Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hipnotise

test ciążowy

Polecane posty

Gość hipnotise

Zrobiłam rano test ciążowy firmy pre - test. nie wyrzuciłam go rano tylko został na stole. wynik był negatywny, sprawdzałam kilka razy. niedawno wróciłam do domu, patrzę na ten test a tu druga, blada kreska w obszarze wskazującym ciążę. Czy to może oznaczać że jednak jestem w ciąży ???

Witam :) Z tego co pamietam jak ja robilam NIE!! ile minut ma minąć zebys mogla sprawdzic wynik to po tylu masz sprawdzic. pozniejsze pojawienie sie kresli czyli po kilkudziesieciu minutach czy nawet po kilku godzinach jest spowodowanie tym ze zachodzą reakcje chemiczne pod wplywem powietrza :) Ale jesli bardzo sie tego boisz mozesz go powtorzyc. ja jestem jednak dobrej mysli :) Pozdrawiam gorąco!!

Test po paru godzinach zawsze będzie wykazywał ciąże. Miarodajny jest tylko wynik dook pół godziny po zrobieniu.

Gość hipnotise
Dzięki Kobietki ze się odezwałyście. Rano trochę się uspokoiłam a teraz znów mi serce podeszło do gardła na widok tej drugiej kreski. A Może ktoś mógły powiedzieć czy pre - test jest wiarygodny ???

Gość agatka szmatka
Jest wiarygodny, ale luzik20 ma rację - wynik trzeba sprawdzać po kilku minutach. na pocieszenie dodam, iż miałam tak samo - po kilku godzinach zobaczyłam drugą kreseczkę i w ciąży napewno nie jestem.

Gość hipnotise
Dzięki za słowa otuchy. Nigdy mi się okres nie spóźniał, wiec teraz jestem w okropnej panice . Ale jak 2 razy robiłam i 2 razy negatywny to jak myślicie, mogę być pewna ???

Jeżeli robiłaś po terminie spodziewanej miesiączki to na 99% nie jesteś w ciąży.

Gość hipnotise
Miarka Twoje słowa to jak balsam na duszę. Obyś miała rację. Pozdrówka dla wszystkich czekających na okres. Powodzenia dziewczyny.

Najważniejesze to nie schizować;) A okres nadejdzie;) A na przysżłość unikać niebezpiecznych sytuacji;)aby oszczędzić sobie stresu i kasy na testy;)

Gość ehh24
oj ja byłam zabezpieczona ale mimo wszystko wydaje mi się, że jestem zrobiłam test wyszedł ujemny, wiec normalnie wyrzuciłam do śmieci. Wieczorem wyrzucałam śmieci, i spojrzałam 2 kreska... nieźle się przestraszyłam. Mam nadzieję, że to tylko "reakcja chemiczna"

na teście ciążowym nie powinna się pojawić 2 kreska nawet po pół godzinie to nie wiem co za typ ??? bo np my swoje testowaliśmy i nie ma siły nic się nie pojawia, chyba że np. chorujesz na nerki ---- dzisiaj testy ciążowe i owulacyjne w nieziemskich cenach www.sklep.starania.pl

Gość na pewno nie
ja mialam taka schize, ze zrobilam 15 testow i wlasnie na pre-testach i jednym innnym wyszla 2 kreska, jedna juz po 15 minutach, ale bylam u lekarza i bylby to 3 miesiac i ciazy nie zauwazyl. wiec chyba nie jestem ??????

Gość kaczorek1987
hej czy jezeli zrobilam test ciazowy ok 60 dni po stosunku, w wyniku ktorego moglam zajsc w ciaze, to test powinien pokazac juz wynik? Robilam bobo test i w ciagu 5 minut byla tylko 1 kreska ale po jakims czasie pojawila sie druga bezbarwna linia... nie wiem co mam o tym myslec... prosze, odpiszcie...

Wlasnie dlatego pisze w instrukcji, zeby wynik odczytywac max do kilku minut..potem pojawia sie tzw. kreska perforacyjna w miejcu gdzie powinna byc ciazowa. Test po godz czy wiecej jest juz nie wazny. No chyba ze od razu pojawily sie dwie :)

Gość jogus
mam pytanie... zrobiłąm ostatnio tes, bo okres mi sie spiozniał 3 dni... i wyszedł negatywny. od 9 miesiecy biore tabletki antykoncepcyjne i teraz mam 7 dniowa przerwe.... własciwie to w poniedziałek juz biore nowe opakowanie, ale okresu nadal nie mam , a test wyszedł negatywny. Co o tym sadzicie? moge być w ciazy? mozę dodam jeszcze, ze od 2 tyg lecze sie na zapalenie poecherza...

Gość kaczorek1987
dzieki za odpowiedz dziewczyny :) najpierw robilam testt romed i tam pojawily sie od razu dwie kreski, z tym ze jedna jasniejsza. ale po kilku dniach zrobilam 2 razy bobo-test i tam w czasie 5 minut nie bylo linii w okienku testowym ( dopiero po jakichs 3 h). wiec przeciez stezenie hormonu wzrasta i linia powinna byc bardziej widoczna... wiec mysle ze ten romed byl jakis oszukany... a skoro bobo w czasie 5 min nie wykazal 2 kreski to znaczy chyba ze w ciazy nie jestem? tez tak myslicie, bo ja to powoli zaczynam schizowac...

Gość mkpm
witajcie. Na początku listopada zrodbiłam test ciążowy amil. Nie wykazał ciąży. A teraz w ta sobote, rowniez zagladam a tam cien ledwo widoczny drugiej kreski. Czy jest mozliwosc ze jestem w ciazy. z pierwszym dzieckiem odrazu mi wyszla druga moza tez slabiutka ale odrazu sie pokazala. strasznie panikuje od soboty nie mozemy z mezem pozwolic sobei na drugie dziecko rok po roku!!!!. Boże jutro dopiero po poludniu bede mogla isc kupic test odrazu zrobie we wtorek powinnam dostac okres. Tak bardzo się boje zrobie ten test jutro niestety w poludnie ale jakby miala byc ciąża to i tak wykaze. Ile z Was tak mialo ze po paru dniach test wykazałcien drugiej kreski. Prosze o odpisy bardzo WAs prosze

Gość gość
witam, robilam dzis happy test czy ktos go robil? na poczatku pojawily sie 2 kreski a pozniej kreska przy T zniknela... czy to siwadczy o ciazy?