Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy po ciazy

Czy po ciazy naprawde nie da sie wygladac jak przed??!!

Polecane posty

Gość czy po ciazy

Czy to prawda ze zawsze wyglada sie inaczej?? No bo np. jesli sie nie karmi piersia to piersi nie traca jedrnosci, a jesli sie cwiczy, no to chyba da sie wrocic do figury i pozbyc brzucha?? Juz sama nie wiem, bo caly czas mam wrazenie ze kobiety uwazaja, ze babka ktora urodzila musi wygladac jak za przeproszeniem maciora...przeciez to chyba wcale tak nie jest???!! udalo wam sie wrocic do poprzedniej figury? i w ogole czy dobrze sie czujecie po prorodzie, wszystko jest ok? tak sie dopytauje...bo troche sie boje :(

Gość rozowa kalina
da sie wygladac nawet lepiej :) Jezeli chodzi o piersi to wiadomo ze sa "wyssane" ale ja akurat nie karmilam piersia i w tej kwesti nic sie nie zmienilo :) Wystarczy troszke zadbac o siebie i bedzie ok i wcale nie mowie tu o intensywnych cwiczeniach :) a jak ci zostanie troszke cialka na biodrach to tylko bedziesz bardziej kobieca :) I nie ma co sie przejmowac glupim gadaniem :) maly dzieciaczek zwykle tak daje w kosc ze bedziesz chudsza niz przed porodem :)

Nie wyglądam wiele gorzej ;) ale do figury sprzed dzieci nie wróciłam. Zostały rozstępy, piersi są trochę mniej jędrne i nieodwracalnie zwiększyła się objętość bioder - zwłaszcza po drugim dziecku. Cudów nie ma. Najlepiej się nie przejmować :D Co innego się zaniedbać a co innego walczyć z wiatrakami.

Gość siostra mojego faceta
urodziła dziecko a figurę ma zajebistą - ale mi sie wydaje ze to uwarunkowania genetyczne - ona duzo jadła w czasie ciaży, po ciązy wogóle sie nie odchudzała a jest szczuplutka ze przesada.

ja narazie jestem w ciazy, wiec nie wiem jak to ze mna bedzie. Wiem natomiast ze mam silna wole i dam rade doprowadzic sie do porzadku:) Znam kobiety, ktore urodzily dzieci i WOGOLE tego po nich nie widac. Na pewno pomagają geny, ale ciezka praca nas sobą rownież. Co ciekawe wiele kobiet po ciazy chudnie poniżej swojej normalnej wagi.. zauwazylam, ze to co najbardziej narzekają na swoją tusze-wcale nie dbają o diete i ruch. A trzeba byc konsekwentym:)

Gość grace24
hm..........moja kolezanka po ciąży wygląda lepiej niz przed!!! ma przepiękną cere i schudła wszystkie zbędne kg. Nie wiem jak ona to zrobiła. Zresztą w czasie ciąży miała badzo mały brzuch, w 9 miesiącu wyglądała jak inne kobiety w 3. Wszytskie laski jej zazdrościły. Wygląda teraz jak modelka. Natomiast druga moja kumpela ma pecha. Została jej obwisła skóra na brzuchu i wygląda obrzydliwie:-( ja tam nie zamierzam zaciążyc. Mam 26 lat ale w roli matki sie nie widze. Zresztą nie po to dbałam tyle o swoje ciało zeby to wszystko zaprzepaścić i wyglądac jak słon.

Może i nie widać gdy są ubrane ;) Ja w ciuchach wyglądam prawie tak samo jak przed ciążami, rozstępy mam na tyłku więc są słodką tajemnicą moją i męża ;) Niektóre kobiety zyskują po dziecku, zwłaszcza te o chłopięcych kształatach, bo w końcu zaokrągla się im to i owo - znaczy pupa :)

moja szwagierka przed ciążą ważyła prawie 70 kg i miała nadwagę, ciaży nie było długo po niej widać, po porodzie (teraz dziecko ma roczek) waży niecłe 50 kg, wygląda 10 lat młodziej i dużoooooo korzystniej

Gość podobno
kobietom, które przed ciążą ćwiczyły, miały tzw. mięśnie i ogólnie byly "zadbane", jest łatwiej po ciąży dojść do "swojej" figury. Nie wiem ile w tym prawdy bo nie prówobałam jeszcze :-p

Niewiem od czego to zalezy ale raczej na pewno nie mamy na to zadnego wpływu ( chyba zależy od predyspozycji ) Moja mama przed ciążą była b. szczupła ( rozmiar mierząc jej sukienki miała 36) po ciąży została gruba i nic nie dało się zrobić Ja w ciąży jadłam wszystko a przytyłam tylko 9 k.g. po ciąży zaraz wróciłam do wagi 50 k.g. i tak mi zostało do teraz , w czasie ciąży nie stosowałam zadnych kremów na rozstępy ( choć brzych miałam wielki ) i nie mam żadnego rozstępu na brzuchu. Moja sąsiadka całe życie była \" dobrze zbudowana \" urodziła dwójkę dzieci i zrobiła się laska .

Gość Chyba geny o tm decyduja
ja urodzilam 2 dzieci w wieku 24 i 28 lat,jestem typem chudzielaca i ciaze tego nie zmienily,w tej chwili mam ponad 40 lat nigdy nie musialam dbac o figure,zadnych problemow z rozstepami czy celulitem ,ciaze dodaly mi odrobine ciala ,sersze bioderka po prostu tak mam ze na twarzy widac uplywajacy czas a reszta az sie sama dziwie nie zmienia sie od lat/podbno im wczesniejsza ciaza tym latwiej wrocic do normy ale nie zawsze tak jest,odladalyscie wczoraj polsatowskie chce byc piekna?mloda dziewczyna a ciaz doprowadzila jej brzuch do ruiny,przyznam ze czegos tak okropnego nie widzialam nawet u duzo starszych kobiet

Gość 11111111
zawsze mamy wpływ na swój wygląd i nawet ja z jakiegoś powodu (innego niż obrzarstwo) utyjemy podczas ciąży to można wrócić do swojego wyglądu sprzed,może nie natychmiast ale skoro połóg trwa ok 6 tyg. i w tym czasie wszystko w środku jest w stanie powrócić do normy to dlaczego inaczej miałoby być z pozostałymi częściami ciała? jedynie piersi mogą stracić trochę na jędrności i bardzo słusznie zauważyła Daffodile ,że najbardziej narzekają te kobiety ,które tylko z własnej winy doprowadziły sie to takiego a nie innego wyglądu,kobieta,której zależy na swoim wyglądzie zawsze będzie o siebie dbała,również będac w ciąży ciąża to normalny stan a nie jakaś choroba ,która może doprowadzić ciało do ruiny

Jeżeli któraś w ciąży obżera sie bez umiaru i przytyje 30 kg, to potem faktycznie trudno jest wrócić do poprzedniej figury. Ostatnio w parku widziałam dziewczyne z córeczka. Miała bardzo niskie biodrówki i figurę - rewelacyjna. Żdnego brzucha, nie mówiąc już o rozstepach. Na pewno w dużej mierze zalezy to od genów, skłonności i dbania o siebie. Myslę, że przekonanie o utracie figury wzięło sie jeszcze z dawnych czasow, kiedy kobieta w ciąży jadła \"za dwoje\", potem faktycznie wyglądała jak słoń i trudno jej było zrzucic kilogramy, zwlaszcza że przychodziła nastepna ciąża.

Ja tam nigdy nie bylam typem sportsmenki..A juz zwlaszcza po pierwszym dziecku, a jednak schudlam szybko , a nawet waga moja byla o wiele lepsza byla niz przed pierwsza ciaza (karmienie piersia pomoglo zrzucic zbedne kilogramy :) ) teraz jestem w kolejnej ciazy, 6-ty miesiac, poki co 1,5 kilo przybralam tylko i wygladam ponoc swietnie (ja tam oczywiscie zawsze zaprzeczam, bo z natury mam sklonnosci do narzekania :-P) Ale zeby byc szczera zupelnie, to moje piersi po ciazy nie sa super idealne, trocjhe rozstepow, szczegolnie na prawej, bo bardziej urosla...i nie przez karmianie tylko juz w ciazy mi sie pojawily, ale potem zbladly...Mysle, ze jakbym nie byla tak leniwa, i chcialo mi sie wziac za masaze jakies szybko bym przywrocila im jedrnosc (im czyli piersiom ;-) ) Generalnie mozna wygladac super i po kilkorgu dzieciach (znam przypadki! ) albo zapuscic sie i bez zachodzenia w ciaze. Acha, po ciazy moja figura zrobila sie bardziej kobieca.To kolejny plus :-)

Gość JeszczePrzed
Może to zabrzmi beznadziejnie, ale mam 27 lat i boję się, że ciąża zniszczy mi figurę. Jestem szczupła, wcieram w brzuch i uda balsamy itd. Ale zawsze miałam nieco odstający brzuszek:( Robienie brzuszków nie bardzo mi pomogło - mięśnie są (ćwiczę już 7 lat: siłownia, jazda na rowerze itd.), ale brzuszek nie jest płaski. Nie ćwiczę bardzo intensywnie, więc o przetrenowaniu nie może być mowy. Cellulit mam:( i boję się rozstępów. Wkurza mnie to, że nie jestem typem osoby kanapowej, a skórka jest:-O No jak teraz dojdzie ciąża i jakieś rozstępy to kurna złapie doła. To straszne, ale nigdy nie byłam zadowolona ze swojej sylwetki i boję się, że tak już będzie całe życie.

Gość marei
Chcecie dzieci nie karmić piersią tylko jakimiś sztucznymi specyfikami? Cóż, powodzenia. Tylko dzieci żal. Próżność.

Gość roxuś
jasne,że sie da.... ja przed ciaza wazylam 55kg po porodzie waze tyle samo, dziecko karmione bylo przez rok piersia... nie uwazam zeby byly one mniej jedrne niz byly... nie zalamujcie sie bedzie dobrze!

Gość tak asobie jedna
Moja córka ma 18 miesięcy i powiem szczerze że dopiero teraz wyglądam lepiej niż przed ciążą i jeśli nie ma się tak zwanych dobrych genów i w ciągu 1-2 miesięcy po porodzie nie schudniesz to jeśli przestaniesz karmić piersią i będziesz ćwiczyć to zaręczam że będziesz wyglądać lepiej niż przed ciążą, wiem po sobie. Co się tyczy biustu - to karmiłam prawie 14 miesięcy i wcale nie mam obwisłych może temu że wcześniej czyli przed ciążą były małe a pokarmu miałam dużo i cieszę się bo teraz są większe i jędrniejsze ale nie obwisłe. Czyli jednym słowem po porodzie trzeba dbać o siebie i wszysto będzie dobrze figura i zadowolenie z siebie.