Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kachnawielgachna

orbitrek-zalety i wady

Polecane posty

Gość andziabiskup
Hej psotka_1 Ja też takiego oglądałam ale nigdzie go nie można już dostać nawet w innych sklepach tego modelu brak((((((((a strasznie mi zależało.....jesli gdzieś wiesz o nim to proszę daj znać!!!!!!!!!!!!!!!!!!

joggi- piękna zmiana wagi, jak ci się to udało?? ja mam do zrzucenia jakieś 10-15 kg i jestem na początku drogi, ale jak widzę,że komuś się to udaje to dodaje mi to sił :-) psotka_1 ile razy w tygodniu ćwiczysz? Ja niestety strasznie się męczę i wytrzymuję ok 40 minut, i po jakiś 10 minutach jestem czerwona jak burak :-) Chciałabym ważyć tyle co kiedyś (przed ciążą), czyli ok. 60-62 kg. Dziewczyny- na jakim obciążeniu ćwiczycie?? zmieniacie to obciążenie w trakcie ćwiczeń czy cały cylk na tym samym?? pozdrawiam i powodzenia :-)

coco30 Ja ćwiczę 7 razy w tyg po 60 min na orbitreku na najmniejszym obciążeniu i 2 razy w tyg po 45 minut aquaaerobik na basenie, odrzuciłam słodkie ale raz w tyg pozwalam sobie na kawałek ciasta i piję ok 4-5 litrów wody niegazowanej dziennie i od początku lutego 5,5 kg mniej i gm ubywają :)

nie gm tylko cm ubywają a i ćwiczę zawsze na tym samym obciążeniu na najmniejszym żeby za dużo mieśni się nie zrobiło ;) Pozdrawiam i wytrwałości życzę

andziabiskup http://allegro.pl/orbitrek-magnetyczny-iron-body-pas-wyszczuplajacy-i1429734266.html Masz tu numer tel zadzwoń do nich i zapytaj czy jeszcze mają i czy ci wyślą i za ile? A i jeszcze mi się przypomniało, że ten model był również dostępny przez jakiś czas w auchan, napewno był w lutym być może jeszcze mają, nie zaszkodzi zadzwonić i zapytać :) Pozdrawiam

Witajcie dziewczynki! W końcu reklamacja orbitreka jest zakończona, części mi przysłano i w końcu po ok 3 tygodniach mogłam zabrać się ponownie za bieganie na moim rumaku. W czasie unieruchomienia rumaka jeździłam na rowerku treningowym. Ale jak dziś wskoczyłam na orbitreka, to po 20 minutach wymiękłam i na dalsze ćwiczenia przeskoczyłam na rowerek. To była masakra! Nie spodziewałam się, że tak mi będzie trudno zacząć znowu biegać. Ale dalej pewnie znów będzie lepiej. Jestem dobrej myśli :) Pozdrawiam wszystkich ćwiczących! Pa pa!

Gość aneciaaaaaa
Witam wszystkie dziewczyny! Wiele z was z tego co zauważyłam dużo ćwiczy na orbim dlatego mam do was takie pytanko! z jakich partii ciala gubi sie tłuszczyku ;) czy tylko z nóg? pozdrawiam

Gość E_wcia
dzięki za otuchę:) nie poddaję się i nadal kontynuuję ćwiczenia 6x w tyg po 45 min, jak wiadomo "zapuścić" się jest łatwo ale poprawa trwa wieki :) Wasze motywacje są super wielkie dzięki :) :)

Witam! aneciaaaaaa ja biegam na orbim, jeżdżę na rowerku, dodatkowo robię brzuszki i ćwiczenia z gumą na ręcę i plecy. I tak od niecałych 2 miesięcy (chodź wtedy ćwiczyłam raz tylko na orbim, a potem jak mi się zepsuł to na rowerku. Obecnie łącze jedno i drugie). Wszędzie widać efekty; nawięcej w nogach i pośladkach, brzuch też już inaczej wygląga (zmalał, nie jest już taka galareta i zaczyna był widać już jakieś mięśnie - tłuszczyk inaczej się na brzuchu układa :P).Nawet na rękach widać efekty; ramiona są jędrniejsze i oprócz tłuszczu zaczynają być widoczne mięśnie. Jak biegam na moim rumaku, to najwięcej pocę się w górnej części ciała, tak więc ona też dużo pracuje. Osobiście uważam, że warto ćwiczyć. Czy to jest rowerej, czy orbitrek. Jedno i drugie gorąco polecam! A do tego muszę dodać, że nadal jem słodycze, smażone itd. Staram się tylko jeść częściej i mniej, dużo więcej piję wody i wieczorem nie jem tak 2-3 godziny przed spaniem (choć zdażały mi się wpadki, a bo to miałam gości, a to sama byłam na imprezie). Wszystkie ćwiczące serdecznie pozdrawiam i życzę wytrwałości w ćwiczeniu! Pa pa!

A ja wczoraj wytrzymałam 48 min. :-) i jestem z siebie strasznie dumna :-) ja najwięcej pocę się u góry, za to mam wrażenie (dopiero dzisiaj czyli po 4 dniach ćwiczeń), że odczuwam lekki ból w mięśniach. No i zmieniłam dietę. Może to pomoże. psotka_1 z tego co wyczytałam to nie robisz sobie żadnych przerw w tygodniu? nie jesteś zmęczona tym trenowaniem? mam na myśli nie tylko fizycznie ale i psychicznie? aneciaaaaaa ja niestety ci nie podpowiem bo za krótko ćwiczę, ale mam wrażenie, że u mnie góra spadnie szybciej niż dół :-P , ale może jak się już długo ćwiczy to i dół spada boozka_118 a przez te 2 miesiące to ile udało ci się schudnąć? cieszy mnie to, że wiele osób ćwiczących pisze, że ciało robi się jedrniejsze, tylko czy orbi powoduje spadek wagi? bo mi zależy na jednym i na drugim :-) Pozdrawiam wszystkich :-)

Orbi powoduje spadek wagi. schudłam 3 kilogramy, ale co nieco nadrobiłam po tłustym czwartku. Ale ja specjalnie nie trzymam diety. Za to widać zmianę wyglądu ciała. Schudły mi na pewno uda, łydki się wysmukliły, tyłek ujędrnił się, a posladki poszły do góry. Brzuszek też mi spadł. Dlatego nie przejmuję się niewielkim spadkiem wagi. Wiem, że dużo sama zawaliłam, przez słodycze oczywiście.

coco30 Nie odczuwam zmęczenia psychicznego jeśli chodzi o trenowanie motywuje mnie każdy cm mniej :) Co do twojego bólu mięśni to uważaj, ja niestety przeforsowałam na początku, bo od razu ćwiczyłam po 60 minut dziennie i niestety po pierwszych dwóch tyg dostałam zapalenie mieśni, ogromny ból dużo środków przeciwbólowych, szpital i zastrzyki, a też zaczęło się od lekkiego bólu mięśni i wtedy niestety był dołek, ale już wszystko ok i ćwicze dalej. Częściej i chętniej mogę na siebie patrzeć w lustro i podziwiać efekty. i też jak boozka_118 nie odrzuciłam smażonego, ani ziemniaków jem wszystko tylko w mniejszych ilościach, jedyne to nie przesadzam ze słodkim bo tylko raz w tyg coś słodkiego i pije dużo dużo wody aneciaaaaaa Myślę że tłuszczyk gubi się z każdej partii ciała, ja ćwiczę w spodenkach neoprenowych i najwięcej pocę się w górnej partii ciała bo jak ćwiczę to czuć jak pot spływa po plecach no i jak ściagam spodenki neoprenowe to bielizne mogę wykręcać taka mokra. Centymetry mierzę w ramionach, biuście, pasie, biodrach i udach i wszędzie ubywa. Oczywiście na początku najwięcej ubyło mi w biuście ale już w ostatnich mierzeniach zauważyłam że biust się zatrzymał a reszta dalej ubywa. Ciało jest dużo jędrniejsze, mam więcej energii niż zwykle no i motywacja dodaje sił i chęci do ćwiczeń

Gość aneciaaaaaa
Dziękuję wam za odpowiedz ;) mam jeszcze wiele różnych wątpliwości i obaw! Kiedyś ćwiczyłam na orbim na siłce i bardzo mi się to spodobało w prawie 3 tyg zgubiłam 3 kg a chodziłam 3 razy w tyg i postanowiłam sobie właśnie zkupić taki sprzęcik ;) w sklepie się pytałam na zamówienie za 1600 ale widziałam też na allegro za 200 zl tylko że nie wiem jaka firma nie wiem czy jest sens kupywać tak drogi sprzęcik doradzcie mi coś pliss pozdrawiam wszystkie dziewczynki :)

Ja mam taki oto sprzęcik: http://allegro.pl/orbitrek-magnetyczny-z-pomiarem-pulsu-i-lcd-et550-i1404173084.html Już raz musiałam go reklamować (złamało się ramię pod pedałem i wyświetlacz nie pokazywał wszystkich cyferek). Dopóki się nie zepsuł, to byłam zadowolona. Jest cichy, nie zajmuje tak dużo miejsca. Nowy licznik pokazuje inne pomiary, ale jak już się przekonałam z wypowiedzi innych użytkowniczek orbitreków, co licznik to inny odczyt. Od niedawna mam znów swojego rumaka i zobaczymy, jak teraz będzie się sprawował. Nie ma jakiś tam bajerów, ale do domowego użytku mi wystarcza. Myślę, że za tą kasę, to nie mam co wymagać nie wiadomo czego :) A nie miałam kasy na droższe zakupy. Poza tym nie wiedziałam, jak będzie z moim zapałem - tzn. czy nie wyparuje po 2 tygodniach :) i gdybym wywaliła więcej kasy i na nim nie ćwiczyła, to mąż by się ze mnie śmiał :P

Gość aneciaaaaaa
właśnie tak sobie siedzę i czytam te wasze wpisiki i zaczełam się nad tym bardziej zastanawiać czy jest sens kupować taki drogi orbitrek i zaczełam przeglądać różne oferty na allego! wybrałam jeden http://allegro.pl/prof-orbitrek-magnetyczny-do-150kg-3-kolory-hit-i1477956237.html ten mi się wydaje taki w miarę oki a wy jak myślicie :) ? macie większe doświadczenie ja dopiero będe zaczynała swoją "przygodę" więc proszę doradzcie mi :)

aneciaaaaa jak szukałam orbiego dla siebie to też ten mi się podobał i jeszcze kilka innych, ten co ty wybrałaś ma fajne parametry, do ćwiczeń w sam raz wydaje mi się :-) no i cena rozsądna

Gość aneciaaaaaa
coco 30 dziękuję :) a mogę wiedzieć jaki wybrałaś i czy już zakupiłaś taki sprzęcik ;) pozdrawiam

Gość koraaaaana
ja mam najtanszy sprzet i dziala ! nie wazne jaki drogi kupicie i tak cwiczycie tak samo... po miesiacu schudlam 3 kg i w brzuchu tez widac efekty !

Po blisko dwumiesięcznych poszukiwaniach idealnego sprzętu, poczytywania for polskich i zagranicznych wybór padł na BH Fitness Khronos. 51 cm krok, pas telemetryczny i bardzo blisko osadzone pedały,własny generator prądu to jedne z wielu atutów tego sprzętu. Co prawda jest ogromny , (dla wielu orbitrek około 150 cm to już za dużo) ale ćwiczenia na nim są efektywne i komfortowe. Eliptyk jest wielkości maszyn spotykanych w siłowniach (sprzęt do użytku półprofesjonalnego), ale ja mam sporo miejsca ;), więc to dla mnie żaden problem. Uwielbiam tą maszynę, wdzięcznie nazwaną przeze mnie Masakratorem :D :D, bo wyciska ze mnie siódme poty:)

Silli Witajcie. Od wczoraj jeżdżę na orbitreku, po godzince, mój dystans to 19 km (nie wiem, czy to dużo, czy mało?). Silli, to mało ważne ile km przejdziesz bo nie dystans się liczy tylko czas (30-60 min) kręcenia i tętno aerobowe(60-75% TMax). Wyliczenia dystansu na każdym orbitreku będą się różniły od siebie bo w niektórych orbich zastosowanie maja liczniki rowerowe i są różne długości kroku: od 36 do 51cm. Śmiech mnie ogarnia jak ktoś pisze że drałuje z prędkością 20-30 km/h. :D Są to dane z d& # 1 7 3upy;).:O Z taką prędkością to biega maratończyk i na pewno nie ma tak krótkiego kroku bo on biega, a na orbitreku co najwyżej się truchta. Mój orbitrek (długość kroku 51 cm) wskazuje prędkość 6km/h a przy mega szybkiej jeździe max. 11km/h, (100 rpm {obrotów na minutę}):] To samo ma się z liczbą spalonych kalorii;) Więc ćwicz tak jak pisałam na wstępie, pilnuj tętna a ćwiczenia będą na pewno efektywne.

aneciaaaaa ja chyba 3 tygodnie szukałam dla siebie jakiegoś odpowiedniego sprzętu i jak sobie wymyśliłam to kupiłam tego http://www.redcoon.pl/index.php/cmd/shop/a/Pr oductDetail/pid/B199460/cid/28001/Kettler_Verso_309/ Fajnie mi się na nim ćwiczy bo ma kilka programów, codziennie ustawiam sobie na jakiś inny no i wyciska ze mnie wszystkie siły :-) Ja zamierzam ćwiczyć przez 6 dni no i niedzielę sobie odpuszczę (chyba :-P) i szczerze to widzę, albo mi się wydaje, pierwsze efekty, tak jakby mi boczki troszę spadły. Wczoraj jeździłam przez 45 min. więcej nie dałam rady, jakaś zmęczona byłam. psotka_1 dzięki za radę, wzięłam ją sobie do serca i dzisiaj mnie nic nie boli :-) I chyba prawdą jest, że nieważne jaki sprzęt byleby się ćwiczyło regularnie, ja na razie tylko liczę na to, że jak będę ćwiczyć to może po miesiącu już coś będzie widać Pozdrawiam wszystkich :-)

Gość agniecha3891
POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! Do dziewczyn które mają orbiego mechanicznego!!!!!!!!! Smarujecie go czymś bo ja cwicząc cały czas na najnizszym obciązeniu dziś zauważyłam że coś mi ciężko idzie niewiem co zrobić...

Gość E_wcia
śpiąca mam pytanie mam taki sam sprzęcik i jak go składałam to nie nasmarowałam dopiero po miesiącu i czasem coś zastuka, skrzypnie (choć zastanawiam się czy to nie wina moich małych 2 facecików którzy po kryjomu przed mamą ćwiczą :) aneciaaaaa ja ćwiczę na nim i w sumie nie narzekam bo też nie byłam pewna jak długo wytrzymam, a tu już 2 m-ce za mną

Gość aneciaaaaaa
E_wcia ale pisząc że ćwiczyłaś na nim mówisz ogólnie o orbitrku czy o tym modelu który podałam w poprzedniej wypowiedzi ? ;) kurczę chciałabym jakiś namiar na dobry orbitrek za rozsądną cene który już jest wybróbowany przynajmniej taki co z pół roku pochodził i się nie rozleciał jestem bezradna ...

Gość aneciaaaaaa
coco 30 patrzyłam na tą stronkę ale tam nie ma zamieszczonego tego modelu który zamieściłaś tutaj w linku

Wczoraj znów tylko 45 min- jakoś nie mogę jeszcze wytrzymać dłużej ehhh aneciaaaaa coś się spierdzieliło więc wklejam jeszcze raz linka to mój orbi http://www.redcoon.pl/index.php/cmd/shop/a/Pr oductDetail/pid/B199460/cid/28001/Kettler_Verso_309/ niestety nie mogę ci powiedzieć czy ten mój jest wytrzymały bo jeżdżę na nim dopiero od tygodnia :-) a ten co ty podałaś w swoim linku- coś mi się przypomina, że sporo osób mówiło, że jest zadowolonych z tego modelu pozdrawiam wszystkich :-)

Gość aneciaaaaaa
coco 30 podoba mi się on niestety nie stać mnie na aż tak kosztowny sprzęcik ;) myślałam coś do 1000 ;) ale bardzo dziękuje :)

Gość E_wcia
aneciaaaaa ja ćwiczę już ponad 2 m-ce po 6 razy w tygodniu minimum 45 min (a ile moje małe chłopaki i jak to nie wiem:) ) bo jak tylko ja go używałam to było ok a oni są mali i jak ruszają rękami to w sumie na boki trochę ucieka i pedała też więc może stąd te moje skrzypienia itp ale wszystko w granicach normy filmy spokojnie oglądam inie przeszkadza mi to delikatne stukanie