Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość billy girl

Czy mydłem Dove można myć twarz?

Polecane posty

Gość billy girl

Tzn. czy jest wystarczająco delikatne?

Gość ostatnio
kup sobie mydełko glicerydowe, lub z AA, a dave jest marne, strasznie marne

no nie wiem czy Dove jest takie marne, uwazam, ze wsrod tego szajsu jaki jest dostepny Dove jestjednym zlepszych...

Gość skubana
producent poleca mycie nim twarzy ale ja bym sie na to nie odwazyla

Gość billy girl
dzięki za odpowiedzi :*

Gość wielka mądra głowa
mydłem dove to ja bym nawet dupy nie umyła. Żrące i wysuszające - to moje zdanie o tych kosmetykach. Ale na każdego na pewno działają inaczej , można wypróbować

Gość tak se pisze
to czym wy myjecie twarz?? naprawde tylko specjalnymi preparatami?? ja jestem uzalezniona od szorowania mydlem, inaczej czuje sie niedomyta, i nie wiem co z tym zrobic a domyslam sie ze mydlo mi szkodzi

Gość tylko nie dove
!!! jak kiedyś umyłam tym świństwem twarz to zrobiłam się koszmarnie czerwona a najgorsze, że długo nie chciało mi to zejść. Buzie najlepiej myś przegotowaną wodą (tylko komu się tak chce :P ) albo czymś super delikatnym

Ja myję tylko żelami do twarzy. Po mydle lub dove mam tak przesuszoną skórę,że czuję jakbym miała maskę na twarzy brrr.

Kiedyś parę razy umyłam i nigdy wcześniej nie miałąm tak przesuszonej skóry. Polecam szare mydło, kosmetyczka mi doradziła.

Gość Mckamikadze
Ja mam zle doswiadczenia z tzw namydlaniem twarzy mydlem dove. Wpierw czulam ze skora jest naprawde czysta i odswierzona ale tak po pol godzinie zaczela mnie piec twarz, dostalam wypiekow. Nikomu tego nie zycze :) tym bardziej ze to chodzi o jednak wazna czesc ciala :D

Gość a ja mylam dove
tym ogorkowym i jest ok

Gość tak se pisze
szare mydlo... a nie smierdzi twarz dlugo pozniej, tzn charakterystycznym zapachem szarego mydla?

Gość wicca21
o jejciu raz umylam sobie twarz tym mydlem i na jednym razie sie skonczylo. o wiele lepsze i tansze jest mydelko bambino dla dzieci, mam raczej wrazliwa cere a po tym mydelku nic mi nie jest

Gość Justinka_
Dziwne rzeczy mówicie o tym Dove.Dla mnie to jedyne dobre mydło z tych tańszych.Kiedy po raz pierwszy umyłam nim ręce,to po umyciu miałam je leciutko natłuszczone.Jeszcze żadne mydło nie natłuściło mi tak przyjemnie dłoni :).Dove jest naprawdę super,skóra jest po nim naprawdę nawilżona!Ale twarzy nim nie myję,tylko specjalnym tonikiem do skóry wrażliwej z AA.

Gość tonik nie jest do mycia
toniku sie uzywa juz PO umyciu-czy to mleczkiem,czy to zelem czy mydlem

Gość można myć twarz..
Magdooosia_85 ma rację dobre jest szare mydło do twarzy i dolnych partii ciała...:p

Gość mimika
ja myje nim od bardzodawna jak rowniez moja kumpela i jestesmy bardzo zadowolone tylko ze tym tradycyjnym zalezy od twarzy

Gość a ja polecam to
ale krem tylko do twarzy bo ciało nie wymaga użycia niczego tak swietnie sie czuje, po jego uzyciu

Gość moja
mama myje tylko Dove ale tym zwykłym i nic jej sie nie dzieje a ma wrażliwą skóre...

do cery trądzikowej mydło szare...na noc potem tylko nawilzam skóre wokól oczu zeby nie była napieta.z rana tez myje szarym(przed wyjsciem)potem smaruje kremem nivea young(podoba mi sie tez krem bo fajnie matuje skóre itp! warty wyprubowania!

Gość nivea young
dla mnie beznadzieje, strasznie się po nim błyszczałam i miałam dziwne uczucie jakby mi się twarz kleiła od niego, a dawałam ledwo co.

Gość icb
Ja myje mydlem Dove twarz juz parenascie miesiecy i ... nie wysusza mi skory, mysle tez ze troche przezwyczailam tez skore do tego mydla,wlasnie dzis mi sie skonczylo i jutro musze gonic do sklepu i kupic m.in. mydlo Dove...

można, ma ono odpowiednie pH. zwykłym mydłem bym nie myła. ale i tak wolę żele.

Kiedyś raz spróbowałam. Mało że twarz to jeszcze się nim podmyłam :o Podrażnienia na twarzy i stanu zapalnego w intymnych miejscach nie mogłam zaleczyć przez jakies 2 tygodnie. Moje zdanie podziela jak widac bardzo wiele ludzi.

ja tez mam delikatnie wysuszona twarz po dove, ale jak zaczelam uzywac dobrego kremu, to i skora przestala byc sucha, do tego uzywalm kremowego zelu do mycia twarzy, i jest dobrze, moja znajoma uzywala dove ale sprowadzila sobie z Wloch, a tez ma cholernie wrazliwa skore, po polskim dove byla buraczkiem na twarzy niby firma ta sama ale kosmetyki z zagranicy sa jak najbardziej prawdziwie firmowe, u nas jakies podroby!!!

Pewnie można... Nigdzie nie spotkałam zakazu...;) Makijaż zmywam różowym mleczkiem AA a potem myję twarz żelem L\'Oreal Pure Zone. Mydła Dove używam i bardzo je lubię, ale nie myję nic twarzy. Wesolutka, nie jest tajemnicą, że na wschodni rynek te same koncerny produkują wyroby gorszej jakości, bo odbiorca jest mniej wymagający a i cena gra większą rolę.