Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patrycja-livia

Nie wiem co robic pomocy............

Polecane posty

Jestem mezatka a kocham 2 mezczyzn .Odkad w moim malzenstwie zaczelo cos sie psuc zaczelam myslec o ostatnim partnerze z przed slubu , on tez jest zonaty ale do dzis nie potrafimy o sobie zapomniec nawet powiedzial mi ze mnie kocha jak ostatnio sie spotkalismy .nie chce sie rozstawac z mezem ale kocham ich po polowie .Czy ktoras z was byla w takiej sytuacji Napiszcie ....

Gość beermaker_1980
Nie masz co się oszukiwać, któregoś musisz bardziej kochać. Życie to sztuka wyboru. W momencie jeśli masz już dzieci to sprawa jest poważna. Z drugiej strony nie należy oszukiwać i się gnębić. Tak czy inaczej sytuacja może mieć, nazwijmy to, nieciekawe zakończenie dla jednej strony. Ludzie chcą traktować obrączkę jak łancuch, a co jeśli za 20 lat złapiesz się na ty,m że to był błąd ? Że kochałaś "tamtego". Tak oszukasz siebie i swojego obecnego męża. Uważam jednak, że jeżeli mielibyście dzieci (z mężem) to one są najważniejsze i lepiej skupić się na opiekowaniu się nimi :) PS. Wiem, że na to trzeba wiele sił, ale widzę że on ma podobny problem :] Zwykło się mawiać, "stara miłość nie rdzewieje". Raz się żyje, trzeba tylko naprawdę się zdecydować. Pozdrawiam.

Gość podobna historia
Myśle, że z meżem ci jest wygodnie a i zainteresowanie i deklaracje ze strony byłego - prowadza do tego ,że sie dowartościowujesz, szczególnie teraz kiedy już przyszedł troche okres stagnacji i spokoju w zwiazku. Gwarantuje ci ,ze podjęcie pełnej dramatów decyzji odejścia od męza, potem być może związanie sie z byłym (tyle ,ze czy po wszystkim on sie nie wycofa i nie pozostanie z żoną)... Przyniesie wam chwilowy przypływ uniesień, przypomnicie sobie to co było, przypłyną wspomnienia.............................i nadejdzie czas zwykłego związku. A okaże się, że marzenia przerosły rzeczywistość (zawsze niedosięgnięte rodzi wiele emocji, marzeń, wyorażeń, często przesadzonych). Być moze powrócą dawne urazy. Mozliwe ,ze przyjdzie czas ,ze zostaniesz bez meża i bez byłego. To tylko jeden z możliwych scenariuszy. W każdym razie, bedąc w spokojnym związku łatwo marzyc, wyobrażać sobie co by było gdyby i idealizować.

Gość No to zostań ...
żona i kochanką, jak nie masz innego wyjścia jak uważasz, a koniec bedzie taki, że na pewno jeden i drugi ciebie oleje :-D Ale to twoje zycie i twój wybór :-D Powodzenia :-D

praktycznie nie mam nic do stracenia bo jesli zostawia mnie oboje to mam jeszcze mojego nejukochanszego syneczka ktory napewno nigdy mnie nie zostawi .... a poza tym trudno mi sie zdecydowac dlatego ze boje sie ze te uniesienia moga minac i czar szybko prysnie a wtedy pozostanie tylko monotonia a nie wielkie uczucie ...

mam pyt do \"podobna historia\" czy zdarzylo ci sie takie cos lub podobnego jesli tak to jak z tego wybrnelas i jaki byl final czy taki jak twoje insynuacje ...

Gość kkkobietka
patrycja livia... Skoro ten Twój były jest taki wspaniały, tak Cię kocha itd to dlaczego stał się BYŁYM? Dlaczego to nie za niego wyszłaś za mąż? Jakiś powód ku temu musiał być. I co, teraz nagle stał się na powrót cudowny, wspaniały i kochany...? Więcej chyab w tym wszystkim wyobrażenia niż prawdziwego uczucia. Z mężem jesteś na codzień, wkradła się nuda, to szukasz wrażeń. A tamten akurat się trafił... Ale przypuszczam, że gdyby zamienić ich miejscami, to wtedy Twój mąż (obecny) wydawałby Ci się bardziej pociągający... Na zasadzie zakazanego owocu itp. Zastanów się czy warto ranić męża dla takich kilku chwil...

Gość glupia babo
Ratuj malzenstwo,a nie wybieraj jakiegos zonkisia,ktory juz cie kiedys olal...Zawsze jak jest kryzys w malzenstwie to siemysli o kims inym,ale jak jest juz dobrze,to czlowiek sie pozniej zastanawiajak w ogole moglomu cos takiego przyjsc do glowy...Dobrzeci radze,sama tez tak mialam

Gość mnie tylko martwi
No sorki, wyszłaś za mąż bo tamten był już żonaty ? I co taki z BYŁEGO ideał że będąc mężem słodzi Tobie ? Liczysz na to, że gdy rzucisz meża i się z nim zwiążesz, to po pewnym czasie nie znudzi się Tobą ? Myślę że gdy przyjdzie proza życia i pierwsze uniesienia miną, zacznie znowu szukać czegoś nowego.....i Ty również zaczniesz żałować że odeszłaś od męża ....tylko jak w tym Waszym tasowaniu kart znajdzie się dziecko ? Z nudów Ci się babo przewraca w głowie, lepiej się zajmij dzieckiem i domem. To tylko fantazje i mrzonki !!!! wiem co piszę po też jestem żoną i też miałam fazę zauroczenia kimś innym, miałam na szczęście dość rozumu by wiedzieć, że to tylko fantazje i że nigdy by nic z tego nie wyszło, tamten był wolny ale i tak skończyło się tylko na rozmowach i do niczego nigdy nie doszło....

Gość mnie tylko martwi
Każdy miewa podobne sutuacje, nie jesteś jakimś wyjątkiem. Każdy związek miewa gorsze okresy i właśnie tak zaczynają się denne romanse. Życie jest takie banalne, pisze identyczne scenariusze. Nie jesteś wyjatkowa w tym względzie. Chyba 99% małżeństw przechodzi taki okres gdy zionie nudą i partnerom wydaje się że jakże by było cudownie zmienić wszystko i zacząć od nowa z kimś innym....Och jakby było cudownie znowu chodzić za rączkę, całować się ukradkiem i uprawiać namiętny seks po raz pierwszy..... To czyste fantazje, a potem by było identico jak w obecnym związku, ostudzenie uczuć i codzienne obowiązki, kłotnie i kompromisy, zmęczenie i znużenie..... Skoro masz takie kolorowe fantazje, dopisz do nich jeszcze inne elementy typu sprawa sądowa, rozwód, podział majątku, przeprowadzka i terminarz spotkań Twojego byłego z dzieckiem, pretensje i szok Twoich rodziców, pretensje teściów.....Kolorowo, co ?