Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała blondyneczka

bardzo bolące dziąsłą...

Polecane posty

Witajcie:) Piszę bo mam problem,który męczy mnie już od kilku tygodni i jest coraz gorzej... Chodzi o moje dziąsła ... Są jakby napuchnięte ,strasznie bolą ,doszło do tego ,że nie mogę juz jeść nic twardego bo sobie tym kaleczę dziąsła. Nie wiem dlaczego tak jest. Kiedyś juz miałam coś takiego ,ale zawsze mijało po kilku dni , teraz natomioast zamiast przechodzic niestety sie nasila:( Wiecie może co to może być i czym jest ta dolegliwość spowodowana? Piję już różne soki witaminowe, witaminy , bo ktoś mi powiedział ,że to może być spowodowane brakiem witamin,ale nie widze ppoprawy. Od dobrych kilku lat nie jem miesa.... nie wiem.... moze to jest przyczyną .... mam nadzieje ,że ktoś mi doradzi:) pozdrawiam!!!!

Gość rp86
a może zęby mądrości ci rosną...hm tylko od tego wiem ze mnie bardzo bolały dziąsła

Gość A jaka paste do zebow uzywasz
Bo ja jak zaczely mi krwawic i puchnac dziasla balam sie najgorszego tym bardziej ze lekarz tez sie tym przejal. Dostalam antybiotyk, bo milam dodatkowo goraczke i w sumie mi minelo, a badania krwi wyszly dobrze. Jak sie pozniej okazalo przyczyna byla pasta do zebow, mialam nadwrazliwe zeby, odsloniete szyjki zebowe i kupilam sobie paste wlasnie na takie dolegliwosci elmex. I to wlasnie od niej peawdopodobnie mialam takie dolegliwosci. Pozdrawiam

Gość A jaka paste do zebow uzywasz
Bo ja jak zaczely mi krwawic i puchnac dziasla balam sie najgorszego tym bardziej ze lekarz tez sie tym przejal. Dostalam antybiotyk, bo milam dodatkowo goraczke i w sumie mi minelo, a badania krwi wyszly dobrze. Jak sie pozniej okazalo przyczyna byla pasta do zebow, mialam nadwrazliwe zeby, odsloniete szyjki zebowe i kupilam sobie paste wlasnie na takie dolegliwosci elmex. I to wlasnie od niej peawdopodobnie mialam takie dolegliwosci. Pozdrawiam

pasty nie zmieniam od kilku lat jest ta sama blend-a med więc to chyba nie jest przyczyna. Mi na szczescie nie krwawia (jeszcze ) i mam nadzieję ,że przyczyną jest to ,że ząbkuję :) Ale to jest naprawde okropne. Nic nie można jeść , tylko jakieś kaszki piję jak niemowlaczek , nawet gorąca kawa czy herbata sprawiają ,że potem mi te dziąsła tak jakby pulsują i czuję dyskomfort. Coś okropnego ,ale coż moze będę mądrzejsza jak mi te ząbki madrości w końcu urosną ,a do tego czasu chyba zmyszona jestem jakoś znosić te cierpienia. Jest tylko jeden plus w calej tej sytuacji - bez odchudzania kilogramy mi uciekaja :) Juz jest 44 , jeszcze troche i nic ze ,mnie nie zostanie :] pozdrawiam i dziękuję ,że mi doradzacie !

polecam miesznkę ziołową \'septosan\' - jest ona wskazana przy stanach zapalnych blon sluzowych jamy ustnej i gardła

Gość pytajnik.
polecam wizyte u stomatologa, szkoda zebow.

Gość ala59
ja ci moge zaproponowac galaretke aloesowa i paste do zebow aloesowa rewelacyjnie zmniejsza bolace i krwawiace dziasla az do calkowitego ustania sama mialam to pomaga w 100%

Gość ból
tak bolą mnie dziąsła że lepiej nie pytać jak ktoś coś ma na bolące dziąsła to niech do mnie napisze błagam . BÓL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!