Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania Kropelka

Gdzie najlepiej uzyskac pozyczke lub kredyt??

Polecane posty

Gość Ania Kropelka

W jakim banku najlepiej wziac pozyczke?Lukas mi odmowil i nie wiem dlaczego. Ile lat moze miec najmniej osoba ubiegajaca sie o kredyt???

Gość Bankofiec
Najmniej 18. A w jakim banku ? Powiedz jakie masz zabezpieczenie, ile zarabiasz i na co pożyczka lub kredyt ?

Gość Ania Kropelka
Mam 22 lata potrzebuję pożyczki 3000-4000 na studia i jeszcze na zwrot prywatnego długu.mam pracę w innym mieście niż mieszkam.Posiadam zaświadczenie o dochodach jednak Lukas i Citi Bank mi odmowiły i nie wiem dlaczego :(

Gość Ania Kropelka
zarabiam 1300 netto

1300 netto i nie chcieli Ci dac 3-4 tys??? dziwne... a ile masz osób na utrzymaniu??tylko siebie???jakiesz masz stałe koszty??? no i czy masz gdzie indziej kredyt??

Gość Bankofiec
Kredyt studencki w BOŚ lub PKO BP (nie wiem kto go teraz udziela) lub PKO BP - pożyczka. Ewentualnie w BPH.

Gość Ania Kropelka
Moje pieniadze ida tylko na mnie.Dokladam rodzicom troszke na rachunki.Jestem panna wiec nie mam nikogo na utrzymaniu.No wlasnie martwi mnie,ze nie chcieli :(.Nie mam zadnego kredytu.

najszybciej dostaniesz pożyczkę od banku, w którym masz ROR (jeśli pracujesz, to pewnie go masz) - bank zna wtedy historię Twojego konta, czy nie miałaś debetów, jeśli tak, to czy je spłacałaś w terminie itp. Jeśli bank odmówił Ci pożyczki, to możesz zapytać, dlaczego. Może umowa o pracę jest na czas określony? (wtedy nei ma gwarancji spłaty kredytu, umowa o pracę musi trwać przynajmniej tyle, na ile masz rozłożone raty kredytu)

Mojej koleżance kiedys odmówili kredytu własnie dlatego, że nigdy nie wzięła żadnego kredytu :D Powiedzieli, że wobec tego, że nigdy nie miała takiego zobowiązania, to nie wiedzą czy będzie spłacać regularnie :P

Gość Ania Kropelka
No wlasnie pisza ze nie musza podawac przyczyny odmowy i juz :(. Hmm umowe mam na czas nieokreslony a moze stanowisko sekretarki im nie odpowiada?

Gość Ania Kropelka
mam konto Inteligo ale pozyczke chcialam wziasc gdzie indziej.Czekam jeszcze na telefon z WBK

Natia trudno mi było w taki idiotyzm uwierzyć :O Dziewczyna ma stałą pracę, nienajgorszą pensję, a suma o jaką się starała nie była specjalnie duża. A w innym banku bez problemu jej przyznali :D

Moja przyjaciółka mi opowiadała, że niedawno starała sie o nieduży kredyt. No i w jednej filii banku jej odmówili, a w drugiej (ten sam bank) przyznali :D Cyrk na kółkach :O

Gość Ania Kropelka
Dlatego złozylam wnioski w kilku bankach i czekam.Moja kolezanka tez tak miala,ze chyba kretyd ratalny plus jej odmowili a dostala kredyt odnawialny w tym samym banku.Szok!!!