Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Daniel86

Czy osoby niemogące osiągnąć samodzielności powinny mieć prawo do związków?

Polecane posty

32 minuty temu, kris888 napisał:

A ja niestety tak nie potrafiłem, żeby od razu w związek bo ładna. Musiałem właśnie „wybadać” - no i wychodziło, że zajęta.

Jak innym ludziom udaje się stworzyć związki - nie wiem 😄 Czarna magia dla mnie.

W jaki sposób badałeś i nie informowały, że zajęte są .🤔 Odnoszę wrażenie ,że życie Cię sponiewierało wystarczająco i spocząłeś na laurach aż stałeś się niedostępny dla niewieściej natury. 😁Nie że się śmieje z Ciebie, tylko to mnie rozbawiło. 😅

2 minuty temu, Gеt Out napisał:

Jeżeli już ,to parobka zrobi z takiego lub innego podwładnego, czy stajennego ,a do kopulacji znajdzie sobie jakiegoś gogusia. 😁

Taki goguś się przyda nie powiem że nie😆  ale może nie stajennego tylko chociaż lokaja 😅

1 minutę temu, Gеt Out napisał:

W jaki sposób badałeś i nie informowały, że zajęte są .🤔 Odnoszę wrażenie ,że życie Cię sponiewierało wystarczająco i spocząłeś na laurach aż stałeś się niedostępny dla niewieściej natury. 😁Nie że się śmieje z Ciebie, tylko to mnie rozbawiło. 😅

Zbadał czyli patrzył czy idą same na spacer czy z kimś 🤔

czasem nie chce się z nikim spotykać jak ma jakieś złe doświadczenia.

3 minuty temu, Onaaaa napisał:

Taki goguś się przyda nie powiem że nie😆  ale może nie stajennego tylko chociaż lokaja 😅

Na jedno wychodzi , bo jak petent będzie i kto by nie chciaj mieć parobka osobistego . 😁

1 godzinę temu, Gеt Out napisał:

jeśli chcesz relacji będąc niesamodzielnym, to oznacza , że druga strona musiała by ciągnąć ten wóz co na dłuższą metę może być męczące.

Istnieją też związki, w których obie strony są niesamodzielne np. z powodu niepełnosprawności, czyli w dorosłym wieku też się zdarzają związki takie jak w liceum. (Nawiasem pisząc, ja kiedyś pytałem Was, jakie Wy związki uważacie za prawdziwe, a jakie nie)

3 minuty temu, Onaaaa napisał:

Zbadał czyli patrzył czy idą same na spacer czy z kimś 🤔

czasem nie chce się z nikim spotykać jak ma jakieś złe doświadczenia.

Ale kobieta może z bratem iść gdzieś ,albo z kolegą więc pewności nie ma czy zajęta. 😁

Najpewniej zraził się i trochę odstaje bo staroświecki .

3 minuty temu, Gеt Out napisał:

Na jedno wychodzi , bo jak petent będzie i kto by nie chciaj mieć parobka osobistego . 😁

On parobkiem a ona jak w nim zakochana to może mu gotować i go całować i to sie może jesczcze skończyć ślubem 😅

3 minuty temu, Daniel86 napisał:

Istnieją też związki, w których obie strony są niesamodzielne np. z powodu niepełnosprawności, czyli w dorosłym wieku też się zdarzają związki takie jak w liceum. (Nawiasem pisząc, ja kiedyś pytałem Was, jakie Wy związki uważacie za prawdziwe, a jakie nie)

Wtedy mają renty i gra muzyka. Też zależy jakiego rodzaju ta niepełnosprawność, bo jak umysł sprawny chociaż u jednej ze stron to są predyspozycje aby przewodzić. 

Ja to nie wy i  za coś prawdziwego uważam przyjaźń która może powstać np.z koleżeństwa. Ale ja z reguły mam inne przemyślenia niż ogół.

2 minuty temu, Onaaaa napisał:

On parobkiem a ona jak w nim zakochana to może mu gotować i go całować i to sie może jesczcze skończyć ślubem 😅

Pracowitość może się spodobać kobiecie , a dalej to już czas pokaże. 😅

8 minut temu, Daniel86 napisał:

Wszystkie związki sa prawdziwe nawet te w przedszkolu bo naprawdę sie czuje. 

7 minut temu, Gеt Out napisał:

Ale kobieta może z bratem iść gdzieś ,albo z kolegą więc pewności nie ma czy zajęta. 😁

Najpewniej zraził się i trochę odstaje bo staroświecki .

To może najprościej spytać 🤔

5 minut temu, Onaaaa napisał:

Widmo nie bierze pod uwagę takiej opcji tylko prostą zasadę, że nie ma pewniaków, więc po co związek skoro pewna jest tylko śmierć i podatki :classic_cool:

Edytowano przez Spaghetti...

1 minutę temu, Onaaaa napisał:

Wszystkie związki sa prawdziwe nawet te w przedszkolu bo naprawdę sie czuje. 

To próba jest jak na pokuszenie i jeżeli nie przetrwa upływu czasu to jak bańki na wodzie. 😁

To może najprościej spytać 🤔

Myślisz że ktoś by pytał czyś wolna gdybyśmy gdzieś łazili, bo wątpię. 😁 Zresztą odstraszał bym potencjalnych absztyfikantów. 😅

4 minuty temu, Spaghetti... napisał:

Widmo nie bierze pod uwagę takiej opcji tylko prostą zasadę, że nie ma pewniaków, więc po co związek skoro pewna jest tylko śmierć i podatki :classic_cool:

Czqsem związek się przyda by sie ocieplić i przytulić 🙂 Śmierć pewna ale chyba ważne jak sie je przeżyje.

6 minut temu, Gеt Out napisał:

To próba jest jak na pokuszenie i jeżeli nie przetrwa upływu czasu to jak bańki na wodzie. 😁

Z przedszkola zazwyczaj nie przetrwa choć bywają wyjątki 😆 ale taka ze szkoły średniej to juz często 

5 minut temu, Spaghetti... napisał:

Ja zawsze sobie obiorę wygodną pozycję co bym nie robił i robię bilans zysków i strat. A najwygodniej jest być na stopie koleżeńskiej z babą i bez zobowiązań, ale dobrze się bawić z nią, bo czas bardzo szybko leci i niedługo przyjdzie czas umierać . 😁

4 minuty temu, Gеt Out napisał:

Myślisz że ktoś by pytał czyś wolna gdybyśmy gdzieś łazili, bo wątpię. 😁 Zresztą odstraszał bym potencjalnych absztyfikantów. 😅

Bo to trzeba inaczej nie pytać czy wolna jak gdzieś z kimś idzie tylko jak sama idzie spytać czy pójdzie z nią do restauracji 😁

Z przedszkola zazwyczaj nie przetrwa choć bywają wyjątki 😆 ale taka ze szkoły średniej to juz często 

Są też przypadki że ludzie wracają do siebie po różnych perypetiach . Wiesz to trzeba się dobrać i najlepiej jak samo z siebie powstaje jakaś znajomość. Czas to później weryfikuje. 

Czqsem związek się przyda by sie ocieplić i przytulić 🙂 Śmierć pewna ale chyba ważne jak sie je przeżyje.

Też tak uważam, bo we dwoje rażniej jeśli oboje chcą spróbować 🙂 Pewnie, po to jest życie tu i teraz, więc po co się zastanawiać co będzie.

Ja zawsze sobie obiorę wygodną pozycję co bym nie robił i robię bilans zysków i strat. A najwygodniej jest być na stopie koleżeńskiej z babą i bez zobowiązań, ale dobrze się bawić z nią, bo czas bardzo szybko leci i niedługo przyjdzie czas umierać . 😁

Spoko, masz prawo robić kalkulacje, ale zwązek polega na wspólnym budowaniu szczęścia i kompromisie, a nie tylko kalkulacjach. Są jednak kobiety które chętnie skorzystają z opcji kolega na raz czy dwa itd.. więc zawsze możesz taką znależć żaden problem z fwb dziś jeśli takiej kobiety szukasz :classic_cool:

4 minuty temu, Onaaaa napisał:

Bo to trzeba inaczej nie pytać czy wolna jak gdzieś z kimś idzie tylko jak sama idzie spytać czy pójdzie z nią do restauracji 😁

Sama jak będzie szła, to pewnie gdzieś idzie , albo skądś wraca i ludzie nie lubią być zaczepiani. Musiała by go często widywać żeby wydał się jej  trochę znajomy i wtedy wyskoczyć z jakimś zaproszeniem. 

3 minuty temu, Gеt Out napisał:

Są też przypadki że ludzie wracają do siebie po różnych perypetiach . Wiesz to trzeba się dobrać i najlepiej jak samo z siebie powstaje jakaś znajomość. Czas to później weryfikuje. 

Chyba bym nie chciała wrócić ale rzeczywiście znam nawet kogoś co wziął ślub z tą samą osoba 2 razy. Jasne bo nic na siłę sie nie da. Nie da się kochać jak sie kogoś nie pokocha. 

8 minut temu, Spaghetti... napisał:

Też tak uważam, bo we dwoje rażniej jeśli oboje chcą spróbować 🙂 Pewnie, po to jest życie tu i teraz, więc po co się zastanawiać co będzie.

Tylko to tak łatwo sie pisze a trudniej wykonać. Czasem sie człowiek boi nowych rzeczy i ogólnie by zaryzykować itp.

5 minut temu, Spaghetti... napisał:

Spoko, masz prawo robić kalkulacje, ale zwązek polega na wspólnym budowaniu szczęścia i kompromisie, a nie tylko kalkulacjach. Są jednak kobiety które chętnie skorzystają z opcji kolega na raz czy dwa itd.. więc zawsze możesz taką znależć żaden problem z fwb dziś jeśli takiej kobiety szukasz :classic_cool:

Każda relacja jest inwestycją jakby nie spojrzeć i ryzykiem więc rozsądne jest zadbać też o swoje cztery litery. A jak się dba o siebie, to zadba się też o kobietę one to wiedzą. 

8 minut temu, Gеt Out napisał:

Sama jak będzie szła, to pewnie gdzieś idzie , albo skądś wraca i ludzie nie lubią być zaczepiani. Musiała by go często widywać żeby wydał się jej  trochę znajomy i wtedy wyskoczyć z jakimś zaproszeniem. 

Ja wiem bo jakoś mnie ludzie sie nie boją wcale I czesto podchodzą I coś pytają to i mialam nawet taki przypadek a nawet dwa że podszedł koleś I chciał raz telefon a raz iść na spacer. 

Edytowano przez Onaaaa

Tylko to tak łatwo sie pisze a trudniej wykonać. Czasem sie człowiek boi nowych rzeczy i ogólnie by zaryzykować itp.

Takie jest życie i od nas samych zależy z kim chcemy coś tworzyć lub nie. To normalne, szczególnie jeśli ktoś przeszedł coś czego nie chce już doświaczyć. 

Każdy ma prawo wyboru ... na tym polega ryzyko 😉 

4 minuty temu, Onaaaa napisał:

Ze wszystkim łatwo się mówi , a trudniej wykonać.

Każda relacja jest inwestycją jakby nie spojrzeć i ryzykiem więc rozsądne jest zadbać też o swoje cztery litery. A jak się dba o siebie, to zadba się też o kobietę one to wiedzą. 

Ślub jest inwestycją prawną jeśli dwie osoby podpiszą co trzeba i świadomie lub nie zgadzają się na podział majątku :classic_cool: Dbać o sobie warto zawsze, bo dla siebie masz przede wszystkim żyć jak chcesz i dopiero potem oferować komuś cokolwiek jeśli Cię stać i czujesz się wartościowym facetem.

2 minuty temu, Onaaaa napisał:

Ja wiem bo jakoś mnie ludzie sie nie boją wcale I czesto podchodzą I coś pytają to i mialam nawet taki przypadek a nawet dwa że podszedł koleś I chciał raz telefon a raz iść na spacer. 

Wzbudzasz zaufanie i ja tak mam , że ktoś obcy jak chce o coś zapytać to mnie zapyta. 😁

No i co zgodziłaś się i dałaś nr. telefonu 🤔

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się