Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justalala

ciezarne-przestrzegacie spania/lezenia na lewym boku?

Polecane posty

Gość justalala

Gość asiol
leżę jak mi podpowiada organizm :) zazwyczaj na prawym, na lewym nie moge zasnąć, w poprzedniej ciąży tez spałam na prawym i jakoś nikomu nie zaszkodziło :)

Gość tyttt
a czemu? ja spie na lewym

Gość tyttt
to jak z tym lezeniem??????????????

Kobiety ktore spia na lewym boku ulatwiaja przeplyw krwi ze skladnikami odzywczymi do lozyska. Wspomagana jest tez praca nerek co oznacza skuteczniejsze usuwanie nipotrzebnych prod. przmiany materii i nadmiaru plynow oraz zmniejszenie obrzeku kostek stop i rak Warto wiec przynajmniej probowac spac na lewym boczku ja zeby bylo mi latwiej podkladam za plecy dluga poduszke

Gość tyttt
wiec to dobrze ze tak sie spji? a sie wystraszyłam bo na prawym bym nie usnela :) /

Gość justalala
czytałam własnie ze powinno sie spac na lewym-bo na płasko sie uciska na nerki i na cos jeszcze a ze na prawym spada tetno dziecka a na lewym ok-tak jak KATI wyzej pisała

Gość AŚKA72
Staram się spać na lewym boku.

Ja byłam zesteresowana i spałam na lewym boku, choć wcześniej byłam przyzwyczajona na prawym. ale myśl o tym, ze moje dziecko może nie dostać odpowiedniej liczby składników odzywczych i tlenu ;) :D Brrr I tak się przyzwyczaiłam, że do tej pory śpię na lewym ;)

A ja za nic w świecie nie mogłam się zmusić do leżenia na lewym boku i nawet na porodówce połozna musiała co chwilę zwracac mi uwagę, szczerze mówiąc na nic sie to zdało :O bo nie mogłam na tym lewym boku wytrzymać :O