Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie uwierzę

PRZYJACIÓŁ NIE MA !!!

Polecane posty

Gość już nie uwierzę

Są tylko dobrzy znajomi. Jak odchodzą ci drudzy to przynajmniej tak nie boli. Ja zawiodłam się dwa razy... Jedna przyjaźń trwała ok. 20 lat i niespodziewanie się skończyła. Druga trwała znacznie krócej, ale boli nie mniej...

\"Najpiękniejsza przyjaźń istnieje między ludźmi, którzy wiele od drugich oczekują, ale nigdy nie żądają\" (A.Schweitzer) 🖐️

\"...nigdy nie oczekuj niczego od nikogo, w pierwszej kolejności licz na siebie... a jesli ktos zaofiaruje Ci pomoc, to się raduj...\" (=) 🖐️

Gość przyjaciółka od serca
wystrzegajcie się takich, bo to są przyjaciółki od serca ale waszych mężów. Taka właśnie mi się trafiła i próbowała za moimi plecami odbć mi małżonka.

= :) fajny cytat, właśnie tak postępuję i to się sprawdza ! :) Mja przyjaźń trwa już prawie xx lat i mam nadzieję, że tak będzie do końca :)

Gość isiuniaaaa
wiesz, moze to nie tak... ja mysle, ze kazdy chce wiedziec za co placi, juz z przzywczajenia:) a nie ze to do ciebie. zycie nie zmienia, ale powoduje, ze ludzie tak robia nie inaczje. czasem prez jeden cos nie warto zrywac przyjazni:) widac mowili a nie sluchali potem im oczka wyslzy ja bylo 5i cus;) masz dobre serce, ja mysle, ze najlepsze sa zrzutki wies kazdy daje i juz nikt nic nie mowi;)

Gość asdada
W przyjaźni nie można wszytkiego traktować poważnie tak mi sie wydaje to przedewszystkim bycie blisko zawsze kiedy jest taka potrzeba. Ja z moim przyjacielem mozemy sie pokłucić zbluzgać powiedzieć ze robimy coś źle, powiedzieć wszystko nawet najgorszą prawdę ale nigdy nikt nie bierze tego jako słośliwość nikt sie nie obraża bo wiadomo że sie kochamy że może któryś znas ma gorszy dzień lub mówi coś przykrego dla dobra drugiej osoby:// dziś ludzie nie potrafią sobie wybaczać, za byle co potrafią zrezygnować nawet z długoletniej przyjaźni. Zawsze na pierwszym miejscu stawiaj przyjaźń, swoich przyjaciół znamy długo a czasem tracimy ich dla na początku pozornych lepszych nowych znajomych..

Gość już nie uwierzę
właśnie "swoich przyjaciół znamy długo... " Nigdy, przenigdy nie powiedziałabym, że to się skończy. Ale tak się stało. To jest trochę jak małżeństwo. Raz się zawiedziesz, ale jeśli pojawi się ktoś drugi - spróbujesz, choc już mając pewne doświadczenia będziesz ostrożniejsza. Jeśli i drugi raz zawiedzie, za trzecim nie chcesz się w to pakowac. Bo po co, całkiem możliwe po raz trzeci poczuc ten ból? I z Przyjaźnią jest tak samo. Raz trwało to 20 ponad lat i skończyło się. Nagle. A NIGDY wcześniej nie uwierzyłabym, że można przekreślic tyle lat. Tyle radości, wspólnych smutków, upadków i wzlotów. Boże to tal cholernie boli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja już nikomu nie umiem tak zaufac. I nie ważne czy jest to kobieta czy mężczyzna. Tą drugą Przyjaźń chyba niszczę sama. Nie umiem zaufac. Choc tak bardzo bym chciała... Ale nie chcę, żeby znów bolało gdybym Ją straciła... Już i tak za bardzo boli...

Gość tak se pisze
nie rozumiem problemu, przeciez przyjaciel to czlowiek obcy, wiadomo ze wiele moze sie przytrafic z drugiej strony jakos latwiej mi zrozumiec jakies bledy przyjaciela niz partnera czy kogos z rodziny, po prostu nie wiaze sie tak bardzo emocjonalnie ale fakt, moze to dlatego nie rozumiem wiazania sie przyjaznia i przykladania do niej duzej wagi, bo kiedys zawiodlam sie na przyjaciolce i cale lata mnie to bolalo heh... dopiero teraz sobie o tym przypomnialam, jakby nie bylo, osiemnascie lat minelo...

Gość już nie uwierzę
do tak se pisze ---> więc tak naprawdę to rozumiesz. U mnie minęło dopiero 1,5 roku jak nie zamieniłyśmy słowa. Jak minie 18 lat to pewnie też nie będę rozumiec takich problemów. Teraz jest to jeszcze wszystko zbyt świeże.

Gość już nie uwierzę
... i dlatego, żeby nie czuc bólu już nie uwierzę. Bo Przyjaciół nie ma - są tylko dobrzy znajomi.

Strasznie sie rozczarowalas, wiec nie bardzo wiem jak Cie pocieszyc. Nie przekreslaj jednak tak szybko wiary w przyjazn. Moze jeszcze trafisz na osobe, ktorej warto zaufac. Tego Tobie i sobie rowniez zycze.:)

Gość lmo
właśnie,cholernie boli jak przyjaciel nagle znika z naszego życia.... gdy już nie chce być przyjacielem. Sama sie czasem zastanawiam,czy warto jeszcze bawić sie w przyjaźń.Ale z drugiej strony - przyjaźń to coś najpiękniejszego,co może spotkać człowieka...

Gość już nie uwierzę
Masz rację lmo, kiedy przez lata czułam czym jest Przyjaźń uważałam, że wszystko inne może się skończyc - chłopak, może zerwac, koleżanka zapomniec, mąż opuścic żonę, ale jeśli się ma Przyjaźń to Ona zostje na wieki. Ale rozczarowałam się. Bardzo. I to wszystko siedzi gdzieś w środku. Wracają tylko obrazy przeszłości... Ale teraz został tylko smutek, ból i strach o kolejny nieudany raz... ... już nie wierzę Dlatego lepiej nikomu już nie ufac i wierzyc tylko sobie....