Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość mloda.jelonka
Hej Przebiłam pępek w piątek, w profesjonalnym studio tatuażu i piercingu, zapłaciłam 130zl z kolczykiem i znieczuleniem. Gość odmierzał mi od miarki miejsce przekłucia, wszystko sterylne, rękawiczki i pełen profesjonalizm. Mam króciutki kolczyk, na górze, przy kulce jest lekkie zaczerwienienie. Dwa razy dziennie smaruje maxibiotykiem, myję płynem do higieny intymnej i wodą utlenioną. Jak zaczynają się objawiać nieprawidłowości w gojeniu? Ogladałam zdjęcia w googlach ale nie chcę doprowadzić się do takiej ostateczności i zareagować odpowiednio szybko...

Gość młoda.jelonka
Hej Przebiłam pępek w piątek, w profesjonalnym studio tatuażu i piercingu, zapłaciłam 130zl z kolczykiem i znieczuleniem. Gość odmierzał mi od miarki miejsce przekłucia, wszystko sterylne, rękawiczki i pełen profesjonalizm. Mam króciutki kolczyk, na górze, przy kulce jest lekkie zaczerwienienie. Dwa razy dziennie smaruje maxibiotykiem, myję płynem do higieny intymnej i wodą utlenioną. Jak zaczynają się objawiać nieprawidłowości w gojeniu? Ogladałam zdjęcia w googlach ale nie chcę doprowadzić się do takiej ostateczności i zareagować odpowiednio szybko...

Gość extazy69
przede wszystkim nie przemywaj wodą utlenioną!! ona wysusza skórę i od tego bardziej ropieje i dłużej się goi. najlepiej 3 razy dziennie płucz ranę solą fizjologiczną.kosztuje grosze w aptece. i antybiotykiem smaruj tylko jeśli będzie coś się paprać nie dłużej niż tydzień. ja mam kolczyk 2 mies tak o niego dbam i jest super... zagoiło się w jakieś 1.5 miesiąca :)

przekułam pepek 3dni temu pomaranczowym weflonem strasznie bolało.przekuwałam sama wiec niewiem czy u kosmetyczki jest inaczej

Gość agatkaaa1

Gość agatkaaa1
hey mam do posiadaczek kolczyka w pępku 2 ważne pytania. 1. zrobiłam sobie niedawno kolczyk w pepku u kosmetyczki i wczoraj robila go sobie moja kuzynka w tym samym miejscu. Chciałybyśmy wybrać się w ten weekend na snowboard ale niewiemy czy już możemy. No ja w sumie mam juz jakis czas swoj kolczyk ale czy moja kuzynka powinna isc na deske skoro wczoraj zrobila sobie kolczyk? Jesli nie to po jakim czasie moze? i drugie pytanie: 2. Ostatnio czytalam na temat migracji kolczyka w pepku. Czy zdaza sie ona wielu dziewczynom? Ja jestem szczupla, czy moze mi ona zagrazac? proszze odpiszcie jak najszybciej z gory dzieki i POZDRAWIAM

Gość niczka 55
Hej. mi przyjaciolka robila z tydzien temu , wszystko SZYBKO sie zagoilo nic nie wycieka jest idealnie ;) Strasznie sie balam .. ale powiem szczerze ze nie bylo czego. ;p co do bolu to prawie nic nie boli a do kosmetyczki nie radze isc.! Jesli robi ci kolezanka w domku to po prostu SCHLODZIC dobrze pepek . wtedy sie prawie nic nie czuje. ;] Wystarczy pare kostek lodu wrzucic do torebki i potrzemac na brzuchu ( w okolicach pepka) okolo 10 - 15 min. ;) Radze zrobic u kumpeli . a jak nie to tylko w profesionalnym salonie piercingu tam kosztuje 120 . zl. ale jest pewnosc ze zrobia szybko i bez bolesnie ;] choc u kumpeli nie bylo zle ;) Pozdrawiem i radze samej NIE robic !

Gość blondyne3ka
Ludzie wy sie wogule nieznacie ja mam 12 lat i mam kolczyka w pepku i moge wam pwiedziec ze w uchu bardziej boli niz w pepku a goi sie 2 tygodnie:D ale jest zajebisty efekt:D

Gość claudusiaaa.
jezuu ludzie jak czytam wasze wypowiedzi to przyznam szczerze że żal mi niektórych z was. nie da się określić, boli czy nie boli. jednych boli, innych mniej, a jeszcze innych wogóle nie boli. to zależy od organizmu i sądzę że też nastawienia psychicznego. ;] no to na tyle by było w tym temacie. ;]

Gość claudusiaaa.
jezuu ludzie jak czytam wasze wypowiedzi to przyznam szczerze że żal mi niektórych z was. nie da się określić, boli czy nie boli. jednych boli, innych mniej, a jeszcze innych wogóle nie boli. to zależy od organizmu i sądzę że też nastawienia psychicznego. ;] no to na tyle by było w tym temacie. ;]

Gość Zabcia2006199316
Nie no nie ma co gratuluje inteligencji blondyne3ka....pepek nie goi się w 2 tyg przejzyj całe forum albo poczytaj coś na necie i wtedy się wypowiadaj. Po 2tyg to może z zewnątrz się wygoil ale zewnątrz napewno nie!

Gość Zabcia2006199316
Nie no nie ma co gratuluje inteligencji blondyne3ka....pepek nie goi się w 2 tyg przejzyj całe forum albo poczytaj na necie i wtedy dopiero się wypowiadaj. Po 2tyg to może tylko wygladac na zagojony albo jest zagojony tylko na zewnątrz a zewnątrz wciąż się goi

Gość AmCia xD
Hmmm Co do kolczyka tozastanawiałam się kupe czasu... Niebyłam tegopewna... no i bałam się troche ale co do czego to nic nie bolałao. ;*

Gość disjgdosigj
ostatnio trochę drasnęłam pępek i wyszło mi troszke miesa z dolnej dziurki co robic????????????

Gość majeczka1121
Mam problem chce sobie zrobić kolczyk w pępku i nie wiem czy mogę przy miesiące bo mam już 11 dzień więc jest jakiś problem i w poniedziałek idę do ginekologa a we wtorek chce przebici i nie wiem czy przy miesiące można pomóżcie

Gość Jestem Eloooo!
disjgdosigj to faktycznie troche musiałaś "drasnąć"... xd majeczka1121 a czemu nie.? ja bym zrobiła . To ja jak mam ciote to mam wyjmować kolca.? o_O Nie wiem co mam pępek do okresu... xd

Gość Ami...
ja wczoraj sobie przebiłam pępek...sama...znaczy psiapsióła mi przebijała u mnie w domu... oczywiście wszystko było odkażone, ja miałam rękawiczki i moja psióła ;) jak narazie to smaruje maścią tribiotic... i właśnie jedno mnie zastanawia...bo czytałam wiele o kolczykach w pępku i na jednym forum jest napisane zeby nie stosować wody utlenionej a na drugim forum jest napisane że trzeba uzywać wode utlenioną...szczerze mówiąc to ja sie pogubiłam w tym wszystkim ^^ no to jak wkońcu jest... mam uzywać wode utleniona czy nie? i czy wy używacie (te dziewczyny które niedawno przebijały pepek) wody utlenionej czy może cos innego? pisać ;)

Gość Ami...
ja wczoraj sobie przebiłam pępek...sama...znaczy psiapsióła mi przebijała u mnie w domu... oczywiście wszystko było odkażone, ja miałam rękawiczki i moja psióła ;) jak narazie to smaruje maścią tribiotic... i właśnie jedno mnie zastanawia...bo czytałam wiele o kolczykach w pępku i na jednym forum jest napisane zeby nie stosować wody utlenionej a na drugim forum jest napisane że trzeba uzywać wode utlenioną...szczerze mówiąc to ja sie pogubiłam w tym wszystkim ^^ no to jak wkońcu jest... mam uzywać wode utleniona czy nie? i czy wy używacie (te dziewczyny które niedawno przebijały pepek) wody utlenionej czy może cos innego? pisać ;)

Gość Mandusia
ja sobie wczoraj przebijałam pępek... to znaczy moja psiapsióła mi przebijała...u mnie w domu...ale spokojnie jak na wojnie wszystko było odkażone 3 razy :) rękawiczki i te sprawy tez były... tylko wiecie co jedno mnie zastanawia... bo czytałam wiele info na temat kolczyków w pępkach i na jednym z forum było napisane żeby nie używać wody utlenionej bo to jest złe!! xD a z kolei na drugim forum było napisane że trzeba uzywać wode utlenioną... więc napiszcie mi dziewczyny jak to jest z ta wodą utlenioną ^^ piszcie ;)

Gość Mandusia
ja sobie wczoraj przebijałam pępek... to znaczy moja psiapsióła mi przebijała...u mnie w domu...ale spokojnie jak na wojnie wszystko było odkażone 3 razy :) rękawiczki i te sprawy tez były... tylko wiecie co jedno mnie zastanawia... bo czytałam wiele info na temat kolczyków w pępkach i na jednym z forum było napisane żeby nie używać wody utlenionej bo to jest złe!! xD a z kolei na drugim forum było napisane że trzeba uzywać wode utlenioną... więc napiszcie mi dziewczyny jak to jest z ta wodą utlenioną ^^ piszcie ;)

Gość agatkaaa1
hej dziewczyny mam pytanie o gojenie. kosmetyczka poradzila mi przemywac sola fizjologiczna mam juz kolczyk prawie 2 tygodnie i zbiera mi sie przy gornej dziurce limfa i dookola jest czerwone, Niewiem czy powinnam zastosowac cos jeszcze typu oscenisept czy cos takiego, Jak myslicie?

Wody utlenionej się nie używa bo wysusza przekłucie i doprowadza do tego, że dłużej się goi. Czytałaś to zapewne na forach typu "kafeteria". Przemywaj solą fizjologiczną albo Octeniseptem. Kup octenisept i fukaj 2 razy dziennie, jeśli po tygodniu nie zobaczysz poprawy zmień kolca na tytanowego.

Gość Kotka17
Mam już kolczyk w pępku pul roku... i teraz zaczeło mi ropieć... podejrzewam ze to przez zmianę kolczyka... myślicie że jesli bede przemywała solą fizjologiczną to przestanie mi ropieć??? prosze poradźcie!!!

Gość Kotka17
Mam już kolczyk w pępku pul roku... i teraz zaczeło mi ropieć... podejrzewam ze to przez zmianę kolczyka... myślicie że jesli bede przemywała solą fizjologiczną to przestanie mi ropieć??? prosze poradźcie!!!

Gość Kotka17

Gość Kotka17

Mam już kolczyk w pępku pul roku... i teraz zaczeło mi ropieć odrobinke,brak zaczerwienienia tylko troszke ropki... podejrzewam ze to przez zmianę kolczyka... wiec wróciłam do tego ze stali chirurgicznej... myślicie że jesli bede przemywała solą fizjologiczną to przestanie mi ropieć??? prosze poradźcie!!!

Mam już kolczyk w pępku pul roku... i teraz zaczeło mi ropieć odrobinke,brak zaczerwienienia tylko troszke ropki... podejrzewam ze to przez zmianę kolczyka... wiec wróciłam do tego ze stali chirurgicznej... myślicie że jesli bede przemywała solą fizjologiczną to przestanie mi ropieć??? prosze poradźcie!!!