Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co mam jesc

co jeść aby nie być głodnym i schudnąć kilka kg?

Polecane posty

Gość co mam jesc

płatki? warzywa? owoce? moge jesc wszystko z wyjatkiem czegoś co trzeba robic;) - len ze mnie:P Jakie macie propozycje..

warzywa mają mało kalorii i duzo witamin a najlepiej jeść regularnie małe posilki

Gość poleca się
winogrona są bardzo sycące ale maja sporo cukru lecz np.jabłka polecam pod kazdym względem :D , wszystkie warzywa !1

Gość co mam jesc
czyli moge jeść codziennie a raczej kilka razy dziennie salatke z pomidora ogorka rzodkiewki itp?;)

Gość co mam jesc
a te platki fitness co reklamuja ?

Gość *kajka*
Co do tych sałatek - jasne ,że możesz , tylko raczej bez smietany lub majonezu , a z jogurtem naturalnym albo oliwą. Co do płatków - lubisz je ? Jeśli lubisz czemu nie , ale zdecydowanie lepszym pomysłem jest pełnoziarrniste pieczywo - tylko w rozsądnej ilosci :)

płatki wbrew pozorą mają dużo kalorii najlepiej poszukaj sobie tablic z kaloriami

no tak zapomniałam że sałatki bez majonezu i śmietany najlepiej bez niczego a jak musisz to polej chudym jogurtem bez cukru lub oliwą z oliwek niektóre witaminy rozpuszczają sietylko w tłuszczach dlatego nie nalezy jej eliminowąc najlepsza jest extra virgine z pierwszego tłoczenia :-)

Gość nie należy łaczyć pomidora z o
górkiem lepiej zjedz je osobno, a nie w sałatce

jedz te płatki. maja duzo kalorii ale zawieraja błonnik...

Gość *kajka*
Błonnik zawierają w sporej ilości warzywa , owoce , pełnoziarniste , jak najmniej przetworzone maki , brązowy ryż itd .... Płatki są w sumie zbędnym dodatkiem , ale jesli ktoś je lubi nie zaszkodzą . Jednak na naszym rynku jest bardzo ubogi asortyment takich , które faktycznie dobrze sprawdzają się w diecie - wiekszośc jest tak napakowana chemią i cukrem ,że szkoda zachodu. Np. śniadanie składajace się z porcji płatków + jogurt wbrew pozorom wcale nie jest mniej kaloryczne niz kanapka z razowego pieczywa . Jesli chodzi o wartosci odżywcze - ta druga wersja ma ich wiecej.

Gość smacznego o
ja czasem jem płatki - polecam tropikalnego Vitalisa..... a z jogurtem najlepsze są płatki owsiane i zdrowe - mają dużo błonnika. jeśli natomiast smakują ci Fitnesski to je jedz - wcale nie mają AZ tyle kalorii co ci tu wypisują dziewczyny - zwłaszcza że przecież nie zjesz naraz całej paczki

tu nie chodzi o to, ze zabraniamy jej jeść płatki tylko, że piszemy, że jest wiele innych rzeczy, które dostarcza witamin a nie będą tak kaloryczne jak płatki bo co by nie mówić prawie 400kal/100g to nie jest mało

Gość OUPiS
A płatki owsiane z jogurtem naturalnym? Uwiebiam je jeść, tylko nie wiem czy powinnam ;)

Gość Beata PAWLAS Wwa
MOTTO: STABILNY POZIOM CUKRU WE KRWI PRZEZ 24H. ***** 1. PODJADANIE W NOCY LUB PODCZAS DNIA TO ZAWSZE JEST Z GŁODU, KTÓRY ODCZUWAMY WTEDY: Gdy poziom cukru we krwi spada. Podwyższamy go zatem; dużą oczywiście proporcjonalną ilością tzw. NISKICH WĘGLOWODANÓW TJ. DO 26% WZROSTU; czyli naszym ludzkim paliwem, a więc GLUKOZĄ NATURALNĄ. Głód u człowieka to czerwona lampka w samochodzie pokazująca, że paliwo się kończy. Zatankuj i Ty. Musisz podnosić sobie poziom cukru szybko, w kategoriach dozwolonych i utrzymać długo, wtedy nie czujesz głodu. 2. ŁAKNIENIE, STAN PUSTKI W ŻOŁĄDKU, TZW. SSANIE: Odczuwamy także wówczas, gdy do pustego żołądka (np. 2 godziny przed obiadem) wydziela się sok trawienny (kwas solny). Neutralizujemy go skutecznie zasadotwórczym sokiem z cytryny (np. dodając do herbaty). Eliminujemy wynikowo, również i to źródło odczuwania głodu. TAK UŁOŻYŁA TO PRZYRODA PLANETY O NAZWIE ZIEMIA. JEŚLI KTOŚ MÓWI INACZEJ: Nawet ten z tytułami to zwyczajnie powinien sobie wykonać najprostsze badania, a wtedy dostrzeże, iż przyroda naszej planety jest jedna i finalnie tworzy logiczną perfekcję. Ułożone są zatem przez przyrodę wszelkie zależności pierwiastkowe, czyli żywieniowe również. Problem jedynie jest z identyfikacją ewolucyjnych dokonań naszej przyrody, bo to można zrealizować jedynie poprzez wykonanie setek elementarnych badań laboratoryjnych. Ten kto je wykona dopiero może mówić: realną prawdę. POCZYTAJ, ZAPOZNAJ SIĘ TO WYSTARCZA: Jednak koniecznie pamiętaj o CHLEBIE TYPU KR-IRL, ponieważ to on głównie utrzymuje poziom cukru w stabilnej strefie, czyli nie odczuwasz głodu. *****

Gość Olcia Dubicka
Warzywa możesz jeść, płatki to same węglowodany i je unikaj, owoce możesz jeść ale z tym ostrożnie jeden do dwóch i to tylko w porannych godzinach. Poza tym jest ryż który wystarczy ugotować, jajka które wystarczy ugotować, serek wiejski, twaróg, pełno jest produktów wymagających przygotowania długiego. Sama lubię szybkie rozwiązania :) A też przy tym chudnę :) Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;) Zdecydowałam się po tym jak zobaczyłam że tabletki zostały przetestowane przez głównego inspektora sanitarnego i dopuszczone do obrotu w Polsce co potwierdza ich bezpieczeństwo a to jest najważniejsze i nie wszystkie podobne preparaty przeszły takie testy co stawia ich w złym świetle.

Gość gość
płatki śniadaniowe to sam cukier i sztuczne dodatki ja polecam na śniadanie płatki owsiane górskie (zalać wodą na noc), Następnego dnia odcedzić, dosypać jeszcze otręby, siemię lniane, jakiś owoc, lub suszone owoce, zalać 4 łyżkami jogurtu plus trochę miodu z dobrej pasieki miód to samo zdrowie dlatego codziennie trochę zjadam

Gość gość
jedz dużo marchwi :) mam 15 lat a do szkoły noszę pokrojone w paseczki marchewki, a do tego ,,deski" jest to coś takiego co zastępuje chleb, oraz duże ilości jabłek :)

Gość gość
jablka to cukier

Gość gość
Mi siostra kupiła przez stronę www.regenerumvitae.pl specjalny preparat wspomagający przy odchudzaniu i jest nieźle. Raz dziennie po śniadaniu biorę i poprawia się. Szybciej metabolizm zaczął przebiegać, mniej się męczę, przesypiam noce i rano zaczęłam budzić się z większą energią niż zawsze. Na pewno ma tutaj znaczenie ostropest, który jest w preparacie i jego działanie oczyszczające.