Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emiiiii

czarniejące srebro

Polecane posty

Gość emiiiii

kolczyki ktore nosiłam przez rok w ciągu kilku dni zczarniały mi do tego stopnia że wygładają jak osmalone. Czy to ma jakiś związe ze zdrowiem? A od kilku dni boli mnie nerka i mam wrażenie jakby mi cos w niej stokało.

Gość moze to tylko brud
nie wiem z czym to ma zwiazek ale wiem jak je doczyscic ... miseczke wyłóz folia aluminiowa, na to kolczyki, zasyp zwykła sola kuchenna, i zalej wrzatkiem.. gwarantuje ze doszczycisz

Gość emiiiii
brud to jest na pewno ale kiedyś słyszałam że jak ma sie cos w środku chorego to srebro czarnieje. U mnie czasem troszeczke robiło sie ciemniejsze bo taka jego natura ale prawie czarne w kilka dni... to jest dziwne.

Gość może się bardziej pocisz
albo masz gorączkę i jakaś taka reakcja się pojawia. szczerze mówiąc, nie mam pojęcia. ja czyszczę pastą do zębów.

Gość emiiii
nie nie poce sie nie mialam temperatury tak po prostu nagle zrobilo sie czarne

Gość niebieskoookaa22
ja coś słyszałam o sercu, moze dla świętego spokoju zrób kontrolne badania moze ekg serca i usg nerki albo badanie moczu;)

Mialam to samo, po 4 dniach czarne... i czyszczenie nic nie dawalo. ktos pisal ze to przez siarke. I akurat uzywalam emulsje z siarka na cere. Gdy odstawilam problem zniknal.

Gość gtwertwet
to nie koniecznie musi byc choroba, moze to jakis nowy krem, perfum, maseczka.. zastanow sie

Gość meisi
skóra z potem wydziela nadmiar siarki z organizmu dlatego Twoja srebrna biżuteria czarnieje od kontaktu ze skórą.

Gość emiiii
nie zmieniałam kosmetyków i nigdy nawet podczas lata kiedy człowiek bardziej sie poci nie czarniało mi słońce. a z innym problemem o ktory pytałam na forum mówiono mi że może być coś z sercem wiec chyba sie przebadam a usg nerki już w tym tyg :) pozdrawiam i dziekuje