Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupie wiem ale odpowiedzcie

sperma w wannie...................

Polecane posty

Mam takie pytanie, czy jezeli w wannie byla sperma, ale zostala przeciez splukana , bylo tez mydlo i jakies plyny do kapieli, a po godzinie czy dwoch kobieta poszla sie wykapac (8 dzien cyklu), to moze byc w ciazy??plemniki chyba tyle nie zyja i gina w kontakcie z mydlem goraca woda itd, prawda? Pytamie jest hipotetyczne, no ale mieskzam z chlopakiem a tabletek nie biore, moze sie tak zdarzyc i dlatego pytam...ale chyba nie warto sie takim czyms martwic?

Gość allo allo
w ciele kobiety zyja ok 72 h poza cialem, w temp. do 20 stopni C zyja ok 20 h

Gość allo allo
nie wiem jak jest z powierzchnia wanny...

no ale goraca woda plus mydlo...? wydawalo mi sei ze zyja kolo pol godzily poza cialem

Gość to zarty

Gość ejjjjjjjjj
Ej... nie masz sie co martwić. Plemniki poza ciałem szybko giną. Zresztą sperma szybko wysycha (ktoś tu napisał ze zyją 20 godz. bzdrura totalna). W wodzie chlorowanej szybko giną. A jesli Ty po jakimś tam czasie poszłaś sie kapać to czego sie boisz. Nawet jesli cudem by ten mikroskopijny plemnik (ale to niemozliwe) przezył to myślisz ze on pływałby po wannie w poszukiwaniu Twojej dziurki?

Gość allo allo
powyzej sprostowanie :-)

Gość ejjjjjjjjj
"W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin. Jeżeli plemniki dostaną się w okolice wejścia do pochwy, to w sprzyjających okolicznościach, np. kobieta jest w fazie owulacji, istnieje możliwość zapłodnienia" Ten artykuł jest jakis lipny. Poza ciałem moze zyc 70 godzin hahahahahahaha czyli krócej niz w ciele kobiety? hahahahahahah Ludzie przeciez sperma wysycha!! Myslicie ze w takiej wyschnietej zyja plemniki?!!

alw na dnie wanny moglo byc troszke wody czyli nei bylo sucho ...no nie wiem :( ale przeciez minely ze dwie godziny bylo mydlo..to chyba niemozliwe

Gość chryste poczytaj cos o
płodności, plemnikach, antykoncepcji itp. jezeli juz skonczyłas szkole (cos ty na biologii robila ? spała ?) a nie swiec tutaj tą bezbrzeżną ignorancją i głupotą :O

nie martw sie plemniki nie przezyja w innym wypadku mogłabys byc zapłodniona przez własnego tatusia hehe bo przeciez w domu tatus korzysta z tej samej wanny. mozna by miec watpliwosci czy kapiac sie razem z facetem w jednej wannie ,jest to raczej niemozliwe ale cuda sie zdarzaja, ale w tej sytuacji ktora ty opisujesz nie masz sie naprawde co martwic a ludzie ktorzy tak głupio odpisują sami zapewne zadaja rownie głupie pytania głowa do gory!!

Gość dziecko drogie niedouczone
weź tez pod uwagę to, że ze względu na zanieczyszczenie środowiska, stres, choroby cywilizacyjne, męskie plemniki mają się coraz gorzej... 20% wszystkich par nie może w ogóle mieć potomstwa. Mężczyźni mają coraz częśćiej problemy z hormonami, potencją, żywotnościa nasienia. Co prawda to głównbie kobiety leczą się hormonalnie, dlatego że takie zmiany u nich są bardziej widoczne (zanik okresu, trądzik, owłosienie), ale to mężczyźni są coraz bardziej podatni na zaburzenia hormonalne i niepłodność. U mężczyzny nikogo nie dziwi np. brak owłosienia na klacie- taka jego urda zwykło sioę mówić. A innych, poważnych objawów niema. No, może ktoś zaczie się niepokoić, kiedy urosną mu gruczoły piersiowe... Mężczyźni nie robią zazwyczaj żadnych badań hormonalnych. Dopiero, kiedy wychodzi na jaw, że para nie może mieć dzieci, iedy już przełamią wstyd, przestaną uważać, że to wina kobiety (jak zawsze) i zdecydują się na badania, może się okazać, że problemy mieli już od dawna. Dlatego taka wanna wykańcza marne i coraz mniej żywotne plemniki w 100% i już.

Gość guziczek
:/ Wystraszyłaś mnie ostatnim postem:/ Mój facet nie ma owłosienia na klacie:/ I wcale się nie depiluje w tej czesci ciała:/

Gość szko
hehehe kiedys tez sie balam wlasnie z e sperma w wannie mzoe zaplodnic he

Gość róża18
nie masz się co obawiać sperma nie przeżyje w gorącej wodzie z mydłem i różnymi płynami.

Gość Nieznany ale Wiedzacy P
Po 1 Plemnik Obumiera w Wodzie Natychmiastowo ! Czyli po zetknięciu sie z Woda Ginie.... Plemniki w Spermie umierają w Szybkim czasie od 20min do 1 h.... dlatego tak żyją dłużej bo sperma jest w temperaturze ciała czyli ma taka sama temperaturę jak ciało z którego se wyleciało i sie tak Powoli ochładza robi sie zimne aż plemniki Umierają !! a z Ta wanna to nawet mogla byś sie kąpać odrazo po tym kto tam tego napościł ( Oczywiste Po spłukaniu wanny )

Gość Bedzie spox
Wiem ze to juz troche mineło od tego posta ale dla innych co maja taki sam problem! Niemacie sie naprawde czym martwic! Wiem bo tez miałem taki sam problem i juz dowano go niemam.Sperma w kontakcie z woda w dodatku chlorowana niema szans,pozatym sa w niej rózne detergenty take jak szampon,mydło,płyn do kapieli. Jak wiadomo niema zadnych szans by take małe plemniczki wytrzymały takie warunki chyba ze sa to plemniki chucka norrisa... Pozdrawiam

Gość nieznanyyyyyyyy
Ja zadam swoje pytanie teraz jesli można. Jak ja mając 15 lat spójsciłem się do gorącej wody, z trzy krople ale tylko mała piała plamka w jednej reszta przeźroczysta, potem się w tym wykąpałem cały mydłem i umyłem głowę. Woda była gorąca. Zapomniałem spóścić wode. Wykompały się w tym dwie osoby którą ostatnia była kobieta. Wszystkie dolewały wodę i myły włosy. Do tego kobieta używa płynu do miejsc intymnych. Możliwe jest zajście w ciążę? Wszystko było w odstępie godziny od mojego wytrysku (kąpiel kobiety).

Gość uhbgtfd
wszyscy jesteście pirdol......idzcie się leczyć!!!

Gość Anonimka910
A mam następujący problem Otóż jakiś tydz temu masturbowalam się (jestem dziewica) i włożyłam ale płytko szczoteczkę do zębów taty i teraz się boję ze na tej szczoteczce mogły być plemniki i ze zaszlam w ciążę ;((((((( Błagam proszę o odp czy mogły być na niej plemniki i czy mogłam zająć w ciążę Od tygodnia zasnąć nie mogę z obawy przed ciaza !!

Gość wciążniepewna
jeszcze nie słyszałam o tym aby ktoś zaszedł w ciąże kąpiąc się w "wodzie z plemnikami". Moim zdaniem to jest kompletnie niemożliwe. Do zapłodnienia może dojść jedynie przy kontakcie seksualnym (między kobietą a mężczyzną, jakby ktoś miał wątpliwości :D) gdzie wystąpił wytrysk

Gość czy jak sie kompałem
i potem moja mama, w odstepnie około 20 minut to mama mogla zajśc w ciążę? mói, że boli ją brzuch. Czy to może być, bo trzepałem w wannie sobie freda ze dwa razy.

Gość wciążniepewna
nie mogła zajść w ciąze. to raczej niemożliwe A brzuch może bolec z wielu innych powodów

Gość ola444
ja tak właśnie zaszłam :)

Gość wciążniepewna
a skąd wiesz, że tak własnie zaszłaś?:)

Dobre:D ci co piszą ze można od kąpieli zajść:D wowwww... to wiecie co by się działo w basenach? jeden by sobie popuścił przez "widoki" lasek a 20kobiet potem łaziło by z brzuchem:D w ciążę nie zachodzi się ani przez petting ani przez kąpiel, nawet w wodzie ze sperma.

Gość wielkiszu
Drodzy Państwo czytając to co tu wytworzyliscie sam z wariowałem. Zapytałem o to zapłodnienie w wannie eksperta ginekologa z Kliniki Ginekologii Uniwersytetu Medycznego. Jego odpowiedz na pytanie brzmiała: "To kosmicznie nieprawdopodobne." to tak żeby uciąć wszelki spekulacje. Pozdrawiam

Gość anette82
chcialam sie zapytac otoz zalatwialam sie i podmywalam sie bo tak robie dla higieny.seksu nie uprawiam juz zrzedu 4mc ani petting anic nicw tym rzeczy.Mieszkam zmezem on skorzystal raniutko o 4;50 przed praca.Ale jak sie zalatwialam to siepodmywalam majac tylko spodnie do ud zdjete potem wytarlam i zalozylam majtki i spodnie poczulam cos nie tak ze majtki suche spodnie na krawedzi paska wilgotne blisko obytu i pochwy az zamarlam i zdjelamspodnie na 2 mam pytanie czy mozna zajsc w ciaze w taki sposob to mi sie stalo o 13-14 blagam narazie nie myslimy o dzieciach i dostalam antykoncepcje ktora mam zazyc pierwszego dnia krawienia boje sie ze moge nie dostac okresu bo otoz biore leki gynaldin,flumycon,lacibos czy one opoznia mi okres cykle miewam co 21dni i trwaja 7dni i pytanie kiedy u mnie wystepuje owulacja i dni plodne.odpiszcie chyba sa tacy ktorzy dodadza mi otuchy w slowach i pisaniu na ten temat i powie jaka jest mozliwosc a ten przypadek stal sie 1.07.2010 blagam dziewczyny czy jest mozliwa ciaza?