Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gilly

Czy ciąża może być przy niskiej temp?

Polecane posty

jestem juz w 32 dniu cyklu a tu ani wzrostu temp. ani nie dostałam @ ani też nie czuje aby się zbliżała. (cykle mam około 30-31 dni) Dziwne to troche. Dopiero początkuje w naturalnych metodach i będę wdzieczna za wszelką pomoc.

Piszesz o temperaturze, a mierzyłaś ją przez cały cykl i nie było wzrostu? Bo jeśli nie, to może ją przoczyłaś? Samo mierzenie temperatury to trochę mało, powinnaś jeszcze obserwować śluz. Ale teraz takie porady mogą być już spóźnione. Jeśli podejrzewasz ciążę to zrób test, bo sam stres dotyczący ciąży może Ci przesunąć okres, a tak będziesz już wiedzieć czy masz na niego czekać, czy nie. A co do temperatury... to ona wzrasta w okresie owulacji i utrzymuje się do końca cyklu, lub do końca ciąży. Wzrost temperatury jest zawsze, tylko to jest wzrost, a nie jakiś określony poziom, więc widać go dopiero przy porównaniu do temperatury z początku cyklu. A najwyraźniej go widać na wykresie uwzględniającym temperatury z całego cyklu.

Temp mierzyłam przez cały cykl i cały czas oscyluje w granicach 36,4-36,7 Śluz płodny pojawił się w 21 i 22 dniu i potem 24,25,26. Czy to może być cykl bezowulacyjny? Jutro dla pewności zrobię test ciążowy.

Czy te dwie temperatury które podałaś to najwyższa i najniższa w całym cyklu? Jeśli tak, to myślę, że jest to zbyt mała różnica, aby sądzić, że wystąpiła owulacja. I jest bardzo prowdopodobne, że akurat ten cykl jest bezowulacyjny. Takie cykle są normalnym zjawiskiem i występują także u zupełnie zdrowych kobiet. Zastanawia mnie tylko ten śluz, bo on wskazywałby jednak na owulację. A skoro tak, to jak dodasz do ostatniego dnia, kiedy wystąpił, ok 14 dni fazy poowulacyjnej,to wyjdzie Ci, że ten cykl może być około 40 dniowy. (26+14) A więc na objawy zbliżającego się okresu masz jeszcze czas.

dzieki za pomoc. Test też nie wykazał ciąży. No to pozostało mi tylko czekać ;)