Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość depilatorka

depilator raz jeszcze!!!

Polecane posty

Gość depilatorka

czesc!! wlasnie zaczelam swoja przygode z depilatorem. kupilam sobie depilator philips satin ice (moze ktos ma doswiadczenie z podobnym) i musze powiedziec ze wytrzymalam bol golenia pach i okolic bikini choc to drugie bylo dla mnie prawdziwa katorga. slyszalam jednak ze z kazdym goleniem bol ustepuje? przejzalam wiekszosc waszych wypowiedzi apropo golenia i przerazilam sie skutkami ubocznymi jakie moga wystapic. czy naprawde tak czesto wloski wrastaja?tzn ze moga mi juz zaczac wrastac po pierwszym razie po depilowaniu? po zabiegu ktory trwal prawie 3h wstalam prawie oglupiala z bolu i docenie to co zrobilam chyba po jakims tygodniu jak bede miec (mam nadzieje) wciaz gladkie nogi;) chyba musialam sie podzielic swoim bolem. pozdrowienia i dziekuje za wszystkie opinie.chetnie poczytam o waszych doswiadczeniach.

Gość depilatorka
nikt ze mna nie porozmawia??wyczytalam jeszcze teraz o peelingu.co daje stowanie go po kilku dniach po depilacji?czesto robicie peeling?i wyczytalam jeszcze o tarciu nog szorstka rekawica.jak czesto to robicie. help

Gość ohyda
Robie te wszystkie rzeczy ale to nie pomaga, niestety. Poza tym mi wloski po depilatorze odrastaja po ok 2-3 dniach - sa widoczne znaczy sie... A co do bolu to przyzwyczisz sie. Podobno dobrze jest przed depilacja wziac goraca kompiel - oczywiscie potem dokladnie wysuszyc skore przed depilacja.

Gość depilatorka
rany.tyle sie naczytalam o problemach po depilatorze ze zastanawiam sie czy to byl dobry pomysl zeby zaczac go uzywac. ja mam dodatkowa czesc do depilatora nastadke do peeleingu wlasnie. a peelingi to kupujecie jakies w drogeri?jesli tak to jakie polecacie. jestem zielona w tym temacie wiec prosze o porady. rozumiem ze peeleng robi sie jak dziewczyny pisza 2 razy w tyg przez caly czas?zeby zapobiec wrastaniu. o rany. boje sie ze mi cos wyjdzie bo za niedlugo jade zagranice do pracy i co jak bede miec tam jakis problem.a chodzenia w dlugich spodniach latem to juz sobie wogolenie wyobrazam. hehe po tym co sie naczytalam to moj optymizm prysl.

włosy nie rosną jednakowo szybko,mają chyba trzy fazy wzrostu,wiec te nie do konca wyrośnięte,ktorych nie usunęłas niedługo sie pojawią i to,że nogi będą gładkie kilka tygodni,to niestety nieprawda,kupiłam sobie depilator,uzywałam z pół roku i miałam problemy z wrastającymi włosami,ale najbradziej zniechęciła mnie częstotliwosc depilacji-nie dosc,że seans taki trochę trwa,to jeszcze co chwile trzeba poprawiac,wrociłam do kremow depilujących i maszynki a na wakacje i super wyjscia woskowanie u kosmetyczki-takie są moje wrazenia,bo czytałam tez wypowiedzi zadowolonych dziewczyn ....

Gość moze ktos jeszcze
??

Gość uuuuuu
Potwierdzam to co napisała magia, włosy nie rosną równomiernie w efekcie czego nóg po depilatorze nigdy nie miałam gładkich. Dla mnie jedynym plusem depilatora było to że odrastające włoski były delikatne a nie taki jeż jak po maszynce. Niestety po jakimś czasie na łydkach porobiły mi się okropne czewone kropki. Z depilatora zrezygnowałam i od jakichś 2 m-cy lecze nogi. Już jest w miare ok a do depilatora nie wiem czy się jeszcze przekonam...

Gość kaskaa5
Słuchajcie, ja musze depilowac nogi gdzies co 3 dni. Odrastają mi jak szalone, jakbym je goliła. Kiedys jak goliłam na mokro, robiłam to codziennie.Czy to jest normalne? !!!

Gość Gosiak28
Moj depilator w czelusciach szuflady zarasta kurzem. To byl jeden z najbardziej glupich sposobow na wywalenie kasy. Wloski odrastaly nierownomiernie i wrastaly w skore. No i moje lydki pokryte byly czerwonymi krostkami, rezultat-skora szorstka jak tarka. Nie pomagaly peelingi, kapiele przed depilacja,balsamy. Przeszlam na normalna golarke i problem z glowy.

Gość depilatorka
hmm ja dzisiaj na drugi dzien po goleniu nie mam zadnych krostek itp. a po mniej wiecej jakim czasie zaczely sie wasze problemy z krostkami na np udach?bo z tego co wyczytalam juz na forum to raczej nie zaczynaja sie one odrazu. tak wiec z tego co widze kazdy przekona sie czy depilator jest dla niego tak naprawde po dobrych kilku miesiacach od zaczecia uzywania?ja mam nadzieje ze niebede miec zadnego problemu latem bo poprostu bym sobie tego nie darowala 😠 mam taka tarke dolaczona do depilatora i jest napisane zeby uzywac go 2razy w tyg co moze pomoc zapobiec wrastaniu wloskow. bede tego uzywac moze to pomoze. o rany. ;)

ja miałam (mam) najprostszy depilator brauna,myslałam,ze jak bedę zadowolona to kupię pozniej lepszy,no ale juz nie kupię,możliwe,że ta tarka ci pomoże,mnie zaczęly wrastać po trzech miesiącach ,na szczescie pojedyncze (chociaz piling stosowałam raz w tygodniu) i na łydkach,bo nogi powyżej kolan to dwa razy katowałam depilatorem.... ponoc wrastają wtedy jak są słabsze i nie mogą sie przebic przez skórę-nie wiem,czy to prawda,ale u mnie tak własnie wyglądało... ale skoro masz specjalną nasadkę,to używaj regularnie,może nie bedziesz miec takich problemow,powodzenia :)

Gość magda_________
juz pisałam o depilatorze, kupiłam Braun silk-epil, z 3 tygodnie temu i jestem bardzo zadowolona. Wydepilowałam sobie całe łydki, troszke na udach zaszalałam :classic_cool:. nie oszczedziłam tez włosów pod pachami, Usunełam wszystkie - bolało okrutnie, krew sie lała, ale dałam rade. Wydepilowałam też włoski z okolic bikini, zostawiłam tylko paseczek, wydepilowałam wszystki włoski z warg sromowych. wczesniej usuwełam je pesetą, ale dopiero depilator dał efekt jaki mi sie marzył. a teraz odpowiedź - czy wrastają? na nogach - nie, pod pachami, moze z 2 włoski mi wrosły, ale nie za głeboko pod skórę. to samo z bikini. Mój patnet (jak na razie) mam bardzo ostrą gąbkę i szoruję nią łydki, nogi, w ogóle całe ciało jak biore prysznic. To samo z bikini - wyszoruje zawsze pachwinki, bo tak był problem z wrastaniem. Generalnie teraz mi nic nie wrasta - a te kilka włosków sporadycznie to przeciez nie szkodzi - pozdrawiam i zachecam do zakupu bardzo szorstiej gąbki są lepsze niz pilingi ;) pozdr.Magda

Gość pytajacasert46756rtyrt
hey magda!naprawde usunelas wloski z warg sromowych?mnie tez kusi ale jakos nie moge sie przemuc.boje sie ze cos sobie zrobie!a bolalo bardzo?

Gość magda_________
Hej! Tak, usunełam!! Fakt ze bolało, ale nie bardziej niz pod pachami, początek jest jak rażenie prądem, ale po 2 minutach skóa sie przyzwaczaja i jest gładka jak aksamit na dłuzej, a po goleniu maszynka po jednym dniu miałam jeża, beznadzieja! na razie jestem zadowolona, a kolejne depilacje a depiluje raz w tygodniu juz nie są takie trudne i męczące - efekt cudowny mój mezczyzna jest zachwycony, ja zresztą też, pozdrawiam ps. podrażnien nie ma , ani krostek - po kazdej depilacje przecieram wargi spirytusem salicylowym, piecze, ale nie ma póxniej krostek które by sie zrobiły gdybym nie odkaziła tych mikroranek których nie widac gołym okiem - pozdr. Magda

Gość pytajacasert46756rtyrt
chyba mnie przekonalas!moze dzisiaj sprobuje chociaz boje sie jak nie wiem!ogolnie "tam wyzej" depiluje sobie i nawet tak nie boli.a powiedz mi jeszcze czy zamiast spirytusu moge uzyc wody utlenionej?bo spirytusu akurat nie mam w domu a nie mam gdzie kupic a chcialabym sprobowac dzisiaj.aha!i czy jakos naciagasz skore?bo w koncu w tym miejscu skora jest mieciutka.

Gość magda_________
hej! woda utleniona jak najbardziej! Musisz odkazić po depilacji by nie było krostek. Fakt bedzie cie piekło jak cholera, ale tylko przez moment. tak, fakt, ze musz naciągnac, napiąć troche skóre aby przejechac depilatorem. Nie zniechecaj sie , na początku boli ale skóra sie przyzwyczaja, ja po maszynce miałam od razu po jednym dniu jeża, a teraz jestem głaciutka i jest super juz prawie 3 tydzień. a to co odrasta jest tyci delikatniejsze i usuwanie juz tak nie boli. trzymaj sie i daj znać o efektach - pozdrawiam

Gość onaaa24
to dziala!!!

Gość magda dopiero
od 3 tygodni masz depilator ? :p to jeszcze nie wiesz, co cię czeka ;) Na początku jest ok, skóra gładka jak aksamit, zobaczysz co ci się po kilku latach zrobi :o i nie pomogą żadne peelingi ani masaże

Gość hahahahaaaaa
wiecie a ja nie depilowałam nog chyba z dobry pol roku :D co z tego ze mam zarosniete, jak i tak chodze spodniach :) wiec ja nie mam tego problemu z czestotliwoscią golenia :) a na wakacje rzecz jasna trzeba zgolic :):D:D:D:P

Gość magda_________
a co bedzie po kilku latach?:O nie strasz mnie...

Gość ________LOL_________________
CO bedzie po latach...wrastajace wloski,blizny i przebarwienia.!!!!!!

Gość g_b
ja tam wole wosk, a problem wrastajacy znika gdy uzywa się regularnie peelingu do ciała. pozdrawiam

do hahahahahahahahahaha a co na to twoj mezczyzna??? nie wyobrazam sobie ze maz oglada mnie zarosnieta. masakra! :):):)

mam depilator jakies 7 lat i depilje sie regularnie. Uzywam dobrego peelingu i nie mam problemu z wrastajacymi wloskami. Nie mowiac o zadnych krostkach. To zalezy od cery. Mysle ze najgorzej maja panie o jasnej karnacji ale te o bardzo ciemnej i gdy maja bardzo grube wloski. Ja mam sniada cere i woski takie sobie ani grube ani chude i zadnych problemow po depilacji. pozdrawiam