Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Glicea

soczewki kontaktowe i czerwone żyłki na oczach

Polecane posty

Gość Glicea

Czesc!! Od pewnego czasu na moich oczach pojawiły siię czerwone żyłki, nie jest ich duzo ale są.Dodam,że nosze soczewki kontaktowe-dwa dni temu brałam nowa pare i wtedy pojawiły sie te czerwone żyłki.Czym to może być spowodowane?Wie ktoś?Dodam,że ostatnimi czasy siedze dużo przed komputerem bo pisze prace.Bardzo prosze o odpowiedz.Dodam,że nosze optixy, i ściagam je na noc.Jesli ktoś mial podobny problem prosze o odpowiedzi. Dzieki!

Gość marta 22 .....................
a jakiego uzywasz plynu? bo podobno z tym baush&lomb czy jakos tak jest cos nie tak, podobno ze stanow go wycofali juz a te zylki to pekajace naczynka i na 70% sa spodwodowane niedotlenieniem oka

Gość Glicea
Poraz pierwszy raz mi sie to zdarzyło. Uzywam płynu Opti Free..a soczewki nosze od hmmmmm 3-imesiecy?I ciagle te sane o2optix, one przepuszczaja 5-ciokrotnie wiecej tlenu niz zwykle........a czy te zylki moga byc spowodowane tym ze duzo pracuje przy kompie?I czy powinnam wtedy wyjac sopczewki?Jak mi radzicie?

Gość juwo80
Hej, mam taki sam problem i tez nosze soczewki od 3 miesiecy,ktore sciagam na noc. I niestety okazalo sie-po wizycie u okulisty,ze to ropne zapalenie spojowek.... biore teraz jakies krople do oczu i przez tydzien nie moge znow nosic soczewek.

Gość juwo80
Acha, tez uzywam Opti Free, moj lekarz mowi,ze dluga praca przy komputerze, przy ktorym spedzam duzo czasu ( co najmniej 8 godzin dziennie) moze miec wplyw na podraznienie oka lub zbyt dlugie noszenie soczewki ( moich nie powinnam niby nosic dluzej niz 12 godzin w ciagu dnia). Ale na zmeczone oczy i suche soczewki jest tez dobry plyn od Alcon,daje sie krople lub dwie w ciagu dnia jak sie poczuje jakis dyskomfort. Sa naprawde ok.

Gość Glicea
No ja mysle,że to od kompa.......po prostu pisze prace czegos ciagle szukam i moze dlatego.Zauwazylam ze jak wyjde na powietrze to tego nie ma ,tzn tego zaczerwienienia.....nie wiem......narazie jest ok.

Gość podnoszepodnosze
nie wycofali bauscha ze stanów!wiem, bo niedawno wróciłam , i przywiozłam sobie jego zapasy.Tam kazdy tylko bauscha uzywa, a nosi tam prawie kazda osoba soczewki

Gość tez bylam w stanach
no nie powiem ze kazdy bausha uzywa, ja tam kupowalam glownie alcon a o tym ze b. wycofali z usa nawet w teleexpresie mowil. a jak bylam ost bo plyn to bausha nie bylo .... wiec cos w tym jest

ciekawe czy jakieś salony optyczne zamieniają ten płyn na inny? Jak ktos ma jakieś informacje to piszcie: nazwe salonu miasto i ulice