Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie_wiem_czy_dobrze_myśle

Pracować i studiować w stolicy?!

Polecane posty

Gość Nie_wiem_czy_dobrze_myśle

Od dłużeszgo czasu myśle nad przeprowadzka do Warszawy. Chcialabym tam sie uczyc i pracowac. Dodam, ze mam zapewnione - przynajmniej przez pierwsze 2-3 lata - mieszkanie za darmo ze wzgledu na rodzinke. Slyszalam, ze w stolicy latwiej o prace no i zarobki sa wieksze. Czy myslicie, ze to dobry pomysl? Nie chce rzucac sie z motyka na Slonce, ale tu gdzie mieszkam - male miasteczko- nie mam zadnych perspektyw... Pomóżcie prosze! Moze ktos z was pracuje i studiuje zaocznie w Warszawie?! Prosze o jakas rade. Pozdrawiam serdecznie!:)

Gość moze wybierz inne miasto
nie zabieraj nam pracy!! 😭

kolezanko powyzej prace znajdzie kazdy ten kto naprawde bedzie sie o nia staral.jesli jestes dobrym pracownokiem nie masz sie co bac konkurencji. a co do kolezanki Nie_wiem_czy_dobrze_myśle -jesli podoba ci sie wawa to jak najbardziej dobry pomysl zebys sie tam przeniosla tymbardziej ze masz darmowe mieszkanko.do odwaznych swiat nalezy. ja jestem z innego rejonu polski ale nawet tu dosiegnelo mnie kilka propozycji pracy z zwawy i czasem ktos mowil -jakbys byla w wawie to robote juz bys miala; ] do odwaznych swiat nalezy wiec wykorzystaj moment a do siebie do rodzinnej miejscowosci w razie czeko przeciez zawsze bedziesz mogla wrocic.to tyle z mojej strony. dodam ze mi sie osoboscie wawa nie podoba czasem spedzam tam kilka tygodni i za nic w swiecie nie przenioslabym sie mieszkac w tym szarymwiecznie pedzacym miescie. pozdro.

Gość Warszawa moje miasto
Urodzilam sie i mieszkam w stolicy od 28 lat. Tu skonczylam studia dzienne na Uniwersytecie Warszawskim. Tu mam prace, rodzine i znajomych. To jest moje miejsce na ziemi, w ktorym czesto gesto czuje sie obco.... Wlasnie wrocilam z majowki, ktora spedzalam na poludniu Polski. Tam cisza, spokoj... wjechalam do Wawy i znowu ten gwar, spaliny... gdybym mogla wybrac swoje miejsce urodzin to wybralabym na przyklad Wadowice. Studia w Krakowie a potem powrot w rodzinne strony. Ale faktem jest ze ja mialam szanse studiowac w najwiekszym miescie Polski, nigdy nie mialam poczucia, ze cos mi ucieka, ze w innym miescie mojej ojczyzny sa lepsze perspektywy. Jestes mloda, jezeli ciagnie cie w swiat (jak mnie ciagnelo to na rok do Stanow wyjechalam), to probuj. Jak nie wyjdzie zawsze mozesz wrocic... Jak nie sprobujesz, mozesz zas zalowac...

Gość z pinezka w potylicy
😠 wynocha to nasze miasto !! mamy dosyc wsi w miescie:o nawet nie wiecie jak jest tu milo w dluzsze weekendy jak wiocha do domow jedzie :o :)