Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iniemamocnaa

Problem z dziurkami w uszach

Polecane posty

Gość iniemamocnaa

HeJ! Od kilku dni bardzo swędzą mnie i ropieją dziurki w uszach po kolczykach. Dziurki są juz od 10 lat, więc nie są nowe. Poradźcie mi czym mam je smarować lub przemywać?

Gość ja mam też od 10 lat
dziurki i od czasu do czasu tak się znimi dzieje jak u Ciebie... Ja polewam dziurkę wodą utlenioną i staram się jej nie dotykać ani drażnić. Po jakiś2-3 dniach przechodzi... Może ktoś zna lepszy pomysł??

Gość dyhdh
ja mam dziórki od 12 lat (mam 15 lat) jeśli Cię swędą zostaw je w spokoju wogóle nie dotykaj !!!i nie ruszaj tzn. wyjmój kolczyków! samo przejdzie,a jeśli nie to posmaruj taką maścia z antybiotykiem (np. DETROMYCYNA) możliwe również ze masz zrobione w złym miejscu (chodzi tu o nerwy) ale jesli robiła je kosmetyczka tak jak w moim przypadku to nie ma problemu (dodam ze sama zrobiłam sobie jeszcze 5 dziórek i też nie mam z nimi problemu):]

Gość dyhdh
niwe dotykaj rękami po przeniesiesz tam bakterie i będzie jeszcze gozej!!!

Może masz uczulenie na nikiel lub inny metal? U mnie tak się to objawiało.

Gość kkkjjjjj
U mnie tak sie dzieje w przypadku kolczyków z jakis podejrzanych materiałów . Nie moge załozyć nic co nie jest srebrne , złote lub ze stali chirurgicznej. Zrezygnuj na jakiś czas z wkretek - jesli masz akurat takie , załóż zwykłe. Dezynfekuj ( w takich "niewkretkowych" łatwo polać cały drucik nie wyciagajac z ucha) . I zastanów sie czy w ostatnim czasie nie zmieniłas kolczyków - jesli tak , to niestety tych nie bedziesz mogła nosić , przypuszczalnie taka reakcja wystapi za kazdym razem .