Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna bo brzydka

CHCę SIę WYżALIć!! POTRZEBUJE POMOCY!! to juz nawet nie TRąDZIK!! wejdz!!!!!!

Polecane posty

Gość NIE MACIE INNEGO PROBLEMU

Gość kamila17
do baby:) brałam okolo 5 miesiecy temu tabletki antykoncepcyje przez 3-4 miesiece. stan mojej skóry jest okropny. jestem w deprsji. sama nie wiem co juz ze soba zrobic. Też mam takie momenty ,że wstydze sie wyjśc z domu do sklepu, szkoły, pracy albo tego głupiego autobusu. nieraz nawet jak widze się ze swoim chłopakiem to wstydzesie spojrzec blisko w oczy. Z obawą, że zauważy jaka jestm brzydka i mnie zostawi...mam depresje przez to zaczeły mi na dodatek przez ogrom nerwów wypadać włosy. chodze na solarium, bo nie znosze kiedy moja twarz ma blady kolor. Podobno to niedobrze;/ aaa jakies zabiegi u kosmetyczki ??? poleccie mi jakies dobre (tylko nie pare wodna, bo jest niedobra skóra robi sie po niej tłusta) i podajcie od razu cene:))) dziekuje wam pipuszki::)))

Gość sibi
ja używam hydrolatów i ziół zamiast toników,czasem coś wyskoczy ale cere mam teraz oczyszczoną i na nosie nikną zaskórniki .pozatym sie nie maluję i używam zamiast kremów olejów do cery.nie zapychają i pomagają.spróbujcie sie przerzucic jak ja na naturalne a zobaczycie poprawe

Gość dziusiaaaaaa**
czesc mi tez zaczal sie tradzik jak mialam 15lat...ale teraz mam 17 i juz bardzo ladna cere;)wiesz leczylam sie 2 lata wiem co to znaczy.....beznadziejnie wygladac....i nie atrakcyjnie....radze Ci bardzo dobrego dermatologa...oraz kuracje izotekiem....!!!!koniecznie!!!licz sie z kosztami....;]pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość gibka jola
Nie chce was martwić dziewczyny ale ja mam 30 lat i nadal robią mi się pryszcze :) Oczywiście nie jest to trądzik ale pojedyńcze syfy,głównie przed miesiączką,to tak ze 3-4 potrafią mi wyskoczyć,takie duże i mega bolesne,których się nawet wycisnąć nie da. Moja koleżanka miała straszny trądzk,naprawde potworny i nic jej przez lata nie pomagało,żadne hormony,nic,dopiero lek o nazwie Roaccutane jej pomógł i dzisiaj nie ma na twarzy nic ! Nawet blizn,po poddawała się różnym specjalistycznym peelingom.

Gość diament84
WSZSTKIM KTORZY MAJĄ PROBLEM Z TRĄDZIKIEM POLECAM WYPRÓBOWANY NA SOBIE SPOSÓB - PRZECIERANIE TWARZY RANO I WIECZOREM ZIOŁOWYM PŁYNEM " ACNOSAN" JEST TAKI +- 10 ŻŁ SKÓRA PIECZE PO PRZEMYCIU ALE NAPRAWDE DZIŁA PO MIEŚ LUB 2 CERA JEST PRZESUSZONA TO MOWIE SZCZERZE ALE TRĄDZIK ZNIKA . ZADEN DERMATOLOG NIE POTRAFIL MI POMÓC A TO NAPRAWDE DZIAŁA.

Gość mama z tradzikiem
nie wiem czy to tylko ja jestem jakas dziwna ale stosowalam juz WSZYTSKIE preparaty na tradzik lacznie z acnenormin i nic nie pomaga. owszem acnenormin pomogl mi na jakies 3 miesiace po skonczeniu kuracji ale potem tradzik znow zaczal sie pojawiac. nie jest tak zle jak bylo ale teraz moj tradzik ewoluowal i moje pryszcze sa teraz podskornymi torbielami. za kazdym razem jak mi cos wyskakuje to potem przez dlugie miesiace zostaje mi czerwone przebarwienie. oprocz tego na twarzy mam glebokie blizny potradzikowe. wydalam mase pieniedzy na leki, zabiegi itd i nic. dodam jeszcze ze lecze sie juz na tradzik od 12 lat:(((

Gość mama z tradzikiem
nie wiem czy to tylko ja jestem jakas dziwna ale stosowalam juz WSZYTSKIE preparaty na tradzik lacznie z acnenormin i nic nie pomaga. owszem acnenormin pomogl mi na jakies 3 miesiace po skonczeniu kuracji ale potem tradzik znow zaczal sie pojawiac. nie jest tak zle jak bylo ale teraz moj tradzik ewoluowal i moje pryszcze sa teraz podskornymi torbielami. za kazdym razem jak mi cos wyskakuje to potem przez dlugie miesiace zostaje mi czerwone przebarwienie. oprocz tego na twarzy mam glebokie blizny potradzikowe. wydalam mase pieniedzy na leki, zabiegi itd i nic. dodam jeszcze ze lecze sie juz na tradzik od 12 lat:(((

Gość truskawka1995
jestem wściekła bo zeby tu sie zalogować to kurnia musiałam spędzić ok. 40 minut na ciąglym poprawianiu hasel bądz innych debilstw! ale nie po to tu jestem. jestem zaawansowaną trądzikowczynią z wieloletnim stażem. Odpisuje właściclelce toipiku bo wiem co czuje ta bezradność jest upokażająca i frustrująca. moze opowiem swoją historię!

Gość truskawka1995
Mam podwyższone DHEA i to jest niestety przyczyna moich nieszczęść() ale historia mojego tradziku zaczyna się w 4 klasie podstawówki jak dostałam pierwszego okesu! krostek zaczęło przybywać był to trądzik ropowiczy na plecach dekolcie i twarzy ale nie byla to jakaś rzeźnia. taki ze dało sie z nim żyć. ale ja oczywiscie biorąc przykład z idealnych kolezanek o idealnych cerach chcialam miec idealną cere jak one! wiec podpuszczalam szczególnie tate ze juz nie wytrzymuje psychicznie i takie tam.;) i moj tata w koncu sie wkurzył i pojechal ze mna do Dermatologa i z mama ale mama badzo bała sie izoteku i jego rozlicznych skutków ubocznych wiec wymysliła homeopatkę (Boze nigdy wiecej) pojechalismy do niej ta powiedziala ze mam gronkowska candide i podwyzoszone męskie hormony (zal:(:(...)i dała mi leki homeopatyczne z obietnicą ze ona wie jak to sie leczy. no i ostrzegla ze na poczatku bedzie pogorszenie. POGORSZENIE? to co było to była istna tragedia!!! Nagle z umiarkowanego trądziku zrobił się jakis mutant, gule na pół mordy płakałam bo bolało a wyglądałam jak potwór. kuracja trwała 2 miechy dopowadziła mnie do stanu OKROPNEGO po czym powiedziała ze ona jesnak nie wie co ze mną zrobić, nie udało jej sie przykro jej do widzienia! a ja w ryk! no i przyszło lato jezdzilam z mama za miasto by suszyc te krosty na slkoncu i pomoglo. slonce dziala tak samo jak izotek. mam czyste plecki sa tylko blizny, i znalazlam potem strone luskiewnika na google. on tam pisal o citrosepcie ze dziala jak antybiotyk I RZECZYWIŚCIE!:):)::):) POSTANOWIŁAM Z MAMA LAĆ NA TYCH WSZYSTKICH PIEPSZONYCH LEKARZY i same zaczęłysmy kuracje. CITROSEPT PLUS ACNE DERM PLUS TOLERIANE TEINT PODKŁAD! i wiecie co juz sie nie roztkliwiam nad sobą mam jeszcze tradzik ale mniejszy da sie zyc i powiem nawet ze JESTEM SZCZESLIWA:p chlopaki tez sie czasem za mna ogladaja! jest o niebo lepiej!;P MOJE MARZENIE? ZYC NORMALNIE

Gość blanca 2011
Witam wszystkich na tym forum i z problemem tradziku (każdego rodzaju i pochodzenia) zacznę od tego , mam prawie 40lat i bylam zaznaczam byłam wielokrotnie posiadaczka tradziku kiedys mlodzienczego teraz hormonalnego (odstawienie tabletek antykoncepcyjnych) posiadalam każdego rodzaju i gatunku pryszcze, grudy ropne ,gule bolace, czerwone krosty ropiejace stany zapalne ,bolące sine wykwity itd.... do tego wszystkiego tłustą i przesuszoną skóre plamy, zaskórniki, wągry itd itd.....naprawdę prawie wszystko co mozna sobie wyobrazic pod postaci trądziku... WYLECZYŁAM TO!!!!!! NAPRAWDĘ WYLECZYŁAM!!!!!!! zdradzam jak , postaram sie WAM POMÓC... zasada pierwsza- wymieniać pokrycie pościeli zwłaszcza na poduszce przynajmniej raz w tygodniu. zasada druga- ręcznik do wycierania twarzy osobny wymiana przynajmniej dwa razy w tygodniu (ponieważ często myjemy twarz) zasada trzecia - nie wyciśkać! nie skrobac! nie drapać! łapki precz od twarzy!!! zasada czwarta-kosmetyki- mydlo seba med clear feace,tonik sebamed clear face (za kazdym razem myjemy tonizujemy zasada piąta - kremy - pharmaceries nawilżający, pharmaceries łagodzący, pharmaceries na noć ,pharmaceries pod oczy, pharmaceries z kolorem i filtrem uv (jako podkład wyrownuje kolor i troszkę tuszuje a przedewszystkim posiada niezbedne filtry. zasada szósta- specyfiki -akne-derm,brevoxyl,akneroxid 5%lub 10%, pasta cynkowa. (zacznij od brevoxylu na noc i nadzień(szczypie ,czerwieni ale to przejdzie z czasem ,można przerwać smarowanie twarzy i powrócić ponownie ) jeżeli na noc nakładamy brevoxyl to rano na brevoxyl lub bez nakładamy koniecznie krem nawilżajacy w/w. Jezeli skora jest podrażniona nakładamy krem łagodzacy jak w/w (zasadapiata) (akne -derm ) miejscowo na każde miejsce pokryte trądzikiem można wymiennie z brevoxylem) pamiętamy o nawilzaniu to konieczne. akneroxid stosujemy zamiast brevoxylu lub wymieniie ale ostrożnie bo jest aktywny(zluszcza ,rozpuszcza skore ) powoli niweluje zapchane zaskorniki i pory w których po czasie zapewne pojawiłyby sie nawe stany zapalne pasta cynkowa miejscowo na noc.(na np.brevoxyl) PAMIĘTAJCIE O NAWILŻANIU I ŁAGODZENIU ZAWARTYM W ZASADZIE PIATEJ!!!!!! zasada końcowa niezbedna do efektu-leki- drożdże tabletki,cynk tabletki,bratek tabletki, visacsinum tabletki. drożdże 4tab-3 razy dziennie,cynk 1tab-raz dziennie, visacsimum 1tab-raz dzieniie,bratek 2tab-4 razy dziennie. kuracja bardzo powiazana ATAK OD WEWNĄTRZ I ZEWNĄTRZ NA RAZ to bardzo ważne STERYLNOŚĆ NA TWARZY KONIECZNA. efekt gwarantowany kwestia czasu i sumienności.... 3 miesiące i napewno trądzik zniknie. W ten sposób kierujac się tymi zasadami pożegnałam trądzik i mam gładką skórę na twarzy ale nigdy nie zapomnę tych zasad i do końca pozostane im wierna Zycze powodzenia i wytrwałości.

Gość blanca 2011
Witam wszystkich na tym forum i z problemem tradziku (każdego rodzaju i pochodzenia) zacznę od tego , mam prawie 40lat i bylam zaznaczam byłam wielokrotnie posiadaczka tradziku kiedys mlodzienczego teraz hormonalnego (odstawienie tabletek antykoncepcyjnych) posiadalam każdego rodzaju i gatunku pryszcze, grudy ropne ,gule bolace, czerwone krosty ropiejace stany zapalne ,bolące sine wykwity itd.... do tego wszystkiego tłustą i przesuszoną skóre plamy, zaskórniki, wągry itd itd.....naprawdę prawie wszystko co mozna sobie wyobrazic pod postaci trądziku... WYLECZYŁAM TO!!!!!! NAPRAWDĘ WYLECZYŁAM!!!!!!! zdradzam jak , postaram sie WAM POMÓC... zasada pierwsza- wymieniać pokrycie pościeli zwłaszcza na poduszce przynajmniej raz w tygodniu. zasada druga- ręcznik do wycierania twarzy osobny wymiana przynajmniej dwa razy w tygodniu (ponieważ często myjemy twarz) zasada trzecia - nie wyciśkać! nie skrobac! nie drapać! łapki precz od twarzy!!! zasada czwarta-kosmetyki- mydlo seba med clear feace,tonik sebamed clear face (za kazdym razem myjemy tonizujemy zasada piąta - kremy - pharmaceries nawilżający, pharmaceries łagodzący, pharmaceries na noć ,pharmaceries pod oczy, pharmaceries z kolorem i filtrem uv (jako podkład wyrownuje kolor i troszkę tuszuje a przedewszystkim posiada niezbedne filtry. zasada szósta- specyfiki -akne-derm,brevoxyl,akneroxid 5%lub 10%, pasta cynkowa. (zacznij od brevoxylu na noc i nadzień(szczypie ,czerwieni ale to przejdzie z czasem ,można przerwać smarowanie twarzy i powrócić ponownie ) jeżeli na noc nakładamy brevoxyl to rano na brevoxyl lub bez nakładamy koniecznie krem nawilżajacy w/w. Jezeli skora jest podrażniona nakładamy krem łagodzacy jak w/w (zasadapiata) (akne -derm ) miejscowo na każde miejsce pokryte trądzikiem można wymiennie z brevoxylem) pamiętamy o nawilzaniu to konieczne. akneroxid stosujemy zamiast brevoxylu lub wymieniie ale ostrożnie bo jest aktywny(zluszcza ,rozpuszcza skore ) powoli niweluje zapchane zaskorniki i pory w których po czasie zapewne pojawiłyby sie nawe stany zapalne pasta cynkowa miejscowo na noc.(na np.brevoxyl) PAMIĘTAJCIE O NAWILŻANIU I ŁAGODZENIU ZAWARTYM W ZASADZIE PIATEJ!!!!!! zasada końcowa niezbedna do efektu-leki- drożdże tabletki,cynk tabletki,bratek tabletki, visacsinum tabletki. drożdże 4tab-3 razy dziennie,cynk 1tab-raz dziennie, visacsimum 1tab-raz dzieniie,bratek 2tab-4 razy dziennie. kuracja bardzo powiazana ATAK OD WEWNĄTRZ I ZEWNĄTRZ NA RAZ to bardzo ważne STERYLNOŚĆ NA TWARZY KONIECZNA. efekt gwarantowany kwestia czasu i sumienności.... 3 miesiące i napewno trądzik zniknie. W ten sposób kierujac się tymi zasadami pożegnałam trądzik i mam gładką skórę na twarzy ale nigdy nie zapomnę tych zasad i do końca pozostane im wierna Zycze powodzenia i wytrwałości.