Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PawelW

Kleszcze w domu

Polecane posty

Gość PawelW

Wybaczcie jesli ten temat byl poruszany ale nie mialem czasu szukac w tematach. Mam taki problem, moja psica najwyrazniej przyniosla do domu samice kleszcza i zalegly sie one gdzies u mnie na tyle ze chodza mi wszedzie po biurku male wielkosci 1 mm, monitor, papiery, biurko, klawiatura, ubijam odkurzam ale juz mnie kur...ca bierze bo ciagle ich pelno, stad moje pytanie, czy znacie jakis preparat na kleszcze ale nie odstraszajacy tylko ubijajacy je na amen, zeby spryskac w pomieszczeniu i zeby nie byl zbyt chemiczny? moze mieliscie podobne doswiadczenia? co zrobiliscie? prosze o pomoc i dzieki

..o kurwaa!! .. no nieźle wejdz na internet i poszukaj preparatu na kleszcze..

Gość imina
a nie są to pchły czasem?

Gość PawelW
no weterynarz mi powiedziala ze kleszcz przechodzi 4 stadium, te akurat to sa jakies take malutkie, i szukaja po prostu zywiciela kolejnego, w tym przypadku ponoc jakichs malych zyjatek, gryzoni, szczurow, myszy itp, po jakims czasie czesc padnie a czesc moze zaczac sie zywic mna, wiec sie smaruje autanem profilaktycznie ;] ale chodzi mi o cos takiego czy ktos zna cos na pryskanie w pomieszczeniach zamknietych,

Gość PawelW
nie, nie sa to pchly, pod mikroskopem stwierdzono ze to kleszcz

no to musisz postąpic tak jak z odpchalniem mi sie wydaje... jakiegos kolesa z chemicznymi syfami owadobójczymi trzeba nająć.. i to najlepiej jak najszybciej bo kleszcze różne choroby przenoszą, z zapaleniem opon mózgowych włącznie :|

Gość idź do jakiegoś
Praktikera, Obi czy Nomi i przejrzyj preparaty owadobójcze. coś powinnaś znaleźć.