Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka tam _

Odstawiłam TONIK i buzia jak nowa!!!

Polecane posty

Gość taka tam _

dziewczyny, kilkanaście dni temu był tutaj topik o słuszności używania toniku, a ja postanowiłam spróbować i odstawić go. Są rezultaty! zniknęło zaczerwienienie i podrażnienie, które miałam w okolicy nosa, a co najważniejsze nie pojawiają mi się już tzw. niedoskonałości (drobniusieńkie wykwity właśnie w okolicy nosa). Spróbujcie i Wy:) być może też znikną Wasze skórne problemy?:) zamierzam jeszcze tylko spróbować toniku z płatków róż DERMIKI z serii Rosarium, ale jeśli ten nie będzie mi służył po prostu już więcej nie będę faszerować buzi tonikami:)

Gość też polecam
:)

Gość ja też nie używam toniku
i cera jest super;-)

Gość to ty tonikiem myjesz twarz
? a od kiedy to tomik służy do mycia twarzy? buzię myje sie żelem, mydłem czy mleczkiem kosmetycznym, a tonik ma przede wszystkim za zadanie przywrocić właściwe pH (odczyn kwaśny) umytej twarzy

Gość mlodzik
przeciez tonik sluzy do oczyszczania twarzy , wiec dziwne ze cera ci sie pogorszyla, a jakiego toniku uzywalas???

Gość tonikiem nie oczyszcza się twa
rzy od tego są inne specyfiki tonik ma za zadanie przywrócić właściwe pH skórze

Gość mlodzik
nie gadaj , bo ja uzywam toniku od 2 lat , raz jak mi zabraklo , i przez 2 dni go nie uzywalam to od razu pojawilo mi sie na twarzy pelno wypryskow!!

To prawda. Mi tez po tonikach pogarsza się cera. Jest wtedy bardziej zaczerwieniona, podrażniona i pojawiają się krostki. I to niezależnie od rodzaju toniku. jeśli nie ma potrzeby używania, to po co faszerować buźkę zbędną porcja chemii???

Gość dziecko ja nie gadam
ot tak sobie tylko wiem co mówię jeśli nie wiedziałaś o tym to radzę poczytać do czego służy tonik

Gość dziecko ja nie gadam
ja toników używam znacznie dłużej niż dwa lata (z racji wieku), ale mnie one służą i nie muszę ich odstawiać natomiast bez wątpienia innym mogą szkodzić i z całą pewnością nie służą do MYCIA twarzy

Gość mlodzik
dziecko-hahahahaha, moze sie juz nie udzielaj!!

Gość łehehehe
Może ona myje twarz takim tonikiem gazowanym :D

Gość oj młodzik młodzik
może spróbuj poprzeć swoją gadaninę argumentami, a nie mówieniem komuś, że ma się nie udzielać

Gość miska11111
Uzywanie wszelkiej chemii na twarzy jest zabojstwem dla cery i automatycznie przyspieszaczem zmarszczek,twarz powinno myc sie jedynie woda przygotowana z odrobina cytryny lub np. rumiankiem.A zamiast kremow,ktore są zlepkiem zwiazków chemicznych zwykły olej lniany z pierwszego tłoczenia.Jesli macie watpliwosci czy to działa to zastanówcie sie troche i przeanalizujcie czy kobiety kiedys uzywały zeli do mycia twarzy??Nie,tak samo jak nikt nie słyszał wówczas o zasyfionej twarzy!!!

ta, nie słyszał... i pewnie o chorobach też nikt nie słyszał :> wszyscy tylko na ziółkach żyli, tylko ciekawe, czemu umieralność była większa i dożywali krótszego wieku :P a np. taka penicylina, co za piekielny wynalazek, przecież to sama chemia, o wiele lepiej jeść grzyba, z którego jest produkowana :D wracając do tematu, tonik oczywiście nie służy do oczyszczania twarzy (bo od tego są mleczka i żele), tylko do przywrócenia skórze prawidłowego pH. jeśli Twoja skóra źle reagowała na tonik, to znaczy, że nie był po prostu odpowiedni do Twojej cery.

Gość taka tam _
Oooo, fajnie, że topik nie umarł:) justa------> używałam już tylu toników, że nie sposób zliczyć (Garnier, Eris, L`oreal, Oceanic, Dax Cosmetics, Kolastyna, Oriflame, Avon itd., itd.) i każdy powodował ten sam problem. Tak jak napisałam zamierzam jeszcze tylko wypróbować Dermikę Rosarium i jeśli się nie sprawdzi to daruję już sobie toniki, no chyba, że znasz jakiś tonik dobry dla mojej cery - mieszana (ze strefą T), wrażliwa, skłonna do podrażnień i w okolicach nosa naczynkowa, byłabym wdzięczna za wszelkie sugestie:)

Gość uppp

Gość justyna___
ja używałam wielu toników, zadowolona byłam z Garniera i Nivea ale ostatnio odkryłam tonik OLAY jest cudowny!!!! kupiłam również krem do mycia twarzy oraz emulsję nawilżającą z tej seri. używam już 3mce i jestemzachwycina, nigdy nie miałam tak cudownej cery, jest aksamitna, odzyskała blask. POLECAM kosmetyi OLAY

Gość mała 5
wszystkie te kosmetyki to jeden badziew,zwykłe nakrecanie rynku niepotrzebnymi kosmetycznymi smieciami,popieram miske,mam cere jak pupcia niemowlaczka a stosuje jedynie witamine c w kroplach i wode.Jakie to jest proste!!

Gość w górę

Gość justa jesteś może
?

może te toniki były zbyt agresywne, często te do cery mieszanej są równie mocne, jak do tłustej. ja też mam cerę mieszaną, ale bardziej w kierunku suchej. staram się nie używać toników, które na początku składu mają alkohol. mi np. służył antybakteryjny tonik Dermedic Acne Expert - zupełnie bezalkoholowy, delikatny.

Gość taka tam _
właśnie w tym sęk, że nie używam toników z alkoholem, wybieram te niby łagodne, a jednak pojawia się podrażnienie i te drobne krosteczki czy zaskórniki może spróbuję tego Dermedic, bo z tego co wiem jest sporo tanszy od Dermiki:)

Gość wiki6
J a tez musialam odstawic tonik najpierw mylam twarz mleczkiem a potem przecieralam tonikiem niestety to mi nie sluzylo wiec teraz zmywam twarz wacikmami ktore mocze w maslance lub mleku a potem woda przegotowana albo mineraln a badz ziolami robie tak juz od pona roku i jest okey im mniej chemi tym lepiej potem krem na noc nawilzajacy dove a na dzien dla dzieci bambino

Gość odstawilam fiuta i
tez mi sie cera poprawila....

Gość co za prymityw
...