Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Life

Kierunek prawo- rzeczywiście to takie ciężkie studia??

Polecane posty

Gość Life

Nie wyobrażam sobie wkuwania 300-400 stron na jedną sesję, bo przecież to niemożliwe, a z tego co widzę moi znajomi studenci prawa wiecznie siedzą w książkach. A i jakie przedmioty trzeba zdawać na maturze by móc dostać się na prawo?? wystarczy sama historia czy potrzebny jest jeszcze WOS??

Gość kameleonka
Bez przesady, 300 - 400 stron to normalka na studiach, i to nie tylko na prawie. Ja studiuję coś innego, jestem na 3 roku i nie ma sesji, by było mało nauki. Skoro masz znajomych studiujących na tym kierunku, to ich podpytaj, przecież na pewno są najlepiej zorientowani co i jak.

Gość w tym roku wos i historia

300, 400 stron to na jeden przedmiot -masz ich w sesji od 3 do 5. Wystarczy sobie przemnozyc. A sa ksiazki, ktore maja wiecej niz 400 strno (np. handlowka 1000) .

Gość rsd f fds
ale sciema, ciężki na prawie to są poranki..

Gość pf
no właśnie ja też nie studiuje prawa a na jeden przedmiot(!) również zdarzają się takie książki 300-400stron; zazwyczaj mam 5 egz w sesji ale jakoś daje rade :)

Gość przemysl dobrze to prawo
kolezanka to zrobila ale skonczyla studia ma dyplom i nerwice... duzo nauki i trzeba nie tylko wkuwac bo sa kazusy gdzie rozwiazujesz rozne problemy prawne na jeden przedmiot narzekala co kodeks mial chyba z 1000 przepisow i oprocz tego miala umiec do niego komentarz

Gość medycyna jednak cięższa
wiadomo 6 lat studiów i tez duuzo duzo nauki

Gość Eddie234
nie jest tak źle . Skończyłem prawo i myślę po latach że dało się to wytrzymać . Są przedmioty , które wchodzą odrazu i inne , które naprawde trzeba kuć , przedewszystkim te proceduralne - Post Karne i pos Cywilne

Gość to nie prawda ze jest tylko
kucie na pamiec. Przede wszystkim trzeba myslec logicznie, analitycznie, interpretowac przepisy, wiazac prawidłowo ze soba fakty bo są przeciez na egzaminie obok pytan z teorii pytania na myslenie.

Gość Do Eddie234 pytanie
sory za ciekawosc ale jest anonimowość, wiec co robisz po prawie, zrobiles aplikację?