Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kali byc Kali mieć

Równouprawnienie czy dobre maniery?

Polecane posty

Gość Kali byc Kali mieć

czy jesteście za równouprawnieniem czy raczej tzw. dobrymi manierami?

Gość dobre maniery

Gość również
dobre maniery

Gość Kali byc Kali mieć
a dlaczego nie równouprawnienie?? tak głośno na ten temat ostatnio?? czy to tylko garstka sfrustrowanych feministek robi tyle szumu wokół sprawy??

Gość Intruder
no własnie idotki,jak 200 lat temu,baba w domu,na każde zawołanie męza,od czasu do czasu wpierdulale za to na pokaz faceci sprezentują wam czasem dobre maniery,naprawde nie rozumiem kobiet,feministki tyle sie dawniej nawalczyłyzebyscie obecnie mogły mięc tyle praw ile nigdy wczesniej nie miałyscie a wam ciagle żle,idiotki :(

Gość jakich praw

Gość Intruder
praw głosu,pracy,nauki,ubioru,obywatelskich czy wiecie ze 200lat temu kobieta w polsce siedziala w domu a jej zadaniem bylo płodzić dzieci i czasem popracować na polu(jesli mieszkała na wsi) zainteresujciesie troche historią to moze lepiej zrozumiecie terażniejszość

Gość nie chodzi mi
o to co było 200 lat temu.chodzi mi o czasy współczesne. czy zrównanie wieku emerytalnego to jest prawo??dla mnie nie jest

Gość Intruder
tak,prawo równouprawnienia,cały czas o to walczyłyscie i ciagle powtarzalyscie jak to faceci mają fajnie no to widzicie jak mają fajnie :) zreszta co wam przeszkadza zrownanie wieku emerytalnego??przecież i tak kobiety żyją o kilka lat dłuzej :D

Gość fatalna kobieta oj fatalna
:O Gdybysmy wtedy nie walczyly to dzis nadal siedzialybysmy w domu :) Za nastepne 200 lat moze bedziemy mialy jeszcze wiecej praw i nasze wnuczki beda nam za to wdzieczne. Feminizm to teraz glownie walka majaca na celu zmiane krzywdzacych stereotypow i sposb w jaki mezczyzni postrzegaja kobiety.Np. kObieta jako partner w interesach nadal jest przede wszystkim "dobra dupa" a jakos ciezko jest mezczyznie przswoic do mozdzga, ze to przede wszystkim FACHOWIEC i posiadajacy wiedze i doswiadczenie!

Gość faceci mają zdecydownie lepiej
nie mają okresu nie rodzą dzieci . Nawet przez wzgląd na to kobity powiny krócej pracować.

Gość Intruder
o kurwa okres ale problem ale za to muszą 9miechów w wojsku odbębnić,obowiązuje ich cięzsze prawo za wykroczenia a w naszym społeczństwie nadal funkcjonuje szkodliwe przekonanie że to facet powinien utrzymać rodzine i kobiete takze o tym kto ma lepiej nie decyduje dzisiaj własciwie płec a szczescie

dlaczego mamy krocej pracowac? Czy kobiecosc to jakies uposledzenie czy choroba? Ciekawa praca to tez przyjemnosc i mozliwosc realizacji :O

Gość kisssssssssssss
?? upssssssssss

Intruder Od wojska mozna sie wywinac :O Ja bardzo chetnie bede utrzymywac mojego faceta:) :D On niech sie zajmie domem i dziecmi a praca :) Bede robila to co lubie:)

Gość Intruder
dobrze ze są jeszcze w tym kraju kobiety ktore mają szacunek do siebie i oprócz dupy i cyckow potrafią cos innego pokazywac :)

Gość Intruder
dzieci tez nie musisz rodzić,zmusza cię ktoś??

a czy ja napisalam, ze je bede rodzic? Czy dzieci z domu dziecka to w czyms gorsze od wlasnych? Nie jstem w sobie az tak zakochana by czuc potrzebe przekazywania swoich genow - bo w czym one lepsze od cudzych i czemu bardziej warte kochania?

Gość Intruder
dobrze ze uwazasz ze dziecko adoptowane ma taka sama wartosc jak to ktore przejdzie przez własną cipe,dzisiaj takie poglądy to rzadkosc a ludzie adoptują dzieci po to ażeby uzyskac rózne udogodnienia z tego tytułu a nie po to zeby je obdarzyć miłoscią

ludzie dzisiaj wiekszosc rzeczy robia dla udogodnien. Coz ja i moj facet dla rodziny jestesmy dziwakami przez nasze poglady na zycie, jak nie idziesz w kieracie to taka latke dostajesz. Jestesmy za to bardzo szczesliwymi "dziwakami" i mam nadzieje, ze te dzieci bede z nami szczesliwe:)

Gość Intruder
życze wam tego :)

dzieki :) Uciekam spac :) Pozdrawiam 🖐️ :)

--> fatalna kobieta oj fatalna Jeżeli dostaniecie więcej praw to będzie dyskryminacja mężczyzn. A więc o to chodzi feministkom ? :(

Myrevin Przeczytaj moj post z 00:10 :) Tam napisalam o co chodzi mi- jako feministce:) Co do praw to ja tam nie chce wiecej -wystraczy mi tyle samo:)

Gość tak mnie sie zdaje
nooo, jak kobiety beda zarabiac tyle samo co mezczyzni na rownorzednch stanowiskach to rzeczywiscie bedzie dyskrminacja mezczyzn :)

tak mnie sie daje 🖐️ ;)

Gość równouprawnienie i dobre
maniery się nie wykluczają.

--> tak mnie sie zdaje Jeżeli wyłącznie będzie to wynikiem zapisu prawnego to dokladnie będzie to dyskryminacja i paradoksalnie będzie to chroniło rownież mężczyzn.(obiboków np.) (sic) Nie wyobrażam sobie że pracodawcy prawo miało by narzucać w platności za prace. Za wykonywanie tej samej pracy z takim samym skutkiem powinno się płacić tyle samo.

"Za wykonywanie tej samej pracy z takim samym skutkiem powinno się płacić tyle samo" owszem POWINNO... ale w praktyce czesto tak nie jest :O

Gość tak mnie sie zdaje
powinno, ale sie nie placi. Paradoksalnie czesto facet obibok zarabia wiecej niz jego harujaca kolezanka. Dlaczego? Bo jest facetem :) Jak z tym walczyc? Poza droga prawna nic i nie przychodzi na mysl, ale w sumie jestem tylko kobieta ;) Moze masz jakis lepszy pomysl? :)