Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsylwia

RZESZóW - SZOPENA

Polecane posty

Gość dsylwia

Witam ponownie. Kilka tygodni temu pytałam Was, który szpital polecacie. Początkowo wybrałam Rycerską - byłam nawet na pierwszej wizycie u dra Szklarczyka. Później jednak na skutek opinii na forach zmieniłam decyzję i byłam na wizycie u dra Tomasza Kluza z Szopena. Teraz bardzo proszę o opinie na temat tego szpitala - zarówno mamy, które tam rodziły, jak i opinie osób, których znajome tam rodziły. Na rzeszowskim forum pojawiły sięzdania, ze nie ma tam za grosz intymności, sale są wieloosobowe, nie ma nawet parawanów na sali porodowej... Odnieście się do tego bardzo proszę. Ja chyba zwariuję.... Naprawdę nie mam kogo zapytać - po pierwsze żadna z moich znajomych nie rodziła w Rzeszowie (w sumie mam tylko dwie koleżanki będące mamami), dlatego bardzo proszę odezwijcie się ....

Gość dsylwia
... naprawdę nikogo nie ma z okolic Rzeszowa?

Gość Wanka
Ja rodziłam na Szopena i jestem zadowolona. Wbrew temu co piszesz są parawany na sali porodowej. Ja leżałam w sali dwuosobowej, bez przerwy ktoś zaglądał czy wszystko w porządku. Teraz znów jestem w ciąży i drugie dziecko mam zamiar rodzić również na Szopena.

Gość dsylwia
Ja tak napisałam, ponieważ tak napisały dziewczyny na forum Dziecko-Województwa-Podkarpackie i szczerze mówiąc bardzo się cieszę, ze Ty masz inne zdanie. A mogę zapytać kiedy rodziłaś i na kiedy teraz masz termin ?

Gość Wanka
Rodziłam dokładnie 2 lata temu, moja córeczka ma dziś urodziny. Termin porodu obliczyłam sobie gdzieś ok. 3 stycznia, ale niewiem dokładnie bo nie byłam jeszcze u gin. Moja siostra prawie 2 mies. temu rodziła drugie dziecko na Szopena i też jest bardzo zadowolona. Można wiedzieć skąd jesteś?

Gość dsylwia
Ja mieszkam w Rozborzu k/Przeworska - w zasadzie jesteśmy w trakcie włączania nas do Przeworska, ale jakoś nie mam przekonania do przeworskiego szpitala. Zawsze chciałam rodzić w Rzeszowie. Gratuluję córeczki i kolejnego dzidziusia. A powiedz mi czy rzeczywiście sale na Szopena są tak ogromne? Podobno był tam niedawno remont .....

Gość Wanka
Jest chyba dwie albo trzy sale co leżało z 5 dziewczyn, a takich podwójnych sal jest może z pięć. Nie napiszę Ci dokładnie bo nie mam orientacji. W każdym razie ja leżałam w dwuosobowej sali, maja siostra przez dwa razy też w dwuosobowej. Przypomniałam sobie jeszcz, że jak ja rodziłam to była dezynfekcja na Rycerskiej dlatego na Szopena było bardzo dużo rodzących i dostawiali łóżka do sal, żeby było więcej miejsca. A do lekarza jeździsz do Rzeszowa, bo ja mam zamiar chodzić do Dorskiego prywatnie, ale jeszcze nie wiem.

Gość dsylwia
Do lekarza jeżdżę do Rzeszowa - w 6tc byłam u SZklarczyka z Rycerskiej - ponieważ tam miałam rodzić, ale później zmieniłąm zdanie i stwierdziłam że wolę na Szopena i w 10 tc byłam u Tomasza Kluzy (pracuje na Szopena). Następną wizytę mam 22 maja. Pomyślałąm że dobrze chyba chodzić do lekarza ze szpitalu w którym chce się rodzić. Tak w ogóle to chciałabym chyba cesarkę ale mam jeszzce sporo czasu i moze zmienię zdanie. A powiedz mi czy chodziłaś do Szkoły rodzenia? I pierwszy poród miałaś naturalny czy c.c.? No i jakie jest Twoje zdanie na temat c.c. czy p.s.n.? A jak jest z płaceniem na Szopena? Wiesz coś? Komu, ile itd. Wiem, że nie bardzo tak tutaj pisać o tym, ale moze dałabyś mi adres e-mailowy albo numer GG? Ja z internetu korzystam tylko w pracy niestety...

Gość Wanka
A możesz mi napisać gdzie przyjmuje ten lekarz Kluza i czy jesteś z niego zadowolona. Chodzisz do niego prywatnie? Ja nie chodziłam do szkoły rodzenia, poród miałam wywoływany, naturalny bo byłam prawie dwa tyg. po terminie. Ani położnej ani lekarzowi nie dawałam ani grosza.

Gość dsylwia
Do lekarza chodzę prywatnie - wizyta 70 zł. W zasadzie nie mogę Ci zbyt dużo powiedzieć o nim bo byłam dopiero raz. Ale zrobił na mnie dobre wrażenie. Bardzo miły, uśmiechniety - tylko jak dla mnie wizyta trochę krótko trwała. Chwila rozmowy kilka moich i jego pytań, badanie, usg (ponieważ było wewn. mąż nie miał przyjemności oglądania dzidzi - pozostało mu zadowolić się zdjęciami). Tym razem jednak postanowiłam, ze przygotuję sobie całą listępytań (żeby połowy nie zapomnieć - tak jak ostatnio) i poproszę o usg przez brzuch (nawet jeśli najpierw zrobi mi wewn.) w obecności męża. Zobaczymy jak do tego podejdzie, ale myślę że nie powinno być problemu. I jeszcze jedno co mi się nie spodobało - umówiona byłam na 18. Przyjechaliśmy, w środku była jakaś dziewczyna i zanim ona wyszło przyszło ze cztery następne. Nie wiem czy wszystkie były na tąsamągodzinę czy co.... W każdym razie ja siedziałam najbliżej drzwi i gdy ta dziweczyna wyszła ja wstałam, lekarz zapytał o moje nazwisko i zaprosił do środka. A przyjmuje zaraz koło Szpitala na ul szopena 25a. Jak chcesz mogę podać Ci do niego nr

Gość Wanka
Jeśli możesz to podaj mi numer. Ja płaciłam prywatnie 100 z usg, a 80 zł normalna wizyta. Słyszałam, że jak się chodzi do lekarza co przyjmuje w tym szpitalu co się rodzi to Cię lepiej traktują.

Gość ania====taa
Dziewczyny a co sądzicie o MSWiA w Rzeszowie? Jakie wrażenia>

Gość Wanka
Tam nie ma porodówki od dawna.

Gość dsylwia
nr do T. Kluzy 609 546 450

Gość Wanka
Dzięki serdeczne, idę bo moja córa wstała. Koniec przyjemności. Pozdrawiam.

Gość dsylwia
Nie ma za co. Mam nadzieję, że ten temat nie zniknie z piwreszej strony tak szybko i odezwie się jeszcze ktoś. Ania a Ty do jakiego lekarza chodzisz i gdzie zamierzasz rodzić?

Gość mewcia_35
Ja też rodziłam na Szopena. Było to 4 lata temu i jestem bardzo zadowolona. Porodówka jak porodówka ale oddział poporodowy jest odremontowany i bardzo czysty. Poród był bardzo długi i gdyby nie umówiona połozna to nie wiem jakby sie to skończyło. Bo wiecie dziewczyny, lekarz ważne żeby był dobry ale najważniejsza jest położna. Ja miałam znakomitą połozną pania Małgosię Paśko. Bardzo polecam pa!

Gość dsylwia
Napiszcie jeszcze jak jest z nacinaniem na Szopena? Rutyna czy tylko gdy potrzeba?

Gość Wanka
Jestem na chwilkę. Mnie nacinali bo dziecko nie mogło wyjść, siostrę nacinali tylko przy pierwszym a przy drugim już nie. A Małgośkę Paśko również polecam bo ją znam.

Gość dsylwia
... no i wracamy na pierwszą stronę :-)

Gość dsylwia
... oj i znowu uciekło na drugą stronę. Odezwijcie się obecne i przyszłe mamy ......

Gość Wanka
Cześć. Jak samopoczucie? Na kiedy masz termin? Wczoraj rozmawiałam z koleżanką na temat doktora Kluza i bardzo go chwaliła. Ja jeszcze do niego nie dzwoniłam bo wciąż się waham i niewiem do którego iść.

Gość dsylwia
Cześć ja ogólnie dobrze znoszę ciążę - nie mam mdłości, nie wymiotuję, tylko boli mnie dolny odcinek pleców. Termin mam na 26 listopada. A co do wyboru lekarza - nie mogę cię namawiać na Kluza bo nie znam go zbyt dobrze - jak już pisałam tylko raz u niego byłam. Na forum podkarpackim w portalu Gazeta.pl dziewczyny piszą że na Szopena w zeszłym roku był remont i są podobno tylko dwuosobowe sale. Cieszę się ze nie sprawdziły się prognozy tych , które mówiły o ośmioosobowych ..... Tak więc dzisiaj znacznie poprawił mi sięnastrój - chociaż ja uważam że liczy się nie wygląd sal tylko podejście ludzi .....

Czy któraś z was rodziła ostatnio na Szopena i może opisać jak to wygląda. Ja mam termin na maj i mam właśnie tam rodzić.

Ponawiam pytanie. Czy któraś z was rodziła ostatnio na Szopena i może opisać jak to wygląda? Co trzeba zabrać a czego nie? Ja mam termin na maj i mam właśnie tam rodzić.

podbijam temat, w grudniu mam rodzić i nastawiłam się na szpital na Szopena. Spotkałam się jednak z różnymi opiniami i często negatywnymi. Jakie są wasze doświadczenia w tym szpitalu w ostatnich miesiącach. Lekarz prowadzący mnie (R. Kluza) jest też w tym szpitalu. Czy jest konieczność załatwiania położnej? Jakie są wasze opinie o tym lekarzy jeśli chodzi o sam poród?

i jeszcze jedno pytanie, jak jest ze znieczuleniem, jest bezpłatne ? Stwarzają jakieś problemy?