Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie moge sobie z tym poradzic

pękające kąciki ust

Polecane posty

Gość gość
najlepiej zrobić loda mezowi i po zajadach

Gość gość
Może komuś pomogę... Zmagałam się z okropnym problemem zaczerwienienia wokół ust, pierzchły, wysychały, bolały, puchły, następnie ściągały się jak u staruszki, i zrobiły się dziwne plamy na górnej wardze, bliżej skóry niż dziąseł, czyli u góry wargi, z których schodziła błonka, a pod spodem zaczerwienienie bez sączenia się niczego, takie łuszczenie. Wyglądałam jakbym całą noc była przyssana do szklanki i nie piła wody przez tydzień (wysuszenie) najgorzej było rano. Fajnie wyglądać jak Angelina Joli, ale nie koniecznie z takim czerwonym rumieniem. 5 miesięcy! całe lato bez pomadki, bez niczego, 5 miesięcy szukania, smarowania już chyba wszystkim, suplementy wit B, A, K, żelazo, dieta normalna z przewagą zdrowej, do tego badania mikrobiologiczne na grzyby i bakterie - wyszły ujemne, badanie krwi - w normie, dermatolog - bezradny, alergolog - testy pokarmowe i wziewne ujemne, usg brzucha (bo czasem zmiany na narządach dają o sobie znać różnie) - w normie, RTG płuc w normie, badanie kału i moczu - w normie, odwiedziny u psychiatry - jestem normalna, choć zakładałam, że to może ze stresu... otóż nie. 5 miesięcy masakry i ten ból rano, że kanapki zjeść nie mogłam, bo nie mogłam otworzyć ust. Wstawałam rano i ryczałam z niemocy. Cały internet przeczytany + książki medyczne... postanowiłam, jeśli coś się nie goi od 5 miesiący, to musi być dużym gó..nem, a więc co - biopsja i wizyta u chirurga onkologicznego. czekam sobie więc na termin biopsji i nagle bingo i nagle pomysł (setny już co prawda czym jest moja przypadłość) PRZECIEŻ JA PÓŁ ROKU TEMU ZMIENIŁAM PASTĘ DO ZĘBÓW NA TAKĄ Z FLUOREM! ELMEX FIOLETOWY! tak, i bardziej mnie boli i puchnie rano po całej nocy z wiadomą mikroreszteczką pasty na ustach i bardziej z prawej strony tam gdzie szczoteczka styka się ze skórą! Odstawiłam pastę, kupiłam taką dla alergicznych niemowlaków i już następnego dnia rano EUREKA kurde jest lepiej! Trochę szkoda, że nie wyglądam już jak Angelina Joli, ale jakoś to przeżyje, zwłaszcza, że od 5 miesięcy mogłam nareszcie pocałować swojego mężczyznę na dzień dobry.... dlaczego ja na to nie wpadłam? wydało mi się to zbyt oczywiste? Odkładam biopsję, odczekam miesiąc na paście dla dzieci i zobaczymy czy będę mogła umalować usta po pół roku przerwy....