codziennie i nawet jakbys miala niewiadomo jaki problem - nie wysmieje cie, nie nakrzyczy. Rozmawiaj z ginekologiem, jak z kolezanka. I bedzie dobrze.

Gość jak to jest..
wiecie ja o tym wiem ze dla gina to kolejna cipka i nic wiecej a dla mnie potwornie krepujaca sytuacja brrrr

Gość ngoima
jestem w takim wieku, że lekarz uznał mnie za dziewice. Rzeczywiście nawet nie spytał. A mi tak naprawde było obojętne czy przez odbyt czy przez pochwe. A lekarz zrobił to tak szybko i sprawnie że niewiele co poczułam

Gość sabina19
Ja pierwszy raz u gina byłam , ok rok temu , z podejżeniem ciąży :) Więc nie stresowałam się , pierwszą wizytą , ale wynikiem badania :)) Poszłam do PANI ginekolog .... i Była ona BARDZO nie miła , i nie delikatna ... Krzyczała , pretensje miała i wogóle ... Po jakimś czasie poszłam do PANA ginekologa ...i był rewelacyjny . Gadało sie z nim jak z starym znajomym :)) Bardzo delikatny i wogóle ... robił USG dopochwowe i nic a nic nie bolało :) Potem byłam u niego jeszcze kilka razy ... a potem niestety zrezygnował z pracy w przychodni .. Następnie zapisałam się do kolejnego pana gin. .... Był taki średni ... Po ok 2 miesiącach zrezygnowałam ... wybrałam się do pani gin ... też nie bardzo mi pasuje ... szukam nadal ... mam nadzieje że wreszcie trafie na kogoś odpowiedniego .

Gość *ona*
najlepiej iść do sprawdzonego lekarza. wtedy raczej powinniśmy wiedzieć czego możemy się spodziewać. ja właśnie też wybieram się po raz pierwszy do gina pod koniec maja. i jakoś też nie za bardzo mi do śmiechu ;) choć wiem, że to dla mojego zdrowia. no i teraz dowiedziałam się o badniu przez odbyt. nie no. na coś takiego to ja się nie zgadzam :) nie dam rady z czymś takim. mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze... :) i badanie minie szybko i niezauważalnie. brrrrrrr ;)

Gość jak to jest..
a moze jeszcze ktos sie podzieli????????Swoimi przezyciami ;)

Gość agniesiaXX
jak byłam pierwszy raz tez sie starsznie stresowałam ale moj Pan ginekolog był cudowny powiedizałam mu ze jestem pierwszy raz i był tak miły , zartował nawet ze mną ze poprostu uwielbiam do niego chodzic :) naprawde mogę z nim pogadac o wszytkim :) teraz nawet mieszkając 300 km od niego jeźdze tylko do niego .... a i z tego co mowią moje kolezanki to podobno faceci są 1000 razy lepsi niz panie! ja nie miałam styczności z Panią ginekolg ale i tak nie zamieniłabym mojego na zadną nawet najlepszą :) jednak podejście do pacjentek ma bardzo duże znaczenie w tych sprawach.... zwłaszcza za 1 razem

Przed pójściem po raz pierwszy do ginekologa najlepiej popytać wśród koleżanek do kogo chodzą i kogo mogą polecić.Odradzam wizyte u pierwszego lepszego bo nigdy nie wiadomo na kogo się trafi.