Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rzeczka Zapomnianego

Opieka socjalna matek z dziećmi w Anglii

Polecane posty

Gość agatka102
bonik,ja tu w Anglii nie spotkalam się z takim terminem, nawet w necie tego nie ma na brytyjskich stronach Ja mam pytanie odnośnie Worm Front Scheme (na ogrzewanie-jak można uzyskac ten zasiłek i gdzie się o niego starać Dzisiaj załamał mnie mój odpowiedzialny facet. Płacimy mnóstwo kasy na rachunki a on dzis wyszedł do pracy i nie zakrecił gorącej wody. Była odkręcona na maxa i lała się 2 i pół godziny. Czy ktoś się orientuje ile teraz za to wybulimy?

Tego zasilku nie otrzymasz to jest zasilek dla starszych osob bedacych na emeryturze,poniewaz tez sie o to staralam bo bulejem prawie 200 funtow na miesiac za energie,cos strasznego.Jak chodzi o zasilek jest on na stronach brytyjskich tylko moj angielski nie jest na dobrym poziomie, jesli mozesz i wejdz na google i wpisz ten zasilek ukaze ci sie inform,acja o tym zaslku

Gość agatka102
Bonik,widocznie coś przeoczylam, bo nie widze tego zasilku na stronach brytyjskich. Jak sie pogodzę z facetem to poszukamy. Niestety moj angielski tez nie jest na dobrym poziomie, ale od dziś postanowiłam wziąc sie za naukę

Gość JV
Głównie do JJJJJJ... Widzę ze Ty jesteś dosć poinformowana/ny w tych kwestiach. Ja bardzo chcę wyjechać do Anglii i owszem jestem równieżsamotną matką; i jak słyszałam tam im jest o wiele łatwiej niz w Polsce bo dostają wysoką pomoc od państwa. Nie mam jak narazie nagranej pracy w Anglii jak narazie szukam sobie,czy mogłabyś/mógłbyś mi podsunąć jakieś sprawdzone firmy internetowe bądź coś pewnego gdzie jak pojadę to mnie nie wyrolują (najlepiej na pocztę). A jak to jest później.. Sprowadzenie dziecka i jego wychowywanie (moja córeczka ma rocznikowo 5 latek) wygląda tak dość kolorowo jak wszyscy mówią czy występują jakieś problemy.. DZIĘKI ;)

Gość SINIA
Endriu 433- Gadasz wielkie głupoty!!!!! Jestem z meżęm w Angli 1 rok i 2 miesiące i muszę cię rozczarować ,ale naprawde tu jest wszystko możliwe!! Mamy samochód wzieliśmy dom na kredyt spokojnie go sobie spłacamy,użądzamy.Obecnie jestem w ciązy i nie pracuje,mój mąż nas utrzymuje i jak do tej pory starcza nam pieniędzy. Nie zniechęcaj ludzi jeśli nie masz pojecia o tym jak tu się zyje!!!!!!! Pewnie jesteś zazdrosny ze twoji znajomi chcą wyjechać i dla tego piszesz takie BZDURY!!!!!!!!!!!!!!

Gość SINIA
YOVITKA Cześć! mysle że powinnaś się zainteresować Child Benefit bo troszke za długo to trwa. Najlepiej jeśli wyślesz list i opiszesz swoją sytułacje ,za potwierdzeniem na taki list musza ci odpisac.I pewnie dostaniesz wyrównanie od pazdziernika. Pozdrawiam!!!!!!:)

Gość natalka2006
Witam, czy któraś z Was jest z Londynu, a dokładniej mieszka może na southallu? Bardzo byłoby mi miło jak mogłabym się z kimś podzielić moimi wątpliwościami. Co dwie głowy to nie jedna.

Do postu \"zniechecaj nikogo\"odpowiem ci ze lepiej czasami znac prawde niz pozniej sie zaciac na wlasnej skorze.Sa rozne sytuacje,ale nie oszukujmy sie nie jest tu zawesolo.Powiedzmy sobie tak kto ma mocne nerwy da sobie rade.Jest nas tu teraz bardzo duzo i wiemy co sie dzieje-dyskryminacja totalna.Nikogo nie chce zniechecac .Bo jesli ktos chce zyc z miesiaca na miesiac,a w polsce mial z tym problem,to tutaj uda mu sie to,bo oni umrzec tu nie dadza,a w szczegolnosci dzieciom.Po pierwsze aby miec zasilki trzeba bardzo na nie dlugo czekac,jezdzic dzwonic,pisac prosby ,latac 10 razy wysylac te same dokumenty,na wlasnym moim przykladzie,staram sie o pieniadze za 2005 rok i jeszcze finalu nie mam-czasami chce mi sie powiedziec,ze niechce tych pieniedzy,bo nerwy mnie wiecej kosztowaly.Jadac tu nie myslalam ze po dwuch latach zostane klepkow nerwow ,owszem gdyby ktos mi to by powiedzialam nie uwierzylam bym-ze tu potrzeba mocnych nerwow.Po drugie progi jezykowe.Mieszkanie na kredyt,prosze was zastanowcie sie dwa razy ,albo trzy razy.Jest dyskryminacja polakow,jak sasiedzi nie beda was chcieli,wyrzuca was,a moze i co wiecej.Gdy wynajmiesz zawsze mozna odejsc ,a gdy kupisz na kredyt,to kredyt bedzie trzeba splacic.Ja na poczatku tak samo myslalam,a teraz max tutaj zostaje dwa lata i pozniej spadam.Ale kazdy uwaza innaczej,gdyby ktos mi to powiedzial szybciej-nie bylo by tu mnie.Owszem sa ludzie ktorym to sie udalo bez nerwow,ale mozna ich policzyc na chyba na palcach.

Gość sinia
Pewnie że ni wszystkim się udaje,ale ten kto nie próbuje to nie będzie wiedział jak tu jest. Nie wiem z jakiej części Angli jesteś,ale ja się nie spotkałam z dyskryminacja.Jeżeli chodzi o róznego rodzaju benefity to jak ty nie będziesz się tym interesowała to nikt nie zapuka do twoich drzwi i nie spyta czy chcesz,mówisz że długo czekasz może masz (pecha) my dostajemy różne dofinansowania i nie mieliśmy z niczym kłopotu,moji znajomi dostali mieszkanie socjalne 2-poziomowe po miesiącu złożenia aplikacji. a tak na marginesie w Polsce nie miałaś kłopotów z Urzędami,bo ja zawsze!!!A co do języka,jest wiele osób które go nie znaja,zawsze można się zapisać do bespłatnej szkoły w której się go będziesz uczyć.Dostajesz szereg dofinansowań od Państwa żeby lepiej ci się żyło, a to nie WSTYD! A co dostaniesz w Polsce?????? za darmo,bez znajomości?? To wszystko zależy od nastawienia człowieka nikt nie powiedział że będzie lekko.Nikt tu nie trzyma nikogo na siłe jeśli ktoś uważa ze Anglia jest do kitu niech wraca do kraju. Może my mamy FARTA w życiu,ale mamy sporo znajomych którym też się udaje,ale nie wszystko od razu!!!!! Mam nadzieje że zacznie ci sprzyjac dobry LOS!!!! Powodzenia!

Gość Aga.P
Jestem nowa na forum. Całkiem nie dawno odkryłam je. Zadowala mnie fakt że takie forum istnieje, aby pomóc w różnych zawiłych sprawach. Planujemy z mężem powiekszyć rodzinę.Moje pytanie jest odnośnie pieniążków za urodzenie dziecka. Ile sie dostaje jednorazowo i gdzie się składa wniosek i jak on się nazywa. Mam HO i NiN. Z góry bardzo dziękuje za udzielenie mi odpowiedzi. Postaram sie być stałą bywalczyni tego fora gdyż jest świetne.

Dzieki ze zyczysz mi wszystkiego dobrego .To ja i moji znajomi widocznie urodzili sie pod nieszczesliwa gwiazda.

Gość emma2728
WITAM......ja tez jestem tu poraz pierwszy,i chcialam zapytac czy ktos sie orientuje ile sie czeka na mieszkanie socjalne. Zlozylam papiery wczoraj,i jest tu ze mna 4 dzieci

Gość emma2728
chyba juz nikogo nie ma.......szkoda

Gość agatkabenefits
emma to zalezy od twojej sytuacji,musisz zapytac w councilu.

Gość Sinia
Różnie się czeka nie którzy dostają po 1 mieś,a inni po 5 po 2 latach itd...To też zależy gdzie mieszkasz w mniejszych miastach jest łatwiej dostać takie mieszkanko. Składając papiery napewno opisałaś swoją obecna sytułacje. Jeśli jest was 6-cioro to powinniście złożyć aplikacje o DOM socjalny.Cunsil przyznaje punkty jakie ci się nalezą po rozpatrzeniu twojego wniosku i w zależnosci ile ich jest to taki dom bądz mieszkanie ci się należy. wniosek jest rozpatrywany w ciągu 30 dni,a więc musisz jeszcze poczekać.Po upływie tego czasu zainteresuj się co dalej,musisz do nich chodzić i mówić że nie macie gdzie mieszkać że nie stac was na wynajmowanie domu bo jest za drogo,jeśli mieszkacie jeszcze z jakimiś ludzmi to mówcie że jest za ciasno dzieci nie mają swoich pokoji itd... np: Moji znajomi nie maja dzieci i po miesiącu dostali mieszkanie 2-poziomowe! byli w szoku i udało im się. Powodzenia!

Gość Sinia
Hej! ja też jestem w ciązy właśnie zaczoł mi się 7 mieś!,11 tygodni przed możesz złożyć aplikacje o urlop macieżyński,najlepiej jak zadzwonisz do jobcentre i tam ci wzsystko powiedzą,bo to tez zależy od zarobków i godzin pracy. Do 3 miesięcy po urodzeniu dzidziusia należy ci się tzw SURE START tel 01213324000 to jest jednorazowe dofinansowanie 500F musisz tam zadzwonici poprosić o przysłanie aplikacji. Jest to jeszcze Child Benefit i child tax credit od 8 do 20 tel: 08453003900 i również poproś o aplikacje to ci przyślą,pamiętaj żeby ja wypisać na siebie bo jak będziesz siedziaław domu a dzidziusiem nawet 3 lata to ten okres ci się będzie liczył do emerytury.Karzdy narodzony dzidziuś dostaje od państwa czek na 250F Helpline 08453021470 tam się o tym dowiesz. rzymaj swoje pejslipy bo będa ci potrzebne.Po urodzeniu dziecka wychodzac ze szpitala dostaniesz taką teczke w której bedzie wszystko opisane co ci się nalezy.Ciąża to wspaniały okres,mój mąz zwarjował ze szczęścia że będzie miał SYNKA! Biezcie si edo PRACY.hi hi :)

Gość lusia1983
witam dziewczyny jestem tu pierwszy raz.Mój mąż juz jest w Anglii ja mam dojechac z rocznym dzieckiem w czerwcu napiszcie mi jak mozecie o jakie zasiłki czy dofinansowania moge sie starac.Słyszałm równiez ze panstswo oddaje jakąs kase rodzinom które mieszkaja w wynajetym mieszkaniu z dzieckiem.I ostatnie pytanie tu jestem na urlopie wychowaczym czy tam tez jest cos takiego? Z góry dziękuje za kazda informacje

Gość emma2728
sinia......dziekuje bardzo za odpowiedz. Mieszkamy w malym miasteczku,wiec moze pojdzie to szybciej. A moze wiecie jak jest z taxsami ,jesli sie koncz\ą to trzeba nowe papiery sklada\ć??

Gość Sinia
Lusia musisz poczytać troszke, właśnie pisałam otym.o dofinansowanie do mieszkania można się starać w Cunsilu. :)

Gość lusia1983
własnie czytałam jeszcze jedno pytanko czy jak mnie tam jeszcze nie ma to maz moze sie starac o jakis zasiłek na dziecko??

Gość Aga.P
Sinia jestes wielka, bardzo dziekuje ci za udzielenie odpowiedzi. Bedę brała sie do roboty bo tak bym bardzo chciała mieć dzidziusia. W Polsce na wet o tym nie było mowy z powodów których chyba nie muszę pisać. Teraz po mału bedzięmy składać papiery na mieszkanie socjalne.Pozdrawiam wszystkie panie-życie jest piękne.

Gość YOVITKA
dzięki dziewczyny , własnie tak pomyslałam ze cos nie tak i jutro idę to wyjasnic. a jest sie o co starac bo mam 3 dzieci i to niezła sumka

Gość Sinia
Moze musi zadzwonic do Working tax credit i poprosic o aplikacje powiezdiec ze ma dziecko i oni mu wszystko wytlumaczą i przysla aplikacje do wypełnienia.powinien powiedziec że zaraz tu przyjeżdzasz i zostajecie tu całą rodzina. Nie wiem ile twoje dziecko ma lat,ale mogą żadać potwierdzenia gdzie chodzi do szkoły wasze dziecko,no wiesz wielu Polaków bardzo oszukuje urzedy,ale nie radze bo tu wszystko jest powiązane ze soba i predzej czy pózniej dopatrzą się,a poco za pare funtów palic sobie mosty,a naprawde panstwo dużo pomaga.Mój znajomy wyłudził z tax credit 1600f złapali go i musiał oddać wszystko od razu nie chcieli mu nawet na raty rozłozyc i nie dostanie juz nic ! Głupota!

Gość Sinia
Z tymi papierami na mieszkanie to się pośpieszcie bo czeka się różnie,a uwież mi wielu ludzi składa takie aplikacje,im bardziej opiszesz swoją sytułacje za krytyczna tym szybciej mozna dostać mieszkanko,wspomni też o dzidziuśiu że chcecie miec i musićie miec swoje mieszkanie aby zapewnic mu dobre życie. :)

Gość kalcia 64
czesc jestem na tej stronie pierwszy raz obecnie pisze tylko na matki polki w anglii.Mam pytanie czy ktoras z was orientuje sie jaki musi byc dochod aby otrzymac hausing benefit. jestem obecnie w 4 m-cu ciazy mam juz dwoje dzieci. ja mam self emplojet moj dochod tygodniowy to 100f moj moz zaczol obecnie prace (29.01.07) otrzymoje oprucz tego mam work tax credit 77.94 na tydzien + child tax credit 79.65 na tydzien no i chaild benefit 116.60 na miesiac. zkladalam aplikacje na dom jestem juz na liscie ale musze czekac. wiedza ze z dniem 11.03 mam koniec umowy.zaproponowali mi znalezienie nowego domu i zlozenie aplikacji na dofinansowanie ale kiedy to robilam wczesniej moz jeszcze ni pracowal. powiedzcie jaki dochud musi byc aby to dofinansowanie otrzymac.

Gość kalcia 64
ni napisalam ile maz zarabia 237 na reke 300 przed podatkiem

Gość KALCIA 64
Dzieki ci agatko bardzo mi pomoglas mam nadzieje ze dam sobie rade pozdrawiam :)

Gość KALCIA 64
no i zaczely sie schody niezabardzo tamrozumiem co pisza