Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monton

tabletki antykoncepcyjne + antybiotyk = plamienie??!!!

Polecane posty

Gość monton

dziewczyny ratujcie od 3 miesiecy biore yasmin (niestety wyrzucilam ulotke :( ) i zawsze dostawałam miesiaczke w soboty w czasie przerwy, ale mi sie zachorowało i od poniedziałka weiczór biore antybiotyki, a od wtorku plamie ... miesiaczke mam dostac dopiero w ta sobote, a to plamienie jest niewielkie, ale jest... wczoraj bylo nawet dosc sporo, a dzisiaj juz tez zauwazylam troszke. no i potwornie mnie kłuje w podbrzuszu... ale to tylko czasami. czy to możliwe że antybiotyki i tabletki tak zadziałały ? troszke mnie to martwi. napiszcie co myslicie, a ja sprobuje sie wbic do lekarza dzisiaj... choc bedzie ciezko.

oj niestety antybiotyki wpływaja na działanie yasminu. wpisz w google yasmin i na oficjalnej stronie bedzie tresc ulotki

Gość Marcjanka
No, niestety tak ...Antybiotyki + Yasmin mają interakcje. HAMUJĄ działanie Yasmin:ampicylina, tetracyklina, ryfampicyna. Niestety...

Gość monton
no ok... tylko że ja biore duomox - czyli amoksycyline ... ale pewnie to przez antybiotyki ... kurcze :(

Gość monton
no sprobuje sie do niego dostac, choc bedzie ciezko - on ma terminy zabookowane długo (mimo iz to prywatna wizyta!)... martwie sie kurcze:(

Gość monton
mój ginekolog jest najlepszy na świecie :) właśnie do niego dzwoniłąm ... i jak tylko powiedziałam że w sobote powinnam dostać miesiączke, a od poniedziałku przyjmuje antybiotki to od razu mi przerwał i powiedział że pewnie plamie :) ufff.... nic sie nie dzieje powiedział ... eh... cudnie jest mieć lekarza do któego można zadzwonić jak tylko ma sie potrzebe - on taki własnie jest. pozdrawiam dziewczyny! i dzieki za wszystkie info.

Gość ja 1988
MAm bardzo wazne pytanko. Dzis koncze 3 opakowanie yasminelle i niestety przeziebiłam sie i moje gardło nie wygląda najlepiej... mam wziąć antybiotyk jednak on zawiera w swoim składzie amoxycyline a podobno ona moze wpływac na działanie tabletek antykoncepcyjnych:/ mam pytanie, bo dzis odstawiam i od jutra tydzien przerwy od yasminelle a gdzies przeczytałam ze jak sie bierze antybiotyk to sie nie powinno robic przerwy,,,,tylko od razu nastpene opakowanie. Prosze odpowiedzcie czy mam od razu wziąć nastpene opakowanie cy jednka moge normalnie brac antybiotyk,przeciez i tak podczas okresu tj przez najblizszy tydzien nie bede wspóżyła,Prosz eodpowiedzice!!

amoksycylina obniza działanie pigułek, wiec tak: nie robisz przerwy- co z tego ze nie bedziesz współżyła, ale musisz wziąć 2 opakowania pod rząd i zabezpieczac sie podczas kuracji antybiotykiem oraz 7 dni po jej zakonczeniu. autorko tematu- plamienia na pewno wzieły sie z faktu ze osłabiłas działanie tabsow antybiotykiem i pigułki nie przytrzymały cyklu

ja biorę harmonet i klarmin biorę od poniedziałku akurat tak się złożyło ze w zeszłym tygodniu w czwartek wzięłam ostatnią tabletkę anty i mam przerwe. dlatego, że kiedyś coś słyszałam że antybiotyki osłabiają działanie tabletek stosujemy dodatkowo prezerwatywę. czy to prawda, biorę tabletki anty od ponad roku ale jeszcze nigdy nie zdażyło mi się brać innych leków chociaż drobne przeziębienia się zadarzały.

Gość hhhhhhhhhhhhhh
mi gin powiedział że plamienie międzymiesiączkowe może byc oznaka że doszło do owulacji

Gość 666asiulaa666
Hej. CHcialabym uzyskac odpowiedź na nurtujące mnie pytanie ;) Jak dlugo po zaprzestaniu brania tabletek one jeszcze działają anty???? Czekma na odp Asia

witam mam pytanie bo biore tabletki anty i mialam zaplenie pecherza moczowego nic nei pomagalo wiec dostalam antyboityk ale nie zostalam powinformowana ze oslabia pigulki wyczytalam sama i po zarzyciu 3 tebletek antybiotyku przestalam go brac,dwa dni pozniej kochalam sie z facetem i skonczyl we mnie czy te 3 tabletki mogly spowodowac oslabieei tabletek z kolejnych dni? jzu minelo 1,5 tygodnia zaczyna mnei bolec caly czas brzuch adopiero bolal mnei jak odstawialamtabletki? czy jest ryzyko zajscia w ciazy w tym przypadku?

Gość samasobie
chyba żartujesz?!?!? sama odstawiłaś sobie antybiotyk po 3 tabletkach? gratuluje pomysłu! trzeba było brać jak lekarz zapisał i gumkę stosować, bo w tej chwili to masz zmarnowane leczenie pęcherza.

no ale czy jest mozliwosc ze te 3 oslabily na tyle ze moglam byc nei zabeczpieczona tak jakby bo od zmyslow odchodze

Możliwe. Wystarczy 1, żeby osłabić, jeśli ma takie działanie.Trzeba mieć mimo wszystko pecha, żeby w takiej sytuacji zajść w ciążę ale ryzyko oczywiście istnieje.

w ciagu pierwszych trzech miesięcy brania tabletek zdarza się plamienie okresowe poza tym jesli bierzesz antybiotyk- ja tez biore teraz , to musisz dodatkowo przez tydzien używać prezenrwatyw np. albo innej metody antykoncepcji , bo antypiotyk znacznie obniża skutecznośc tabletek

Gość hobbi
Witajcie, mam pytanie. Zażywam yasmin. W zeszłym miesiącu podczas kończenia opakowania zmuszona byłam do wzięcia antybiotyku. Jego zażywanie przypadło mi na przerwę między opakowaniami. Przez miesiąc nie uprawiałam seksu. teraz kończy mi się kolejna przerwa i zaczynam od dziś brać nowe opakowanie. I mam pytanie, kiedy wg Was mogę spokojnie, normalnie sie kochać z partnerem? poczekać jeszcze 7 dni dla pewności, by tabletki zaczęły działać w całej mocy? Czy już od 1 zażytej będzie dobrze? Niestety nie ma tej informacji w ulotce, którą nota bene znam chyba na pamieć:P Będę wdzięczna za radę, pozdrawiam. h.