Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kachnawielgachna

orbitrek-zalety i wady

Polecane posty

Lenka dobrze,ze to napisalas o biezni ,skoro masz porownanie,bo ja juz zaczynalam miec chrapke na bieznie :-))) w tych wszystkich programach o odchudzaniu na tvn style pokazuja cwiczenia na biezni i kobiety zlane potem i cos tak mnie zaczynalo kusic...;-P

Gość anełka869
hej dziewczyny! muszę się z wami podzielić czymś wspaniałym. otóż z godzinkę temu skończyłam ćwiczyć i pomyślałam że się zmierzę, choć nie miałam żadnych nadziei bo przecież dopiero ciut ponad tydz mam orbitka . i moje kochane na samym początku w udzie miałam 57 a teraz już ze śmiałością mogę powiedzieć że jest 56!!!!!!!! po tygodniu ćwiczeń.jestem przeszczęśliwa. wam też życzę takich wyników i trzeba się też psychicznie dobrze nastawić że się uda ja tak robię. to :)do wieczora:)

No brawo :D Gratuluje serdecznie :) U mnie też ciut się ruszyło więc także szczęśliwa :) Wczoraj miałam przerwę, dziś także bo na wyjeździe będę. Ale w sobotę i niedzielę nadrobię ;)

Cześć laseczki ,ja też sie mierzyłam i po 3 tyg. w pasie 5 cm mniej biodra i uda po 1,5 cm też jestem cała przeszczęśliwa.A i zauważyłam że jak mam na najmniejszym obciążeniu to i mało kcal tracę,a dziś ustawiłam sobie na 6 i przez godz spaliłam ponad 400,a tak to ok 200 nic więcej.To chyba też zależy ile każda z nas ma nadwagi.I kto jakie dziety przechodził,organizm się broni.Ale te cm dają kopa ,aż się wierzyć nie chce,ale ja już widzę poprawę w sylwetce,oby do świąt ,to mój cel będzie osiągnięty.A po świętach do czerwca,bo mamy wesele w rodzinie i chcę zgubić sporo aby móc sie pochwalić swoimi osiągnięciami.Pa,Pozdrawiam.:))))):)))):)))))

ale musze się przyznac że miałam chwilę w tym tyg że jakoś mi siły opadły bo ciężko mi było się mobilizować ale już OK:)

Gość XENA.21
Cześć Dziewczyny, ja też dalej walczę.Codziennie maszeruję z wózkiem 2,5godzinki i do tego jeszcze orbitrek, no chyba że akurat jestem zmęczona. Fajnie , że widać u Was efekty :) Póki co to się nie mierzę i nie warze. Zobaczę jaki osiągnę efekt po dwóch tygodniach dodatkowych spacerowych maratonów. Trzymajcie się ciepło, chwilowo nie mam w domu internetu i odezwę się jak już będę miała dostęp do tego cyberświata :) Życzę nam wszystkim efektownych ćwiczeń:)

xena pięknie spacerujesz brawo :) A ja dziś miałam nie ćwiczyć ale wróciłam wcześniej i wskoczyłam na orbiego. Jednak dałam radę tylko 40 minut. Jednak warto słuchać swojego organizmu, nie chciało mi się dziś i się strasznie męczyłam. Ale za to zasłużone dwa dni wolnego. Miłego weekendu :D

Cześć dziewczyny, ja dalej walcze z anginą, już 2 tygodnie nie ćwicze, wczoraj weszłam na orbiego po 15 minutach zeszłam mokrusieńka - niestety osłabienie organizmu, ale mam nadzieje że już od poniedziałku ruszam od nowa pełną parą, pocieszające jest to że jeszcze mi tylko 2,4 do zgubienia zostało, pozdrowienia dla wszystkich i miłego weekendu, dziś imprezy andrzejkowe, a ja sama z dziećmi i chora buuuu :(

Asterka77 BRAWO BRAWO i jeszcze raz BRAWO !!!! :D Andrzejki będą jeszcze nie raz w Twoim życiu a pomyśl sobie jaka laska na sylwestra już z Ciebie będzie. Gratuluje z całego serca :) No i zdrówka życzę :)

może mi któraś powie o co chodzi z kołem zamachowym ? Im cięższe tym lepsze, ale dlaczego ? chodzi o wysiłek ? czaje się znów na orbitreka http://img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/28/09/41/89/2809418930_4 i sprzedający nie wie ile kg ma koło zamochaowe ;/ patrzę na to pudełko i nie wiem czy ma nawet 6kg .. I nie wiem czy kupować czy nie, ale juz chce mieć to u siebie ! nie chce czekać.

Asiula dzięki, już i tak jest super, zawsze sie szybko zniechęcałam a tu już prawie 1,5 miesiąca a zleciało jakby to był jeden dzień i dalej mam silną wolę i chęć, dzisiaj zrobiłam porządki w szafie, połowa ciuchów do piwnicy na "tłustsze" czasy:) robię miejsce na nowe :) hehe jestem fanatyczką szpilek więc te drugie pół szafy zajmują buty. Pozdrowienia dla wszystkich, może sie dzisiaj zmobilizuje i chociaż 20 minut polatam.

Asterka77 niesamowity wynik w ciągu 1.5 miesiąca dodajesz mi skrzydeł. Wierzę, że już w tej chwili wyglądasz obłędnie. Co do szpilek heh moje już w drugiej szafie się nie mieszczą heh też mam słabość choć nie zawsze gdzie mam je nosić hihi no ale przyjdzie pora i napewno będę je zakładać :D Ja też się nie mogę doczekać aż będę robić porządki w szafie :P Wierzę, że ta chwila nadejdzie :) Zołzia im większe koło zamachowe tym lepszy komfort ćwiczeń. Jeżeli jesteś wysoka to tym bardziej. Mój poprzedni orbitrek miał koło zamachowe 7kg a ten obecny ma 14kg różnica jest nie do opisania. Jakbym się przesiadła z malucha do mercedesa.

Asiula ja mam szafe 5 drzwiową:) trochę cierpliwości i też będziesz robić porządki w szafie. Co do szpilek to nie oszukujmy sie przy moim wzroście 162 te 12-13 cm więcej wydłuża nogi że hej:) do laski to mi jeszcze troche brakuje ale już sa różnice w tych najgorszych miejscach czyli uda i biodra. Tak jak napisałam wcześniej od poniedziałku dalej sie ostro za ćwiczenia biore, dzisiaj mi sie nie chce :(

Asiula mam 156 ;) nie jestem wysoka. Jedyne na co chce postawić to na wygląd, uda i brzuch. Na tym mi zalezy. znalazłam takie co ma 6 kg . Wystarszy ? Mam nadzieje że tak !

Zołzia myślę, że wystarczy :D Wcale tak źle mi się nie biegało na tym z 7kg zamachowym a najważniejsze jest się ruszać regularnie nie ważne na jakim sprzęcie :)

Chciałam wam jeszcze polecić i dodać "kopa". (mam nadzieje, że nie zdołuje) pewnym blogiem, który mnie inspiruje już od jakiegoś czasu. http://forprogress666.blogspot.com/ Wielki szacun dla obsession ;) Ten blog pokazuje, że jak się chce to można. i też chce zamienić zamiary na działania ;) Już niedługo mój orbi będzie ze mną, i w końcu do was dołączę i też będę śmigała ;) Oczywiście zastosuje się do rady Asiuli82 a później już na pełnych obrotach ! Nie mogę się doczekać. Miłej niedzieli kobietki ;)

Gość xna.21
Witajcie Dziewczyny znowu jestem internetowa :) Wczoraj zrobiłam 60minut. Dziś wieczorkiem też skoczę na orbiego. Astrksa77 piękny wynik, bardzo mnie tym zmotywowałaś :) Zołzia dzięki za linka, poczytałam i jest to fajny blog. Jak widzę te fotki, to aż się chcę poćwiczyć :) Oby orbi dotarł do Ciebie jak najszybciej, bo czekamy na Ciebie:) Im nas więcej, tym lepiej, a z takim wsparciem o wiele łatwiej ruszyć pupę i wypalić tłuszczyk. Pozdrowienia dla wszystkich i miłego dnia :)

Witam,pocwiczylam dzis wieczorem 78 minut,bo mala sie obudzila :-) Kocham mojego Kettlerka

Zolzia fajny blog,tez ciagle szukam inspiracji,by pozytywnie sie nakrecac :-)))

Ach jakby cudnie było wyglądać jak dziewczyny z bloga... Może niedługo. U mnie kolejne o.5 kg mniej ( nie powinnam się ważyć ale nie mogłam wytrzymać :P ) Sobota i niedziela bez ćwiczeń, za to wstawanie w nocy do córci ehhh my to mamy ciężko. Zjadłam także kawałek czekolady, ponieważ 3 noce bezsenne i nie miałam siły potrzebowałam energii. Dziś wieczorkiem wskakuje na orbiego i dalej walczę. Asterka77 mój mąż zawsze mi powtarza, że nigdy nie zrozumie po co mi tyle par butów heh a ja za to nie rozumię jego zamiłowania do piwa hihi

ulka2011 nigdy bym z tego nie skorzystała to bardzo nie higieniczne wchodzić w ten kombinezon po kimś spoconym bleeee :P sama widzę jak mój strój neopronowy jest mokry po ćwiczeniach MASAKRA!!! A wiem, że salony mają tylko 3 lub 4 takie kombinezony w różnych rozmiarach od S do XL

Asiula ja tez dzis nie wytrzymalam i zwazylam sie :-) rowniez 0,5 kg mnie mniej ;-P jupiiii ! Mamy mobilizacje,by dalej walczyc ;-*

Mam pytanie,czy któraś z Was ćwiczy w spodenkach neoprenowych po wcześniejszym posmarowaniu sie balsamem??? Ja mam spodenki firmy Typhoon i od niedawna kiedy stosuje balsam rozgrzewajacy pod te spodenki zaczeły one byc w niektórych miejscach na posladkach luzne.Chyba niemozliwe by mi sie tłuszcz tak ekspresowo wytopił i moze cos nie tak z tymi spodenkami??moze nie powinnam stosowac balsamu pod nie??

Ja mam pas neoprenowy. i zastanawiam się co zrobić z nogami ? Owijać je jakąś folią spożywczą ? Czytałam, że tak niektóre forumowiczki robią. Ale czy to pomaga ? Tak, blog wspaniały. Może dużo się dowiedzieć. No i zdjęcia. Motywacja jak cholerka. Ale to trzeba być naprawdę zapartym, może takiego nie osiągnę... mam stare spodnie, którymi zawsze się mierzę, i jak będe wyglądała w nich jak człowiek, będę zadowolona ;) życzę wam dalszych ubytków tak jak i w CM tak samo w KG ;)

No zrobilam pomiary i faktycznie pouciekalo tu i tam,najwiecej w brzuchu tym razem. Takze na pewno poplacaja pas czy spodenki lub caly dres i koncentrat rozgrzewajacy pod to.Mnie najbardziej zalezy na rejonach od talii do kolan ,a taloe mm spodenki :-) folia dziala tak samo ;-))

Naolala to normalne, że spodenki są luźne tu i tam przecież chudniesz kochana - UWIERZ W TO :D A czym się smarujesz??? Ja używam balsamów PERFEKTY SLIM EXTREEM heh ale jestem nie systematyczna czasami poprostu mi się nie chce smarować :(

Gość pankracytrolololo
Hej, szukam orbitreka dla siebie - facet 1.84 wzrostu, ok. 125 kg. Budżet +- 800 zł. Macie jakieś porady?

Asiula,ja zawsze tak mialam,ze nawet jak po pierwszej ciazy znacznie schudlam ,a spodnie stawaly sie za luzne to zwalalam na to,ze musialy sie w praniu rozciagnac :-D serio nie moge uwierzyc,ze tak szybko widac rezultaty,choc juz nawet moj facet mi to mowi! :-)

Aaa ja stosuje koncentrat i krem Nivelazione z Farmony, zawsze sluzyly mi balsamy z tej firmy. Z Eveline wiele osob sobie chwali,ale ja wole z Farmony.Z Eveline mam rowniez ,ale chlodzacy i nie moge go teraz stosowac,bo mi zimno ;-)